Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Τσίπρα: Δεν πληρώνω χαράτσια

Δεν θα πλήρωνα χαράτσια, αν με προλάβαινε η δήλωση τ’ Αλέξη. Δεν είναι δυνατόν αυτός που σε ρίχνει στον όλεθρο της υπερχρέωσης και του ολοκληρωμένου ξεπουλήματος ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, να σου ζητά θυσίες και ν' ανταποκρίνεσαι.

Η πολιτική ηγεσία της διαπλοκής, της διαφθοράς και της συμφοράς, πρέπει ν' ανατραπεί.

Φρανγκ είσ’ έν’ αφυπνισμένο και καλλιεργημένο μυαλό, με λεπτό διακριτικό χιούμορ και μια ικανότητα οξυδερκών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αναλύσεων και θέσεων. Εξήγησέ μου την παραπάνω αντίδραση και τη πολεμική σου, απέναντι σ' ένα ανερχόμενο κοινοβουλευτικό και νόμιμο, καθ’ όλα, δημοκρατικό κόμμα.

Είναι συνέπεια δεξιόστροφης κοσμοαντίληψης; Αν όχι, Ας μεριάσουμε, να δούμε τί μπορεί να κάνει ο Σύριζα. Θ' αντισταθεί στα μέτρα που στραγγαλίζουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και τη ζωή μας, ή θ' αποδειχθεί ένα ακόμα κόμμα υποτέλειας;

Δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τα σύνδρομα κομματικής ομηρίας, τα διχαστικά τερατουργήματα, υπέρ απαξιωμένων πολιτικών κομμάτων; Κύρτωσαν οι μέσες τους από τις αμέτρητες υποκλίσεις δουλοπρέπειας. Οι εθνικές τους μειοδοσίες βγάζουν μάτι.

Το φαγοπότι τους δεν είναι τωρινό. Από τα χρόνια της εθνικής μας Παλιγγεννησίας καταπιέζουν, λεηλατούν αφόρητα κι’ εξαθλιώνουν, αποδεδειγμένα, τη χώρα και το λαό. Μας ρεζίλεψαν στους ευρωπαίους εταίρους μας κι’ ολόκληρο τον κόσμο. Δεν τους έφταναν οι ετήσιοι προϋπολογισμοί, υπερδανείστηκαν κι’ από πάνω. Τι τους ανεχόμαστε και τους χαϊδολογούμε; Αλήθεια υποφέρω, για τη φαυλότητα που αφήνουμε στα παιδιά και τ΄εγγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: