Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Πυθαγόρας και οι πολιτικές μας ηγεσίες από το 1821, μέχρι και σήμερα.



Ξέρεις ότι ο μέγας φυσικομαθηματικός-γεωμέτρης-αστρονόμος-πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης των Κρωτονιατών Πυθαγόρας ήταν αρχιερέας του Ορφισμού και άρχοντας των Αριστοκρατών, θανάσιμος αντίπαλος της Δημοκρατικής Σύβαρης.

Την οποία ισοπέδωσε με φράγμα επί του παρακείμενου Κάθυ ποταμού, αφού προηγουμένως, με συνωμοσία ομοϊδεατών του Συβαριτών, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά το 510 π. Χ και κατάσφαξαν πλέον των 400.000 κατοίκων, σχεδόν το 60% του πληθυσμού της πλουσιότερης πόλης της κάτω Ιταλίας, που φημιζόταν, ως μεγάλο εμπορικό κέντρο και ευπορότατη περιοχή που ποτιζόταν από τους δύο ποταμούς του Σύβαρη και του Κάθυ.

Η βάρβαρη σκληρότητα κι' η μισαλλοδοξία ήταν τόσο μεγάλες, ώστε οι βάνδαλοι δεν εφείσθησαν τη ζωή ούτε των ομοφρονούντων Αριστοκρατών Συβαριτών.

Η κατασφαγή αυτή προκάλεσε την μήνιν ολόκληρου του Ελληνισμού και επέσυρε την αρά θεών και ανθρώπων.

Τέλος η τιμωρία των Κρωτονιατών άργησε να επέλθει κατά 70 σχεδόν χρόνια, το 470 π. Χ, στην οποία τιμωρία συμμετείχε και η Αθήνα του Περικλέους. Μετά την πτώση των πολεμόχαρων Πυθαγόρειων ξανά κτίσθηκε η Σύβαρη.

Όπως διαπιστώνεται, η διχαστική εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία αποκτηνώνει και επιστημονικές προσωπικότητες, όπως η του Πυθαγόρα. Πόσο μάλλον των επίορκων πολιτικών μας ηγετών που δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια έχεις το δικαίωμα της έκφρασης
όμως το κατηγορείς τον μέγιστο Πυθαγόρα
πέραν της άγνοιας σου που φανερώνεις γύρω
από την μεγίστη αυτή ανθρώπινη διανόηση
καταδικάζεις και την όποια άποψη σου
να θεωρηθεί τουλάχιστον σοβαρή........