Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μετανάστες και οι επιπτώσεις τους στην αγορά εργασίας

Μετανάστες και οι επιπτώσεις τους στην αγορά εργασίας

NESPA, συμφωνώ απόλυτα. Τους μετανάστες τους δημιουργούν οι πόλεμοι και οι φτώχιες που είναι έργα του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού. Τους πολέμους τους προκαλούν οι ιμπεριαλιστές και οι βιομηχανίες όπλων.

Οι πρώτοι, για να κατακτήσουν αγορές και για πρώτες ύλες που αγοράζουν πάμφθηνα και για να προωθήσουν υπεραξιωμένα μετά την μεταποίηση προϊόντα και υπηρεσίες. Οι δε δεύτεροι για να πωλήσουν οπλικά συστήματα.

Οι μετανάστες ανεβάζουν την ανεργία και αυτή ανεβάζει την προσφορά εργασίας που μειώνει την αμοιβή της εργασίας, με τη σειρά της.

Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι μετανάστες και οι ντόπιοι εργαζόμενοι. Τί φταίξιμο μπορούμε ν' αποδώσουμε στους πρόσφυγες έλληνες της Μ. Ασίας του 1922; Εκείνη η ανταλλαγή πληθυσμών ήταν καραμπινάτος μονομερής ξεριζωμός.

Οι έλληνες του Πόντου, αφού μακελεύτηκαν κατά το 40% με άμεσες ομαδικές δολοφονίες και πορείες λευκού θανάτου, τους οδήγησαν ξεβράκωτους στη μητροπολιτική πατρίδα, με συνολικές υλικές απώλειες 300 δις, σε κινητά κι’ ακίνητα, σ’ αγοραστική δύναμη του 22. Ενώ οι τούρκοι έφυγαν με όλα τα κινητά ξεπουλώντας και αρκετά ακίνητα, αφήνοντας μόνο είκοσι δις σ’ ακίνητα στην Ελλάδα. Και από αυτά στα χέρια των δικαιούχων έφτασαν μόνο το είκοσι τοις εκατό και αυτά σε συνοριακά χέρσα ξηροχώραφα.

Πηγή από το βιβλίο του Γιάννη Αναστασιάδη με τίτλο το "Τελευταίο κράτος των Ελλήνων του Πόντου", βάσει των ανέκδοτων απομνημονευμάτων του οπλαρχηγού του Πόντου Μιλτιάδη Αναστασιάδη, πατρός του συγγραφέα Ιωάννη Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: