Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η εθνική κάθαρση των τούρκων 1915-1922



Ποτέ δεν υπήρξαν φίλοι μας οι Γερμανοί. Αρχιτέκτονας της γενοκτονίας και μάλιστα της λευκής εξόντωσης των Ποντίων ήταν εισηγητής ο γερμανός αρχιστράτηγος φον Λίμαν Στάδερς, κατά την διάρκεια του Α΄ Π.Π.

Δολοφονήθηκε με περίστροφο εξ επαφής από Αρμένιο φοιτητή στο Βερολίνο ο Ταλαάτ, στενός συνωμότης και συνενορχηστρωτής του Λίμαν στο πρόγραμμα εθνικής κάθαρσης των νεότουρκων, σε βάρος των δύο λαών Αρμενίων κι’ Ελλήνων, μετά την ήττα των μοναρχικών κεντρικών δυνάμεων της Ιεράς Συμμαχίας, τον Νοέμβριο του 1918. Το 1915, μέσα σε τρεις ημέρες κατέσφαξαν 1, 5 εκατ. Αρμενίων. Τους έλληνες, «τακτοποίησαν»οι Εμβέρ, Τζεμάλ Τζεβήτ και Ταλαάλ, αμέσως μετά τους Αρμενίους το 1916, μέχρι το 1918 και από τον Μάιο του 1919, μέχρι και το1922 οι Κεμαλικοί. Σ’ αυτές τις δύο περιόδους συνολικά εξοντώθηκαν 355.000 Ελλήνων, με τα επίσημα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν.

Ανεπίσημα, κατά τον οπλαρχηγό, Μιλτιάδη Αναστασιάδη, υπό τον αρχιστράτηγο Κολοκοτρώνη του Πόντου Τάσου Παπαδόπουλο, τον επωνομαζόμενο Γοτσά Αναστάς, ξεπερνούν τους 700.000 χιλιάδες τα θύματα των ελλήνων.(Στοιχεία από το βιβλίο, με τίτλο: "Το τελευταίο κράτος των Ελλήνων του Πόντου" μ' ανέκδοτα απομνημονεύματα του παραπάνω οπλαρχηγού, αξιοποιηθέντα από τον υιό του Ιωάννη Μ. Αναστασιάδη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: