Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αναγκαία η άνοδος στην εξουσία της Αριστεράς


Είναι αναγκαία η μετάβαση, από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, προς τις εφαρμογές των αρχών του πατέρα τ' αναρχισμού Μιχαήλ Μπακούνιν, στην άνοδο στην εξουσία των αριστερών κομμάτων. Και πέρα από αυτό "από τ' ολότελα καλή κι' η Παναγιώταινα».
Για την κατάργηση της Κεντρικής καπιταλιστικής Εξουσίας που απoδείχτηκε αναποτελεσματική, απαξιωμένη και τυραννική, πρέπει να πάμε στις περιφερειακές τοπικές  αυτόνομες αμεσοδημοκρατικές αυτοδιοικήσεις,  με τοπικούς αιρετούς κι' ανακλητούς άρχοντες που ως προτεραιότητα έχουν την εξυπηρέτηση των συμπολιτών κι’ όχι την καταστολή, την υποταγή και την εκμετάλλευση.
Την κατάργηση της ιδιοκτησίας, γιατί τα πάντα αποτελούν κοινωνικά αγαθά, με πρώτη προτεραιότητα τα μέσα παραγωγής, τ’ οποία καταργούν τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Έχω ν’ αναφέρω ένα απτό παράδειγμα, άμεσης αυτόνομης λαϊκής αυτοδιαχείρισης που εφαρμόστηκε, στα χρόνια της κατοχής, στις ελεύθερες εαμο-ελασοκρατούμενες ορεινές περιοχές, όταν «ορφανέψαμε», από την αυτοεξόριστη αγγλόφιλη βασιλική  κεντρική κυβέρνηση Τσουδερού και αγνοήθηκαν, από το λαό, οι κατοχικές δωσίλογες κυβερνήσεις των Τσολάκογλου, Λογοθετακόπουλου και Ράλλη, του εμπνευστή και καθιερωτή των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Τότε ο λαός ανάσανε, αυτοδιοικήθηκε, εξέλειψαν οι κλεψιές, άνοιξαν σχολεία, λειτούργησαν συσσίτια, επιμορφωτικά λαϊκά πανεπιστήμια, ανέβασαν θέατρα και λύθηκαν, όποιες διαφορές με τοπικές επιτροπές, χωρίς το κόστος των δικαστών, του αγρονόμου, την τρομοκρατία του χωροφύλακα και του κάθε χαφιέ αγροφύλακα. Τα γνωστά βάσανα των κεντρικών κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: