Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιτολή προς τον Στάθη Παναγούλη

Επιτολή προς τον Στάθη Παναγούλη

Φίλτατε Στάθη, σ' ευχαριστώ που ήσουν θετικός στην πρότασή μου, να γίνουμε φίλοι. Η φιλία και μάλιστα η ανιδιοτελής, αποτελεί εισιτήριο στην σύνθεση και την δημιουργία ωφέλιμων δράσεων.

Δεν με γνωρίζεις, αλλά εγώ γνωρίζω, γιατί όντας 76 ανοίξεων, έχω υπ' όψη μου την οικογενειακή σου παράδοση που είναι γεμάτοι από κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες.

O αξέχαστος αδελφός Αλέκος, δεν μπορεί να λησμονηθεί, γιατί αποτελεί φωτεινό κομμάτι του μόνιμου ονειρεμένου πόθου των ελλήνων για απελευθέρωση, από την ανυπόφορη ομηρία ελέγχου και καταπίεσης των επίορκων διαχειριστών της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας.

Και εσύ, ένας ανυποχώρητος συνεχιστής εκείνων που θυσιάστηκαν, όπως ο Αλέκος που του έκοψαν το νήμα της ζωής του στο τριακοστό όγδοο έτος το 1976, δήθεν από ατύχημα, πολεμώντας τους σύγχρονους φαναριώτες, κοτσαμπάσηδες και μεγαλοκαραβοκύρηδες αμετανόητους μειοδότες, κρατάς αναμμένο το λυχνάρι της ελπίδας, για τη σφόδρα ποθητή δικαίωση του καταπονημένου λαού μας, με τ' αγωνιστικά ηχηρά σαλπίσματα σου, θαραλέα και απτόητα.

Όταν σε βρήκα στους χώρους του Facebook, δονήθηκε συθέμελα το επαναστατημένο είναι μου. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη δύο είναι οι υπεύθυνοι συμφορών του μαρτυρικού λαού μας.

Οι ιεροί ποιμένες των "σιωπηρών αμνών" και οι εθνοπατέρες των φανατισμένων οπαδών του εκλογικού σώματος. Οι πρώτοι εξαπατούν τους ανύποπτους πιστούς τους, πουλώντας τους, ανύπαρκτες υπηρεσίες και προϊόντα σωτηρολογίας. Αποπροσανατολίζουν τα αμνοερίφια και τους προτείνουν, ν' αδιαφορήσουν, για την παρούσα σύντομη και ανούσια ζωή, και με συνεχείς, γονυκλισίες, νηστείες και προσευχές, ν' αποσπάσουν εισιτήρια, για την αιώνια Ουράνια Βασιλεία. Και κάτι ακόμα ασύλληπτο: Να μην νοιαστούν ποίοι τους εξουσιάζουν, γιατί "άνωθεν εστί δοσμένη πάσα εξουσία".

Οι δεύτεροι, ενώ εκλέγονται από το εκλογικό σώμα και υπόσχονται, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, καλλίτερες μέρες, σε υγεία, σε παιδεία, σε απασχόληση και τάζουν πρόοδο και ευημερία. Εντούτοις, μόλις εκλεγούν, ξεχνούν τις δεσμεύσεις και επιδίδονται στις γιορτές της ξετσίπωτης αρπαχτής και αναίσχυντης λαμογιάς, υπερχρεώνοντας το δημόσιο και το εκλογικό σώμα με δανεισμούς τους οποίους κακοδιαχειρίζονται, με κίνδυνο να ξεπουλήσουν εμάς και το δημόσιο πλούτο μας. Διότι στην εποχή μας γίνονται μόνον οικονομικοί πόλεμοι. Κύριοι μας χρωστάτε, δώστε τη Μακεδονία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, μαζί με τους μουζίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: