Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σχέση φιλίας και συμφερόντων

Καλοί μου φίλοι συζητητές και συμμαχητές, αναζητητές της αντικειμενικής αλήθειας κι' ερμηνευτές των ιστορικών γεγονότων και της καθημερινότητας, στην ερώτηση συνομιλήτριας, εάν «ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»; Απαντούμε:


Η ατόφια κι' ειλικρινής φιλία συνοδεύεται από απεριόριστη αγάπη, ανιδιοτέλεια κι' αλτρουισμό. Δεν έχει καμιά σχέση με συμφέροντα, υστεροβουλίες κ' αρπακτικότητες.
Ο πραγματικός φίλος, δεν χρησιμοποιεί τη φιλία, για να επωφεληθεί. Δίνει και την ψυχή του, στον φίλο, χωρίς προσδοκίες. Τον φίλο, εν κινδύνοις γιγνώσκεις και στην ανάγκη. Ο φίλος μοιράζεται τα πάντα, ακόμα και την μπουκιά του.

Προσοχή στη μονόπαντη φιλία. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι υποκρίνονται τον φίλο, γλύφουν κι' έρπονται πίσω από κείνους που ευημερούν, εξουσιάζουν κι' έχουν τη δυνατότητα του στηρίζειν.

Υπάρχει κι' η κατηγορία των πολιτικών που κάνουν κουμπαριές, χαμογελούν, χτυπούν φιλικά την πλάτη κ' υπόσχονται θέσεις εργασίες κι' ευημερία. Είναι επαγγελματίες εραστές της πολύφερνης εξουσίας και μαέστροι στην απόσπαση κι' άγραν ψήφων, χωρίς καν να νοιάζονται για την υλοποίηση των υπεσχημένων.

Αναζητήστε και χρεώστε τους, για απέραντες κουκουργηματικές ενέργειες, πράξεις και συμφορές. Η υπερχρέωση είναι δική τους ευθύνη. Δεν περιορίστηκαν στην κατασπατάληση των ετήσιων κρατικών Ισολογιστικών εσόδων-φόρων, μόνον, αλλά δανείστηκαν, διασπάθισαν και υπερχρέωσαν τον έλληνα φορολογούμενο, με 45.000 ευρώ τον καθένα, ακόμη και τα βρέφη, ασυστόλως κι' αδιστάκτως, οι άχρηστοι κι απαξιωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: