Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ποίοι ψεύδονται και πώς

Φίλε Γρηγόρη, τα ψέματα τα λένε αυτοί που θέλουν να μας χαλαρώνουν, για ν’ αρπάξουν από τον κοινωνικό τους ομοίγυρο, πράγματα που δεν τους ανήκουν. Είναι εκείνοι που υπόσχονται παροχές και ωφελήματα, γνήσιου κοπανιστού αέρα,1/ όπως σωτηρία της «Αθάνατης» Ψυχής κι’ Ανάσταση Νεκρών, 2/ δικαιοσύνη, ισοπολιτεία, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους, πλήρη ανάπτυξη και απασχόληση, σωστή παιδεία, πρόοδο και προκοπή, χωρίς να το εννοούν, γιατί είναι ταγμένοι και υποχείριοι της εκάστοτε οικονομικής και θρησκευτικής ολιγαρχίας. Είναι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί.

Άθεοι είναι οι αφυπνισμένοι που έχουν πεισθεί ότι όλες οι θρησκείες αποσκοπούν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των αμνοεριφίων που μαντρώνουν, με μεθόδους που τους ζήλευαν οι πατέρες της σοφιστικής σχολής Πρωταγόρας και Γοργίας.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους πολιτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους γήινους πραγματικούς θεούς και οι αφυπνισμένοι του εκλογικού σώματος, δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις τους που, σε κάθε εκλογική περίοδο υπόσχονται χρηστή και επωφελή διοίκηση και δημόσια διαχείριση και μετά την εκλογή τους ξεχνούν τα πάντα.

Και αυτοί μαντρώνουν, ελέγχουν και καταδυναστεύουν τους οπαδούς τους, προσφέροντας και καμιά θεσούλα που και που, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι ανταποδοτικά παραγωγική, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Το νεαρό της ηλικίας σου το είδα στο προφίλ σου και σε μακαρίζω. Είσαι μεγαλύτερος τέσσσερ5α χρόνια από τον Αλέξανδρο ο Βενιαμίν της τρίτεκνης οικογένειάς μου. Είναι τελειόφοιτος του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλος γιος μου είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται. Και στη μέση υπάρχει μια κόρη στη κυτταρική βιολογία στην έρευνα.

Δεν αντιλήφθηκα το ΑΜΕΑ με 67%. Εύχομαι να μην είναι αρνητικό, επειδή έχεις κοφτερό μυαλό και ανεπτυγμένη αγωνιστική βούληση. Το άνεργος είναι πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι θ’ αρπάξεις τη ζωή από τα κέρατα.

Μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, γιατί βοηθούν κοινωνικά και οικονομικά, για να λυθούν εξισώσεις και συστήματα σύνθετα της ζωής.

Τι κρίμα ν’ αμείβεται ο πατέρας σου, αντιστρόφως ανάλογα, προς το κοινωνικό, κοπιαστικό και σπουδαίο έργο που προσφέρει στη νεολαία μας. Κοίτα και λάβε υπ’ όψη σου, ότι το Υπουργείο παιδείας, διδάσκει εκείνο που αποφασίζει και ωφελεί την άρχουσα τάξη και μας κάνει να πιστεύουμε, με την προπαγάνδα, ό,τι μας διδάσκουν είναι χρήσιμα για μας. Για το λόγο τούτο κράτα και μικρό καλάθι με το υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό καθεστώς. Χαίρομαι που διαβάζεις. Χώσου σ’ όλους τους χώρους. Δεν θα βρεις πουθενά τελειότητα. Τα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά συστήματα, διαμορφώνονται σύμφωνα με την διαπάλη των ταξικών και συντεχνιακών επιδιώξεων.

Για να αλλάξει η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται, με την πρωτογενή παραγωγή, πρέπει να καθετοποιήσουν μεταποιώντας και συσκευάζοντας τα προϊόντα τους. Και πώς, θα πάψουν να μην τους εκμεταλλεύονται οι αεριτζήδες καιροσκόποι που τους αγοράζουν τα προϊόντα σε τιμές πολύ κοντά στο κόστος παραγωγής τους; Δεν πρέπει να στηριχθούν στη πολιτική βούληση των κυβερνόντων; Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν οι κυβερνώντες εκφράζονται υπέρ των μεσαζόντων, γιατί μόνον αυτοί έχουν συσσωρευμένο πλούτο για επενδύσεις στρατηγικής σημασίας;

Αυτοί είναι εκείνοι που προστατεύονται και συνταγματικά από τον Άκρατο Καπιταλιστικό Φιλελευθερισμό. Αφού εσύ και κάθε άνεργος νέος, όχι μόνο δεν μπορείτε ν’ επενδύσετε, έστω και σε ισχνά επιχειρηματικά φιλέτα, αλλά εξαρτάσθε από το κουτσουρεμένο εισόδημα των γονιών σας, όντες και πτυχιούχοι; Τι είδους φιλελευθερισμός και δημοκρατία υπάρχει, όταν τις επενδύσεις τις κάνουν μόνον οι έχοντες και κατέχοντες; Οι οποίοι είναι σε θέση να λαδώνουν ανάλογα με το μέγεθος των γραναζιών τους πολιτειακούς εξουσιαστές;

Τι να την κάνεις την ελευθερία λόγου και σκέψης, όταν δεν εισακούγεσαι; Λόγια και σκέψεις, καταντούν, του καφενείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν οι γνώσεις.

Στο θέμα του τουρισμού, όταν το ευρώ του επισκέπτη ανταλλάσσεται με 150 δρχ, θα τους πάρουμε περισσότερα. Βεβαίως κάποιους θα χάσουμε από τους τουρίστες, γιατί θα προτιμήσουν χώρες, όπου με το ευρώ τους θα αγοράζουν περισσότερα αγαθά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ανεβάσουμε την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών.

Δεν παραχαράσσουμε τις δραχμές και τα ελληνικά ευρώ που θα εκδίδουμε, όταν μετά την δανειοδότηση και αξιοποίησή τους, επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία, 100%, παράγοντας υπεραξίες στο διπλάσιο του χορηγημένου δανείου, με στόχο το εξάμηνο, ή και περισσότερο.

Γιατί το διεθνές οικονομικό σύστημα, να μας επιβάλει να περνούν τα ελληνικά νομίσματα δραχμές - ευρώ από το ΔΝΤ ή από την εθνική Τράπεζα, ή να χαρίζονται στους τραπεζίτες, με τη γνωστή διαδικασία των επιβαρύνσεων και να μην δοθούν στην κυκλοφορία, όπως περιγράφουμε στο δικό μας μοντέλο, χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Ιωάννη...
Προπαγάνδα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!Το θέμα είναι σε ποιο καθεστώς θα μπορούν όλοι να ασκούν προπαγάνδα,να ακούν διαφορετικές προπαγάνδες και να υιοθετούν την προσωπική τους προπαγάνδα σαν άποψη.
Εκεί διαφωνώ με εσάς και το μοντέλο που παρουσιάζετε.

Από μικρό με γοήτευε το χτύπημα που κάνει το γεράκι, στον αέρα στην σπονδυλική στήλη των περιστέριων,παραλύοντας τα!Το είχα δει ζωντανά αρκετές φορές καθώς έχουμε περιστέρια στο χωριό (πάνω από 100)αρκετά για να ζήσουν και τα Γεράκια που υπαρχουν στα γύρω βουνά.Αυτό το γεγονός καθώς και το χόμπυ του αδερφού μου για τον μοντελισμό με έκαναν να αρχίσω σιγά σιγά να ανακαλύπτω την αεροπορική ιστορία του Β παγκοσμίου πολέμου και μετά να προχωρήσω και στα υπόλοιπα.
Διαβάζοντας λοιπόν είδα ότι αρκετές ιδέες χάθηκαν και ίσως έκριναν τον πόλεμο αυτο από τον τρόπο λειτουργίας του φασισμού.Η αν θέλετε κινδύνεψαν να κρίνουν αρνητικά τον πόλεμο από τον τρόπο λειτουργίας του κομμουνιστικού φασισμού!!!
Φανταστείτε σήμερα να είμασταν υπό καθεστώς Καντάφι πχ και λόγω του ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί η εξαγωγή πετρελαίου να απαγορεύαμε το Hiper.Βλέπετε όμως ότι σήμερα αυτοί που το μποϋκοτάρουν είναι οι "δήθεν" οπαδοί της ελευθερίας-Δημοκρατίας μιλώντας για περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Γιατί άραγε?

Η αλήθεια είναι ότι στο μοντέλο σας με φόβησαν λίγο οι τιμωρίες που παρουσιάζετε και γιαυτό με βλέπετε λίγο αρνητικό.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του μοντέλου τι θα λέγατε για μία καινούργια ιδέα.
Να γίνει αυτό που έγινε και στην Λιβύη πριν 40 και κάτι χρόνια.Πλήρης κρατικοποίηση των 2 μεγαλύτερων βιομηχανιών μας.
Του τουρισμού και της εκκλησίας.
Όλοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι και όλα τα έσοδα στο δημόσιο.
Ο Έλληνας πληρώνει με δραχμές τις συναλλαγές του στην κοινωνια και τις διακοπές του στον δημόσιο τουρισμό αλλά και την ανάγκη του για εκκλησιασμό.Ο Ξένος πληρώνει με ευρώ τις διακοπές του στο Ελληνικό Δημόσιο και ο Ξενός Θρησκευτικός Τουρισμός πληρώνει με ευρώ την δημόσια εκκλησία.Ο ξένος πληρώνει με ευρώ και αγοράζει κουπόνια τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για παροχή υπηρεσιών ιδιωτικών επιχειρήσεων εκτός ξενοδοχείου τα οποία εξαργυρώνονται από το δημόσιο.Σε καμμία περίπτωση ο ξένος δεν μπορεί να αγοράσει κάτι πέραν από αναλώσιμα και σουβενίρ.
Και βέβαια συγχρόνως επιχειρήσεις κολλοσοί επινοικιάζουν περιοχές για μεγάλα χρονικά διαστήματα υπό την προϋπόθεση να απασχολούν Έλληνες πολίτες(δλδ και ξένους που ζουν μόνιμα εδώ) και να παράγουν προιόντα που δεν παράγει η Ελλάδα σήμερα.
Αν όλα τα παραπάνω λειτουργήσουν με αξιοκρατία χωρίς κλεψιές και πέρα από ιδεολογίες και αρνητική αντιπολίτευση πιστευω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αυτονομία από το ΔΝΤ και τους δανειστές μας.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί την μία μιλαω για ιδιωτικοποίηση πχ ΔΕΗ και την αλλη για κρατικοποίηση.
Σήμερα η ΔΕΗ δεν πουλάει τίποτα έξω.Αυτό που κάνει είναι να παίρνει Ελληνικά λεφτά από Έλληνες και να τα δίνει στο δημόσιο και στην επιχείρηση της.Δεν παράγει όμως καινούργιο χρήμα γιατί δεν κάνει εξαγωγές Ενέργειας.Είναι αν θέλετε κάτι σαν την φορολογία.Απεναντίας οι δύο επιχειρήσεις που αναφέρω παραπάνω παράγουν ζεστό καινούργιο χρήμα από το εξωτερικό ή από Δωρεές για να τροφοδοτήσουν την Ελληνική οικονομία.Το θέμα μας είναι αυτό το ΝΧ = Export - Import.

Γιαυτό σας είχα ρωτήσει τι γίνεται (στο δικό σας μοντέλο) στον Τουρισμό,που συναντιόνται τα δύο νομίσματα.Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την υποτίμηση του νομίσματος που χρησιμοποιούμε εντός της χώρας (πράγμα το οποίο πετυχαίνουμε σήμερα με το Ευρώ)και συγχρόνως να χρησιμοποιήσουμε το όπλο της νομισματικής πολιτικής (υποτίμηση νομίσματος) για τις εξαγωγές μας.
Τέλος για τις εισαγωγές που θα κάνουμε, αν καταφέρουμε να παράγουμε κάποια, από αυτά τα προιόντα εδώ, με επινοικίαση 1)θα μειώσουμε την ανεργία και 2)μέρος της παραγωγής θα το κρατάμε και δεν θα το αγοράζουμε απ εξω.

Μέσω εργοστασίων πχ όπως του προγράμματος της Hiper σταματάμε να αγοράζουμε πετρέλαιο και κάρβουνο από έξω (για παραγωγη ενέργειας) ενώ για τις μετακινήσεις μας χρησιμοποιούμε υβριδικά μέσα.

Φυσικά συμφωνώ απόλυτα με την αποψή σας να καταργήσουμε τους μεσάζοντες και να αυξήσουμε την ποιότητα των καθαρά δικών μας παραγόμενων προιόντων.Έτσι παρόλο που θεωρητικά αυξημένη ποιότητα σημαίνει αυξημένο κόστος παραγωγής (άρα και αγοράς), εμείς ουσιαστικά θα έχουμε μειωμένο κόστος (αγορας) αφού θα λείπουν οι μεσάζοντες!!!

Ανώνυμος είπε...

Κλείνοντας αυτήν την ανάρτηση ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.Έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε blog με αποδείξεις, παρουσιάσεις, για τους κλέφτες, τις συνομωσίες κλπ κλπ των δύο μεγάλων κομμάτων,πάντα υπάρχουν και άρθρα του Γέροντα Παίσιου με προφητείες...
Πως γίνεται λοιπόν αυτά τα blog να προσπαθούν να μας αφυπνίσουν από τους επίγειους Θεούς του πολιτικού συστήματος που αναφέρετε κι εσεις και ταυτόχρονα να διαφημίζουν προφητείες και θαύματα που παραπέμπουν στον μεσαίωνα...???