Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον


Θα ήθελα τα τρία κόμματα του Τσίπρα, του Καμμένου και του Μιχαλολιάκου, ν' αφήσουν τα κομματικά και να επανιδρύσουν ένα σύγχρονο και δυνατό ελληνικό κράτος δικαίου, ίσων ευκαιριών, ισοδικίας, ίσων δικαιωμάτων κι' υποχρεώσεων που θ' απαλλάξουν τον λαό από όποια δεσμά, εξαρτήσεις κι' εκμεταλλεύσεις ντόπιων και ξένων αεριτζήδων, να ψάξουν τους ενόχους της ασυδοσίας και της διαρπαγής, να πάρουν πίσω τα κλεμμένα και τους, όποιους εχτρούς κακοποιητές των ελλήνων, να τους τιμωρήσουν, αναγκάζοντάς τους να μας καθαρίζουν τις πόλεις, την ύπαιθρο και τις παραλίες, μένα μισθό 500 ευρώ το μήνα, ισοβίως. Να γευτούν τι εστί βερίκοκο.

Θα ήθελα ακόμη, η Χρυσή Αυγή, ν’ αυτοδικαιωθεί στον ισχυρισμό της, ότι μπήκε στη Βουλή, για να διδάξει άψογη συμπεριφορά, πέρα από την έντιμη και φωτισμένη διαχείριση των κοινών, στους βουλευτές που απαξιώθηκαν, ομολογουμένως, στην συνείδηση του Ελληνικού Εκλογικού Σώματος, γιατί άλλοι έκλεψαν κι άλλοι ανέχθηκαν και σιώπησαν.

Ενώ τους σεβόμουνα και τους αναγνώριζα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, απογοητεύτηκα από τις βίαιες πράξεις αυτοδικίας του Ηλία. Αναγνωρίζω, ότι άλληλο προκλήθηκαν έντονα.

Από εδώ και πέρα οι Χρυσαυγίτες, θα πρέπει ν' αντιμετωπίζουν ψύχραιμα τους συν ομιλητές τους κι' αντί να εκτίθενται, ας τους αφήσουν ν’ εκτίθενται εκείνοι. Τότε θα τους αγαπήσει ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης.

Πρέπει να παρατηρήσω ακόμη, ότι αιωρείται έντονο νέφος μισαλλοδοξίας, ανάμεσα στα κόμματα και προπάντων ανάμεσα στ' ακραία και χάνω κάθε ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ιστορικός συμβιβασμός ανάμεσα στον διχασμένο και ποιμνιοποιημένο λαό μας, και θα χρειασθούμε μεγάλη προσπάθεια να δούμε χελιδόνια σ' αυτόν τον τόπο.

Ωστόσο πρέπει να επιμείνουμε και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, να συμφιλιώσουμε τους Έλληνες συμπολίτες μας, αλλιώς η ανηφόρα θ’ είναι ατέλειωτη και θ’ ακολουθήσουν χρόνια μεσαιωνικά, σκοτεινά και φαύλα.

Αποδοκιμάζω κάθε έντονη κι' επιθετική αντιπαράθεση, γιατί δείχνει κάκιστο επίπεδο επικοινωνίας, συναντίληψης και συμπαραγωγικής σύνθεσης.

Κλείνω πολλές φορές TVσταθμούς, όταν οι συνομιλητές του Κοινοβουλίου μας, αντί να συνταχθούν στην αναζήτηση λύσεων καυτών προβλημάτων, και μάλιστα στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας, συνεχίζουν, αγνοώντας παντελώς το εθνικό τους καθήκον και την αποστολή τους, να πετροβολούνται, με σκοπό να μας ξανά γελάσουν.

Άιντε να δούμε τί θα πράξουν αυτοί που συμπαθείς κι’ ελπίζεις, καλέ μου φίλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: