Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΠΙΘΑ και ο Εθνικός μας Συνθέτης – Η σύγχρονη Φιλική Εταιρία.

Αγαπημένοι φίλοι και σύνεδροι των φιλόξενων βημάτων επικοινωνίας του Facebook, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την απέραντη χαρά που με λαμπάδιασε, μαζί μ’ αμέτρητους παλλόμενους συμπολίτες, από συγκίνηση ελπίδας, προσδοκία και μέθεξης. Αυτή δεν ήταν μια συνηθισμένη ομιλία. Δεν ήταν μια παρουσία ενός νέου βιβλίου, ένα ρεσιτάλ πιάνου, μια συναυλία.

Ήταν ένα σάλπισμα λαϊκής διαπάλης, ένα κάλεσμα λαϊκής εξέγερσης, μια πατριωτική προσταγή, για νέους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Αγώνες για το δικαίωμα να ζούμε, αγώνες για δουλειά, αγώνες αξιοπρέπειας, τιμής και απελευθέρωσης.

Αγώνες ενάντια σ’ ύπουλους και αθόρυβους εχθρούς που μας ταλάνισαν, εξαθλίωσαν και ετοιμάζονται να μας δώσουν την χαριστική βολή και σ’ εμάς, αλλά και στους απογόνους μας.

Εχθροί που κουρέλιασαν την Ελλάδα του χτες, τσακίζουν τη χώρα και το λαό μας σήμερα και υπονομεύουν την Πατρίδα του αύριο. Ανελεείς εκπρόσωποι-πράκτορες ξένων οικονομικών καιροσκόπων διεθνών δανειστών, εργολάβων και προμηθευτών. Που έχουν αναρριχηθεί στις κορυφές του δήθεν κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματός μας.

Αδίστακτοι καιροσκόποι, αχόρταγα και αδηφάγα λαμόγια, μάστοροι στη μαύρη προπαγάνδα, μαιτρ στη παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση. Δεξιοτέχνες στα ξεπουλήματα των λαϊκών και εθνικών κατακτήσεων, της μίζας, της μάσας, χάψας και της αρπαχτής.

Είναι αυτοί που διαιωνίζουν τον φαναριωτισμό, τον κοτσαμπασισμό και τους όποιους εθνικούς μειοδότες. Συμμαχούν και υπηρετούν τους μεγάλους διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς δυνάστες και κάθε εισβολέα επικυρίαρχο καταπιέζοντας, προδίδοντας, καταδίδοντας και αφανίζοντας τους έντιμους αγωνιστές που τολμούν να τους εναντιωθούν. Είναι αυτοί που εν καιρώ πολέμου οι λαοί ενώ αφανίζονται αυτοί ζαμπλουτίζουν χωρίς ίχνος γρατσουνιάς

Αυτό το οργανωμένο αντικοινωνικό μόρφωμα-σίχαμα υπηρετεί κατά τον λατρευτό μας Μίκη Θεοδωράκη στο Διεθνές Σιωνιστικό Έκτρωμα που με αφορμή το ολοκαύτωμα των εβραίων από το Χίτλερ, άρχισε να ενεργεί χιτλερικά σε βάρος των λαών του κόσμου, με σκοπό την Παγκόσμια Οικονομική Κυριαρχία, μέσα από το Διεθνές τραπεζιτικό και χρεωπιστωτικό σύστημα, το οποίο ελέγχει.

Για το λόγο αυτό μας καλεί, ν’ αντισταθούμε, μέσα από τη ΣΠΙΘΑ του, το κίνημα των ανεξάρτητων πολιτών. Γιατί είναι εξόφθαλμες οι προθέσεις του επιθετικού και αφηνιασμένου Παγκόσμιου ληστρικού Σιωνισμού, ότι με την υπερχρέωση της Ελλάδας, μέσα από τα μνημόνια και τη συνειδητή συνδρομή και των πεμπτοφαλαγγιτών μας, θα μας λεηλατήσουν τον εθνικό μας πλούτο και θα ρίξουν το λαό μας σ’ ένα σκοταδισμό χειρότερο από εκείνο του Μεσαίωνα. Κάντε κλικ: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=19242758.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γ.Α. Π και ο Γέρος της Δημοκρατίας

Τα παιδιά των μειοδοτών, όχι μόνον δεν τραβούν το αφτί των αμαρτωλών εθνικά γονέων και παπούδων, αλλ’ αντίθετα με τα κλεμμένα ζουν πλουσιοπάροχα και αφού εκπαιδευτούν σε σχολές κατασκευασμένων πρωθυπουργών, ξεπερνούν σε μειοδοσίες τους προγόνους τους. Καθότι το ξεπούλημα αποτελεί οικογενειακή παράδοση.

Θυμίζω το κατάπτυστο Σύμφωνο του Λιβάνου στις 16 μέχρι τις 20-5-1944, ο διορισμένος πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου που αντικατέστησε τον επίσης διορισμένο διάδοχο του Εμμανουήλ Τσουδερού, Σοφοκλή Βενιζέλο, της εξόριστης βασιλικής κυβέρνησης στο Κάιρο.

Ο Γ. Π, απόλυτα αφοσιωμένος στο βασιλέα και τον πανούργο-μοιραίο, για την χώρα μας, Τσόρτσιλ, με θαυμαστή θρασύδειλη δεξιοτεχνία, χλεύασε, υποτίμησε και ταπείνωσε τους εκπροσώπους της γνήσιας εθνικής αντίστασης των οργανώσεων ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της Κυβέρνησης του Βουνού ΠΕΕΑ(Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης), με μέλη τους: Κ. Γαβριηλίδη, Στ. Χατζήμπεη, Άγγελο Αγγελόπουλο, Στρατηγό Μανώλη Μάντακα, Γιώργ. Σιάντο, Πέτρο Κόκκαλη, Αλεξ. Σβώλο, το Μητροπολίτη Ιωακείμ Κοζάνης, Ευρ. Μπακιρτζή, Ηλία Τσιριμώκο και Νίκο Ασκούτση). Και αυτή η φαρσοτραγωδία-κωμωδία εξελίχθηκε μπροστά σε δέκα οκτώ εκπροσώπους ανύπαρκτων εθνικών οργανώσεων και κομμάτων που δεν έριξαν ούτε ένα φυσίγγι, ενάντια των δυνάμεων κατοχής, εκτός βέβαια του ΕΔΕΣ, υπό τον υπαρχηγό Πυρομάγνου και του Καρτάλη της ΕΚΚΑ.

Αυτός λοιπόν ένας συνειδητά απών-φυγόμαχος της εθνικής αντίστασης, κατάφερε και με δύο άλλες παρασπονδίες, 1/ το Σύμφωνο Καζέρτας και 2/ την εξώθηση στη σύγκρουση των Δεκεμβριανών, να δρομολογήσει στην μάταιη και ολέθρια, για την πατρίδα εμφύλια ρήξη που οδήγησε στην εξόντωση αγωνιστών που μαχόμενοι, ως πραγματικοί συμμαχικοί ήρωες, συνετέλεσαν στην ήττα των δυνάμεων του φασιστικού άξονα.

Την εποχή εκείνη η Αγγλική προπαγάνδα έριξε, για εξαγορά συνειδήσεων πακτωλό χρυσών λιρών….

Ο Τζόρτσιλ στις 02-02-45 τον καταργεί, αφού κυριολεκτικά τον έστυψε και τον αντικατέστησε με τον ανίδεο περί των Ελληνικών πραγμάτων στρατηγό Ν. Πλαστήρα που μόλις είχε επιστρέψει από την αυτοεξορία του στη Γαλλική Μασσαλία από το αποτυχημένο κίνημα του 1935.

Στα απομνημονεύματά του κάπου ομολογεί, ότι επί της μοιραίας Πρωθυπουργίας του εκείνης, έγιναν γεγονότα που δεν ήθελε να επιτρέψει. Και στον ανένδοτο αγώνα του, ο

«Γέρος της Δημοκρατίας» απέδωσε μεγάλες ευθύνες στη δεξιά, για την μονόπλευρη δίωξη της αριστεράς στους 18 μήνες απραγίας και αδράνειας του Ζαχαριάδη, στις αθρόες κακοποιήσεις και δολοφονίες αγωνιστών, όπως του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη Βιδάλη και του Ζεύγου, ανωτάτου στελέχους του ΚΚΕ.

Ποίοι ψεύδονται και πώς

Φίλε Γρηγόρη, τα ψέματα τα λένε αυτοί που θέλουν να μας χαλαρώνουν, για ν’ αρπάξουν από τον κοινωνικό τους ομοίγυρο, πράγματα που δεν τους ανήκουν. Είναι εκείνοι που υπόσχονται παροχές και ωφελήματα, γνήσιου κοπανιστού αέρα,1/ όπως σωτηρία της «Αθάνατης» Ψυχής κι’ Ανάσταση Νεκρών, 2/ δικαιοσύνη, ισοπολιτεία, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους, πλήρη ανάπτυξη και απασχόληση, σωστή παιδεία, πρόοδο και προκοπή, χωρίς να το εννοούν, γιατί είναι ταγμένοι και υποχείριοι της εκάστοτε οικονομικής και θρησκευτικής ολιγαρχίας. Είναι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί.

Άθεοι είναι οι αφυπνισμένοι που έχουν πεισθεί ότι όλες οι θρησκείες αποσκοπούν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των αμνοεριφίων που μαντρώνουν, με μεθόδους που τους ζήλευαν οι πατέρες της σοφιστικής σχολής Πρωταγόρας και Γοργίας.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους πολιτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους γήινους πραγματικούς θεούς και οι αφυπνισμένοι του εκλογικού σώματος, δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις τους που, σε κάθε εκλογική περίοδο υπόσχονται χρηστή και επωφελή διοίκηση και δημόσια διαχείριση και μετά την εκλογή τους ξεχνούν τα πάντα.

Και αυτοί μαντρώνουν, ελέγχουν και καταδυναστεύουν τους οπαδούς τους, προσφέροντας και καμιά θεσούλα που και που, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι ανταποδοτικά παραγωγική, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Το νεαρό της ηλικίας σου το είδα στο προφίλ σου και σε μακαρίζω. Είσαι μεγαλύτερος τέσσσερ5α χρόνια από τον Αλέξανδρο ο Βενιαμίν της τρίτεκνης οικογένειάς μου. Είναι τελειόφοιτος του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλος γιος μου είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται. Και στη μέση υπάρχει μια κόρη στη κυτταρική βιολογία στην έρευνα.

Δεν αντιλήφθηκα το ΑΜΕΑ με 67%. Εύχομαι να μην είναι αρνητικό, επειδή έχεις κοφτερό μυαλό και ανεπτυγμένη αγωνιστική βούληση. Το άνεργος είναι πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι θ’ αρπάξεις τη ζωή από τα κέρατα.

Μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, γιατί βοηθούν κοινωνικά και οικονομικά, για να λυθούν εξισώσεις και συστήματα σύνθετα της ζωής.

Τι κρίμα ν’ αμείβεται ο πατέρας σου, αντιστρόφως ανάλογα, προς το κοινωνικό, κοπιαστικό και σπουδαίο έργο που προσφέρει στη νεολαία μας. Κοίτα και λάβε υπ’ όψη σου, ότι το Υπουργείο παιδείας, διδάσκει εκείνο που αποφασίζει και ωφελεί την άρχουσα τάξη και μας κάνει να πιστεύουμε, με την προπαγάνδα, ό,τι μας διδάσκουν είναι χρήσιμα για μας. Για το λόγο τούτο κράτα και μικρό καλάθι με το υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό καθεστώς. Χαίρομαι που διαβάζεις. Χώσου σ’ όλους τους χώρους. Δεν θα βρεις πουθενά τελειότητα. Τα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά συστήματα, διαμορφώνονται σύμφωνα με την διαπάλη των ταξικών και συντεχνιακών επιδιώξεων.

Για να αλλάξει η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται, με την πρωτογενή παραγωγή, πρέπει να καθετοποιήσουν μεταποιώντας και συσκευάζοντας τα προϊόντα τους. Και πώς, θα πάψουν να μην τους εκμεταλλεύονται οι αεριτζήδες καιροσκόποι που τους αγοράζουν τα προϊόντα σε τιμές πολύ κοντά στο κόστος παραγωγής τους; Δεν πρέπει να στηριχθούν στη πολιτική βούληση των κυβερνόντων; Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν οι κυβερνώντες εκφράζονται υπέρ των μεσαζόντων, γιατί μόνον αυτοί έχουν συσσωρευμένο πλούτο για επενδύσεις στρατηγικής σημασίας;

Αυτοί είναι εκείνοι που προστατεύονται και συνταγματικά από τον Άκρατο Καπιταλιστικό Φιλελευθερισμό. Αφού εσύ και κάθε άνεργος νέος, όχι μόνο δεν μπορείτε ν’ επενδύσετε, έστω και σε ισχνά επιχειρηματικά φιλέτα, αλλά εξαρτάσθε από το κουτσουρεμένο εισόδημα των γονιών σας, όντες και πτυχιούχοι; Τι είδους φιλελευθερισμός και δημοκρατία υπάρχει, όταν τις επενδύσεις τις κάνουν μόνον οι έχοντες και κατέχοντες; Οι οποίοι είναι σε θέση να λαδώνουν ανάλογα με το μέγεθος των γραναζιών τους πολιτειακούς εξουσιαστές;

Τι να την κάνεις την ελευθερία λόγου και σκέψης, όταν δεν εισακούγεσαι; Λόγια και σκέψεις, καταντούν, του καφενείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν οι γνώσεις.

Στο θέμα του τουρισμού, όταν το ευρώ του επισκέπτη ανταλλάσσεται με 150 δρχ, θα τους πάρουμε περισσότερα. Βεβαίως κάποιους θα χάσουμε από τους τουρίστες, γιατί θα προτιμήσουν χώρες, όπου με το ευρώ τους θα αγοράζουν περισσότερα αγαθά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ανεβάσουμε την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών.

Δεν παραχαράσσουμε τις δραχμές και τα ελληνικά ευρώ που θα εκδίδουμε, όταν μετά την δανειοδότηση και αξιοποίησή τους, επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία, 100%, παράγοντας υπεραξίες στο διπλάσιο του χορηγημένου δανείου, με στόχο το εξάμηνο, ή και περισσότερο.

Γιατί το διεθνές οικονομικό σύστημα, να μας επιβάλει να περνούν τα ελληνικά νομίσματα δραχμές - ευρώ από το ΔΝΤ ή από την εθνική Τράπεζα, ή να χαρίζονται στους τραπεζίτες, με τη γνωστή διαδικασία των επιβαρύνσεων και να μην δοθούν στην κυκλοφορία, όπως περιγράφουμε στο δικό μας μοντέλο, χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις;

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι δυνάμεις καταστολείς, παιδιά του λαού χτυπάνε το λαό

Οι δυνάμεις καταστολείς, δυστυχώς είναι κομμάτι του λαού μας που για πενταροδεκάρες, ως αποζημίωση, συγκρούονται με τους άμαχους διαδηλωτές, κάθε φορά που διαμαρτύρονται οι γονείς, τ' αδέλφια και οι καλοί τους γείτονες, για την άγρια καταδυνάστευση, ξετσίπωτη παραβίαση κεκτημένων δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες.

Όπως η παράλογη και αιφνιδιαστική μείωση συντάξεων και μισθών, οι τιμές πώλησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων κοντά στο κόστος παραγωγής, για άγριες φορολογίες άμεσες και έμμεσες, σε βάρος των μικρών και αδύναμων καταναλωτών, χαμηλότατες αμοιβές των εργαζομένων, καταδίκες για ψύλλου πήδημα των άμοιρων πτωχών συμπολιτών μας, όταν οι κυβερνώντες και οι περεκεντέδες τους μένουν στο απυρόβλητο της ατιμωρησίας.

Υπεξαιρώντας και κατασπαταλώντας το 80% των ετήσιων υπέρογκων κρατικών προϋπολογισμών, και για όποια άλλη μορφή καταδολίευσης και εκμετάλλευσης των παραπάνω στενών και προσφιλών συγγενών, φίλων και γειτόνων, από τους οποίους συγκροτούνται οι δυνάμεις καταστολής, εντέλλονται να καταπνίξουν, ακόμα και στο αίμα τους διαδηλωτές συγγενείς τους.

Οι εμπνευστές, δημιουργοί και διαχειριστές αυτών των έμψυχων εργαλείων καταστολών είναι τόσο σκληροί, αποφασιστικοί και ανελέητα ανυποχώρητοι, ώστε πολλές φορές μισθώνουν μισθοφόρους ξένους αδίστακτους φονιάδες, όπως οι γενίτσαροι των σουλτάνων, των ειδικών δυνάμεων κατασφαγής αμάχων στη τσαρική Ρωσία και σ' άλλα απολυταρχικά καθεστώτα του Μεσαίωνα και σύγχρονων τυράννων, ίδε Καντάφι κλπ.

Αυτή η απαράδεκτη και βρώμικη καταστολή αποτελεί μόνιμη, ύπουλη και καταχθόνια τακτική πολιτική σε βάρος του λαών από τους επικυρίαρχους νομείς διακρατικής εξουσίας, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα που ζουν παρασιτικά με μεθόδους αυτή του παράνομου πλουτισμού. Πιστεύω, ότι οποιαδήποτε σύγκρουση αμάχων διαδηλωτών με δυνάμεις καταστολείς, για το λαό είναι ασύμφοροι, είτε όταν οι καταστολείς είναι αίμα και θρέμμα του λαού, είτε είναι επίλεκτοι ξέων ταγμάτων του ολέθρου συλλογικού φονικού. Από αυτές τις συγκρούσεις κερδισμένοι βγαίνουν πάντα οι θύτες διχαστές διαχειριστές της κρατικής εξουσίας. Για το λόγο αυτό οι λαϊκές και συντεχνιακές ομάδες διαδηλωτών να γίνονται μεν, αλλά χωρίς να συγκρούονται τα λαϊκά και συντεχνιακά συμφέροντα μεταξύ τους.

Παράδειγμα, δεν είναι δυνατό να κλείνουν δρόμοι και αρτηρίες που απονεκρώνουν τις εμπορικές και τις όποιες άλλες κοινωνικές δράσεις της καθημερινότητας. Ένας τρόπος από τις δεκάδες που μπορούν να βρεθούν, όταν υπάρχει βούληση και προγράμματα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης μεταξύ των μικρομεσαίων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων, είναι σ' ένα χώρο, όπου γίνονται τα ψηφίσματα αιτημάτων και διαμαρτυριών, να διαβάζονται, απευθυνόμενα προς την πολιτεία και ψηφίσματα αλληλεγγύης, άλλων κοινωνικών ομάδων, εφ' όσον τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι δίκαια και κοινωνικής έντασης, χωρίς να βλάπτονται τα συμφέροντα των άλλων κοινωνικών ομάδων.

Γιατί όταν μια ομάδα πλήττεται, θα έρθει η σειρά και άλλων ομάδων. Τι πρέπει να γίνεται, όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται;

Στη παρούσα φτιαχτή κρίση που καίγονται οι πάντες και τα πάντα, τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς λαού; Δεν πρέπει να απαιτήσει σύσσωμος, να γίνει άμεσο δημοψήφισμα, με το οποίο θα αποφανθεί, για την υλοποίηση του Μνημονίου ή την απόρριψή του;

Τι σόι δημοκρατία έχουμε, όταν ερήμην του άμεσα πληττόμενου λαού, αποφασίζει η Κυβέρνηση που υποσχέθηκε προεκλογικά, ότι έχει τη δυνατότητα να βρει τα χρήματα και δεσμεύτηκε να βελτιώσει τους όρους ζωής και όχι να τους επιδεινώσει;

Είναι δυνατόν ένας Υπουργός με την υπογραφή του, να μπορεί να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, νησιά παραλίες και κοιτάσματα πετρελαίου, όταν σ' ένα απλό αστικό συνεταιρισμό, για μεγάλες αποφάσεις απαιτούνται Γενικές Συνελεύσεις, με το 75% ψήφων; Δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στα τρέχοντα καυτά εθνικά προβλήματα με επιπτώσεις τραγικές πολυετούς διάρκειας, σε βάρος του λαού, της πατρίδας και του έθνους;

Πού βρισκόμαστε σε σκοτεινές εποχές άγριου σκλαβοπάζαρου και ξεπουλούμε όσο-όσο τον πολύπαθο λαό μας. Τί είσθε δουλέμποροι ή εκπρόσωποι ενός λαού βασανισμένου και εξαθλιωμένου μεν, αλλά υπερήφανου και ανεκτικού που περιμένει μ’ υπομονή την μεταμέλεια, για πατριωτική έντιμη συμπεριφορά σας, και ενός λαού που αποτελεί τη βάση ενός εκλογικού σώματος που σας δίνει την εξουσία και εσείς συνεχώς τον εμπαίζετε;

Γιατί οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τους τοκογλύφους δανειστές, μ' ένα διάλογο άτονο και άτολμο; Θυμίζουν τον καπνομεσίτη που ήταν μονοκόμματα τοποθετημένος υπέρ των καπνεμπόρων.

Συμπεριφέρεστε ως μεσιτικός πράκτορας των δανειστών, για δάνεια που φαγώθηκαν από τους γνωστούς αεριτζήδες, και όχι ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός μας. Μπορείτε να μας πείτε, για πόσες χρυσές λίρες Αγγλίας παρέδωσε την Ελλάδα στους άγγλους αποικιοκράτες ο παππούς σας το 1944, ως Πρωθυπουργός δήθεν της Εθνικής Ενότητας;

Γνωρίζουμε ότι ο Ιωάννης Τσιγάντες(1897-1943) μπήκε από το Κάιρο με 150.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, για ν' οργανώσει δεξιές ομάδες στην αγωνιζόμενη Ελλάδα, σ' αντίβαρο του κομουνιστικού κινδύνου. Έρρεαν οι χρυσές λίρες και προς τον Ναπολέοντα Ζέρβα, αρχηγό του ΕΔΕΣ, ακόμη και οι Ελασίτες, για δύο μήνες έπαιρναν από μισή λίρα το μήνα. Τότε ο αδελφός μου με τη λίρα εκείνη αγόρασε ένα ζευγάρι αρβύλες.

Κρατώ κείμενα που αποδεικνύουν την αντικομουνιστική υστερία του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου. Δικαίωμά του ν’ άναι φιλομοναρχικός και αντικομουνιστής, δεν είχε όμως το δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα στον εμφύλιο που ήταν στο νου και τα σχέδια του Τσόρτσιλ. Πάντως σου θυμίζω, ότι ο Άγγελος Έβερτ, έδωσε εντολή με προφορική εξουσιοδότηση του παππού σου και πυροβολήθηκαν άμαχοι διαδηλωτές στις τρεις Δεκέμβρη του 44, στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ομονοίας, ένα ακόμη γεγονός που πυροδότησε τα Δεκεμβριανά.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Διευκρινήσεις γύρω από το νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης

Αγαπητέ νεαρέ φίλε μου Γρηγόρη, ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι κατά της ψηφοφορίας. Είναι μια καθάρια διαδικασία επιλογής αιρετών εξουσιοδοτημένων προσωπικοτήτων, οι οποίοι καλούνται να μας διοικήσουν.

Είπα ότι αρνούμαι να ψηφίσω όλα τα υπάρχοντα κόμματα, γιατί, τα μεν δύο μεγάλα κόμματα απαξιώθηκαν, μη υπηρετώντας το λαό, αλλά τα μεγάλα αφεντικά τους που σ’ αντάλλαγμα, τους αφήνουν ασύδοτους και στο απυρόβλητο της ατιμωρησίας. Τα δε μικρά, διότι δεν αντιδρούν από κοινού στην φαυλότητα των κυβερνόντων, δεν παραιτούνται, σ’ ένδειξη αντιρρήσεων-διαμαρτυριών, αντίθετα, τους ανέχονται και επομένως γίνονται και αυτά συνένοχοι, σε βάρος του εκλογικού σώματος, του λαού και της χώρας μας. Χάριν της βουλευτικής μισθοδοσίας και κάποιων γνωστών και άγνωστων ανταλλαγμάτων ποιούνται τη νύσσα. Ως παράδειγμα ευαισθησίας, αναφέρω τον Στάθη Παναγούλη, Γιάννη Δημαρά, Τατούλη και κάποιοι άλλοι που δεν τους έχω πρόχειρους.

Μελέτη για τα τυχόν κωλύματα, μη αποδοχή και το ξεπέρασμα αυτών, για την επιτυχία του μοντέλου χρηστής διακυβέρνησης της χώρας δεν έχω. Θα ήταν αστείο να πιστέψουμε, ότι οι ωφελημένοι άμεσα και έμμεσα από το υπάρχον αντιλαϊκό καθεστώς θα το επέτρεπαν, έστω και αν ακόμα ήταν το τελειότερο σύστημα παραγωγής και δικαίας ανακατανομής του εθνικού μας πλούτου. Για τον απλούστερο λόγο ότι βρίσκεται στα χέρια και τη διάθεση των ελάχιστων προνομιούχων, νομοθετικά και καταστατικά κατοχυρωμένων.

Αλλά και ο ίδιος ο λαός που θεωρητικά είναι κυρίαρχος και αυτός επιλέγει, δήθεν, τους ταγούς του, σ’ ένα ανυπόληπτο και ψεγαδιασμένο κοινοβουλευτικό σύστημα έμμεσης δημοκρατίας, και που μ’ ένα τρόπο απατηλό, τον κρατούν διχασμένο και πολωμένο πολιτικά και θρησκευτικά, αδυνατεί να πάρει στα χέρια του τις δικές του τύχες.

Εν πάσει περιπτώσει, όμως, εάν συνενωθούν σ’ ένα πολιτικό φορέα, άνθρωποι με όραμα και βαθιά πίστη στα ανθρώπινα ιδεώδη, υπάρχει ελπίδα να πάρουν το χρίσμα από το λαό που είναι σε απελπιστική απόγνωση. Και αν γίνει αυτό τότε οι προνομιούχοι θ’ υποχρεωθούν να συμμορφωθούν στην νόμιμα εκλεγμένη πολιτική βούληση.

Για την Εκκλησία δεν έχει άλλη επιλογή. Είναι υποχρεωμένη να προσφέρει την υποστήριξή της στο πιστό ποίμνιο προσφέροντάς του προστασία από κάθε πονηρό και ύποπτο έλεγχο που τον οδηγεί σ’ υποταγή και εκμετάλλευση, κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής του, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ουράνια Βασιλεία και ο τριαδικός τιμωρός Θεός είναι μεγέθη ανύπαρκτα.

Και αυτό πρέπει να γίνει με μια μεγαλειώδη Ποιμαντορική Διακοίνωση(Θρησκευτικό Μανιφέστο), εξηγώντας, ότι πλέον για το καλό της Πατρίδας των Ελλήνων Πολιτών, είναι αναγκαία η επιμόρφωση της νέας γενιάς μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους πανίσχυρους οικονομικούς ξένους επενδυτές στην εποχή της ασύνορης αγοράς, από ικανότατους και έμπειρους μέντορες που δεν είναι άλλοι, παρά μόνον οι πεφωτισμένοι και παντογνώστες ιεράρχες μας που με παράδοση 2000 χρόνων πωλούν με πλήρη επιτυχία, αόρατα και ανεπιβεβαίωτα αφηρημένα αγαθά, όπως η σωτηρία της «αθάνατης» ψυχής και η «ανάσταση» νεκρών.

Αυτή η προοπτική, ίσως σε προηγούμενες εποχές, είχε κάποια πέραση. Σήμερα, όμως στην ηλεκτρονική εποχή, που οι ανταγωνισμοί, ανάμεσα, στα έθνη τρέχουν με ασύλληπτη ταχύτητα, πρέπει να ενισχύσουμε τους αγωνιστές οικονομικά ενεργούς συμπολίτες μας και προ πάντων τη νέα γενιά μας, με σύγχρονη οργανοτεχνογνωσία, σε θέματα αγοράς, για τη σωτηρία και την επιβίωση του λαού, της χώρας και του έθνους μας.

Πρέπει να στήσουμε παραγωγικά και εμπορικά φρούρια, σ’ όλη την Οικουμένη και προπάντων, όπου Ελληνική παροικία. Ευτυχώς, είστε αρχιμάστοροι στη τέχνη της σοφιστικής δεξιοτεχνίας και το ποίμνιό σας και ευρύτερα ο Ελληνικός λαός έχει την ανάγκη της δεινής σας διδακτορικής αυτής εμπειρίας. Ανεβάστε την ανταγωνιστική του δυνατότητα, ώστε να τους μεταμορφώσετε σε διευθυντικά στελέχη της παραγωγικής και μεταπρατικής διαδικασίας.

Στο δεύτερο ερώτημά σου, το τι γίνεται, αν κάποιος λήπτης παραγωγικού δανείου δεν το επιστρέψει στο εξάμηνο. Απάντηση. Δεν ξανά παίρνει δάνειο και αρχίζει να επιβαρύνεται με τόκους πέραν του άτοκου εξαμήνου. Πέραν αυτού το δάνειο το χορηγεί, όπως είπαμε το τοπικό κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών. Και εκεί πρέπει να το επιστρέψει. Ο δανειολήπτης, έχει υποχρέωση ν’ εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, σωστής αξιοποίησης του κονδυλίου. Δεν μπορεί να τα φάει σε σουβλάκια, σε γιορτές και πανηγύρια. Και ξέρεις κάτι; Και αν ακόμη καταστεί ανεπίδεκτος είσπραξης, το δημόσιο επιβαρύνεται μόνο κατά 5% που ισοδυναμεί με το κόστος των υλικών και την δαπάνη της εκτύπωσης των χρημάτων του δανείου.

Για το τρίτο ερώτημα σχετικά με τη φοροδιαφυγή, πρέπει να γνωρίζεις ότι στο μοντέλο, για το οποίο, συζητάμε, οι σημερινές εφορίες, δεν κυνηγούν τους μικρούς και «απαλλάσσουν» τους μεγάλους. Αλλάζει εντελώς ο ρόλος των καταστημάτων των Δ.Ο.Υ. Γίνονται αρωγοί και οικονομικοί σύμβουλοι των επιχειρηματιών.

Όσον αφορά το τέταρτο ερώτημά σου, νεαρέ φίλε Ρεθυμνιώτη, στο σύστημα που προτείνεται «εκτελούνται» τα απυρόβλητα και οι ατιμωρησίες προκαταβολικά, οι τυχών παραβάτες τιμωρούντα με τομή του δεξιού βραχίονα και του γεννητικού οργάνου των ανδρών, των δε γυναικών με τομή και την αφαίρεση του δεξιού μαστού, πέρα από την επιστροφή στο διπλάσιο του υπεξαιρεθέντος ποσού.

ΓΡΗΓΟΡΗ, στην υπόθεση του μοντέλου μας, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα υπερχρεωμένα ποσά στους διεθνείς τοκογλύφους, για τα οποία μας ζητούν την κεφαλή μας επί δίσκου.

Δεν πρόκειται να πληρώσουμε σε δολάρια τίποτε και σε κανέναν από τους δανειστές. Να τα πάρουν από αυτούς που τα πήραν και τα σπατάλησαν πίσω από τη πλάτη και σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Μιλάμε για χρεωκοπία.

Ευρώ θα χρησιμοποιούμε, μόνο για αναγκαία εισαγόμενα είδη. Θα παραιτηθούμε από είδη «ντελικατέσεν, φρου-φρού και αρώματα». Θα περάσουμε με σύνεση και λελογισμένη λιτότητα λίγα χρόνια. Όμως σίγουρα θα ξεπερασθεί η φτιαχτή κρίση.

Τράπεζες καταργούνται, αφού η διαχείριση του χρήματος θα γίνεται από το κράτος και μάλιστα χωρίς επιτόκια και τόκους, μέσα από τα καταστήματα του Υπουργείου Οικονομικών-Εφορίες. Τα δικά μας ευρώ θα κυκλοφορούν στη ισοτιμία των 150 δραχμών. Τα ευρωπαϊκά ευρώ θα εξαργυρώνονται στην τουριστική Ελληνική Αγορά αντί 150 δρχ. Όλα τα ξένα νομίσματα θα εξαργυρώνονται στη μισή τιμή, έναντι της σημερινής ισχύουσας ισοτιμίας.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δύο οι διεκδικητές της Παγκόσμιας Κυριαρχίας

Φίλτατε Βλαδίμηρε, πολλά θέματα μου βάζεις και παρά, την επιθυμία μου να ανταποκρίνομαι, πρέπει να σου ομολογήσω, ότι διαθέτω πολλές ώρες, με την ολοκλήρωση μιας δεκάτομης δημιουργίας με γενικό τίτλο η "Δίκη των θεών". Έτσι λίγος χρόνος μου περισσεύει, για τους αγαπημένους μου φίλους που έντονα θέλω να επικοινωνώ.

Εν πάσει περιπτώσει το θέμα των αλληλοβραβείων που μοιράζουν μεταξύ τους οι γήινοι θεοί, μ' ενδιαφέρει άμεσα. Γιατί προσωπικά, παρά το γεγονός, ότι δεν θέλω ν' ασχοληθώ με τους μεταφυσικούς θεούς και όποιες άλλες ανύπαρκτες υπερφυσικές υπάρξεις, οι "εκπρόσωποί" τους στη γη, έγιναν και αυτοί πανίσχυροι, γιατί με απόλυτη άνεση μαντρώνουν αφοσιωμένους πιστούς και με τον έλεγχό τους συγκεντρώνουν τεράστια δύναμη, όπως και πολιτικοί εξουσιαστές, μέσα από τους φανατισμένους κομματικούς οπαδούς τους.

Η Μέρκελ είναι αρχηγός ενός μεγάλου κράτους, για το οποίο η Αμερική επένδυσε άφθονα τρισεκατομμύρια, για την ανασυγκρότησή της, μετά τον Β΄π. πόλεμο και κάνει τα πάντα να την έχει υπό την κηδεμονία της.

Η Γερμανία, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού της, επιδιώκει και ονειρεύεται μια δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια επικυριαρχία. Με την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, δεν έχει καμιά ελπίδα σύμπραξης, γιατί η μεν Αγγλία έχει στενούς δεσμούς με την Αμερική, η Γαλλία δεν είναι διαθέσιμη, λόγω παρελθοντικών συνεχώς διενέξεων, όπως και με τη Ρωσία.

Δύο πόλοι που μπορούν να διεκδικήσουν την παγκόσμια κυριαρχία που θ' είχαν τη δυνατότητα, ν' αποτελέσουν βάσεις αφετηρίας, προς τον σκοπό αυτό, είναι τα ζεύγη Αμερική-Κίνα και Ρωσία-Γαλλία.

Διότι στόχος της Αμερικής είναι να κερδίσει την ανερχόμενη και πανίσχυρη Κίνα, με την οποία έχει τρομερά αμοιβαία συμφέροντα.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, η Γερμανία θέλει δεν θέλει θα πέσει στην αγκαλιά της Αμερικής. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ομπάμα τίμησε την Μέρκελ με την ανώτατη διάκριση που αναφέρεις. Αλλά και η Γαλλία προσβλέπει στην Ρωσία, που ομολογουμένως, αποτελεί μια απέραντη πλουτοπαραγωγική χώρα, σε κάθε είδους επίγειο και υπεδάφιο πλούτο, αλλά και πανίσχυρη στρατιωτικά, με σύγχρονα οπλικά συστήματα βαριάς δικής της βιομηχανικής παραγωγής.

Ακριβώς αυτές οι διακριτές τάσεις και επιδιώξεις ανακατεύουν την τράπουλα, χωρίς να ξέρουμε τί συμμαχίες θα εμφανιστούν, ποίος θα είναι ο επικρατέστερος και ποίοι θα είναι οι ηττημένοι.

Οι διαφορετικές προσδοκίες και επιδιώξεις των τριών μεγαλύτερων μελών κρατών Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας της Ε.Ε, ατονούν, αδυνατίζουν και υπονομεύουν τις ευοίωνες προοπτικές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που σας θυμίζω, ότι δεν είναι των Ένωση των λαών, αλλά του Χάλυβα και του Κεφαλαίου.