Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η κρίση των καπιταλι(η)στών



Όταν η καταπίεση γίνει ανυπόφορη, η αρπακτικότητα κι' αχορτασιά προκλητικές, όταν αναγκάζεις τον διπλανό σου σε μόνιμη λιτότητα κι αφόρητη πείνα, ακόμα και ο φίλος σου, ο πιστός σου, ο οπαδός σου, σταματούν να σ' ανέχονται.

Οι άγιοι πατέρες κι' οι εθνοπατέρες, δεν ανταποκρίθηκαν στις δεσμεύσεις «σωτηρίας» κι απαξιώνονται στη συνείδηση του πιστού ποιμνίου και οπαδού, για τους δεύτερους. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός ξεπέρασε αυτά τα όρια. Ακόμα και μεταξύ τους τα βουβάλια συγκρούονται. Τερματίστηκαν οι ανοχές κι' αντοχές των θυμάτων.

Προβλέπω ραγδαίες εξελίξεις, ανακατατάξεις κι' ανατροπές σ' Ανατολή και Δύση. Τα θύματα, ακόμη κι’ οι οπαδοί και τα γενιτσαράκια, τα εργαλεία καταστολής, όταν πεινάσουν, αφυπνίζονται κι' εξεγείρονται. Οι φονικές βόμβες εκρήγνυνται στα χέρια των όποιων χρηστών δολοφόνων. Η διαφθορά, η κοινωνική όξυνση κι’ η αφόρητη καταπίεση δεν καταπίνονται.

Σήμερα με την ηλεκτρονική εξέλιξη των ΜΜΕ, είναι ενημερωμένος ο παγκόσμιος συμπολίτης. Αυτό έχει ανεβάσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους λαούς. Και αποτελεί μια ελπιδοφόρα προσδοκία περιορισμού των αδικοπραξιών των ισχυρών της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: