Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αιχμηρά μονοπάτια κι έντονοι προβληματισμοί



Ζητώ από τους συνομιλητές μου στο Facebok και τ’ άλλα φόρουμ επικοινωνίας, να με σχολιάσετε στις παρακάτω εξομολογήσεις μου:

1.Έπαψα να είμαι σιωπηρός αμνός από την τρίτη Γυμνασίου το1962. Δεν πιστεύω σε αόρατες υπερφυσικές οντότητες. Ο πραγματικός και ομορφότερος παράδεισος είναι  ο πλανήτης γή.

Δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, ανάσταση νεκρών κι' αθανασία ψυχής. Πάψτε να μας παραμυθιάζεται. Προστατέψτε τους πιστούς στη παρούσα ζωή, από την όποια εκμετάλλευση και την κοινωνική πολιτική κι’ οικονομική εξαθλίωση.

Όσο θα προβάλλετε τον ανύπαρκτο ουράνιο παράδεισο ο άνθρωπος δεν θα νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, σε μια βελτιωμένων όρων ζωή.

2.Επίσης δεν μπορώ ν’ αποδεχθώ και να υπομείνω τις υποκρισίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις περί φιλελευθερισμού κι’ αστικού καπιταλιστικού παραδείσου. Έχει καταρρεύσει κι απαξιώθηκε πανηγυρικά. Τα έργα κι’ οι ημέρες των αδίστακτων κι ανελεών ετσιθελιστών, μας έφεραν στο ολέθριο τσουνάμι των ύπουλων υπερχρεώσεων, με στόχο το γενικό ξεπούλημα της πατριωτικής συνείδησης κι’ αξιοπρέπειας, της εθνικής μας κυριαρχίας και του δημόσιου κι’ ιδιωτικού πλούτου, αντί πινακίου φακής.  

3.Και κάτι άλλο πολύ τραγικό. Το ΚΚΕ έδιωξε τα χελιδόνια οριστικά κι αμετάκλητα. Κι’ αυτό τεκμηριώνεται, από τα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα που στηρίζονται σε λογικούς κι’ ιστορικώς αποδεδειγμένους λόγους:

Γιατί το ΚΚΕ δεν αποδέχεται το Ενιαίο Μέτωπο που Σαλπίζει ο Σύριζα; Γιατί καμώνεται ότι έχει το αλάθητο;

Για την κοσμοχαλασιά και τον κατακερματισμό της Ευρύτερης Αριστεράς που υπέστη το εθνικοαπελευθερωτικό λαϊκό κίνημα, ποίος ευθύνεται;

Για τις τρεις κατάπτυστες συμφωνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας και της Βάρκιζας, ποίος ευθύνεται;

Για την αποχή της Αριστεράς στις εκλογές του 46 ποίος ευθύνεται; Για το γεγονός, ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και δεν έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων των ιστορικών δράσεων από της συστάσεως του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, μέχρι την μεγάλη συντριπτική ήττα του ΔΣΕ το 49, ποίος ευθύνεται;

Για τους διωγμούς και την εξόντωση των συννικητών, με τους συμμάχους κατά του ναζισμού, μαχητών και οπαδών του λαϊκού κινήματος ποίος ευθύνεται;

Είχε ιστορική ευθύνη το κκε να σηκώσει πρώτο τη σημαία για την συνένωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και του δημοκρατικού λαού της Ελλάδας. Να ξέρουμε τι λέμε και να σεβόμαστε τις ιστορικές αλήθειες και να υπερασπιζόμαστε τις ηθικές κι’ ανθρωπιστικές αξίες.

Οι αρχιερείς του δογματικού ΚΚΕ πρέπει να παραχωρήσουν την ηγεσία σε νέους ανθρώπους, στην νέα γενιά. Αυτό έπρεπε να γίνει προ αμνημόνευτων ετών. Δεν μπορεί ο πολύπαθος λαός μας να ζει χωρίς ελπίδα και προσμονή, χωρίς τα χελιδόνια και τους πελαργούς, λόγω του αλάθητου του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: