Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανατροπή συθέμελα



Το όνειρό μου: Επαναστατική αναθεωρητική Βουλή και Κυβέρνηση, εθνικό νόμισμα, κατάργηση των τραπεζιτών, χρηματοδότηση άτοκη στον επιχειρηματία λαό, επιστροφή των δανείων, μετά την ετήσια πολλαπλή κυκλική παραγωγή.

Άρνηση πληρωμής των σκόπιμων υπερχρεώσεων, τιμωρία των ενόχων που κρύβονταν πίσω από την ασυλία της ατιμωρησίας. Μόνον από τους τόκους και τα πανωτόκια που πληρώνουμε στους τοκογλύφους τραπεζίτες, θα καλύπταμε τις δημόσιες δαπάνες. Περιορισμό στα εισαγόμενα, μόνο στ’ αναγκαία και αυστηρά όχι στα παραγόμενα στη χώρα μας.

Τέρμα στους ξέφρενους διορισμούς ημετέρων στον δημόσιο τομέα, στον οποίο θα διορίζονται αξιοκρατικά, ο αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων κι' ανεβασμένη παραγωγικότητα κι αποδοτικότητα.

Κατάργηση των Μονοπωλίων κι' Ολιγοπωλίων. Σταθερές τιμές χρέωσης πρώτων υλών και εμπορευμάτων, σ’ όλους τους μεταποιητές και καταστηματάρχες, ανεξάρτητα από την ποσότητα.

Όχι στους πολυκαταστηματάρχες. Μέχρι πέντε καταστήματα, για τον κάθ’ έναν έμπορο.

Κατάργηση των μεσαζόντων. Ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος, προστασία των καταναλωτών από τις αυθαίρετες ανατιμήσεις.

Κατάργηση του κεντρικού συγκεντρωτικού κράτους, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση. Και μισθοί και συντάξεις ανθρωπιάς. Αυτά προς το παρόν κι' οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: