Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το Νομισματικό Πρόβλημα



Τι είπαν επιφανή ιστορικά πρόσωπα, για το νομισματικό πρόβλημα:
1.       Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον
«Το τραπεζικό σύστημα αποτελεί κηλίδα σ’ όλα τα συντάγματά μας, που αν δεν απαληφθεί, θα τα καταστρέψει όλα… ειλικρινά πιστεύω πως τα τραπεζικά συστήματα είναι πιο επικίνδυνα και από σταθμευμένους στρατούς. Και πως η αρχή της δαπάνης χρήματος μ’ αποπληρωμή στο μέλλον… αποτελεί μια μελλοντική εξαπάτηση σε μεγάλο βαθμό».
2.       Πρόεδρος Τζέιημς Α. Γκαρφηλντ
«Όποιος ελέγχει την ποσότητα χρήματος, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απόλυτος κυρίαρχος της βιομηχανίας και του εμπορίου της».
3.       Λούις Τ. Μακφαντεν(μέλος του Κονγκρέσου ΗΠΑ)
«Το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό(τράπεζες) είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα ιδρύματα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δεν υπάρχει άνθρωπου στο χώρο αυτό που να μην γνωρίζει πως το έθνος διοικείται από τους διεθνείς τραπεζίτες».
4.       Οράτιος Γκρίλυ
«Ενώ καυχόμαστε για τ’ ευγενή μας κατορθώματα, αποκρύπτουμε προσεκτικά  το γεγονός, πως με ένα άδικο νομισματικό σύστημα, έχουμε διαδώσει σ’ όλο το έθνος ένα σύστημα καταπίεσης που μολονότι φαίνεται εξευγενισμένο, δεν είναι λιγότερο απάνθρωπο από το παλαιό σύστημα δουλείας».
5.       Ράλφ Μ. Χώτρεϋ(πρώην Υπουργός του Βρετανικού υπουργείου οικονομικών)
«Οι τράπεζες δανείζουν δημιουργώντας πιστώσεις. Δημιουργούν  το δικαίωμα από το τίποτα».
6.       Σερ Ιωσίας Σταμπ(Πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας στα 1920 και ο δεύτερος οικονομικός κροίσος της χώρας του)
« Το τραπεζικό σύστημα συνελήφθη-κυοφορήθηκε στην ανομία και γεννήθηκε στην αμαρτία. Η γη ανήκει στους τραπεζίτες. Αν τους την πάρετε και τους αφήσετε το δικαίωμα να δημιουργούν αποθεματικά, τότε μ’ ένα ποσοστό της πένας, θα συσσωρεύσουν  τόσο πλούτο, ώστε να ξαναγοράσουν τον πλανήτη. Εάν, όμως, τους αποστερήσετε αυτό το δικαίωμα, τότε, όλες οι περιουσίες και η δική μου ακόμα, θ’ εξαφανιστούν. Και οφείλουν ν’ εξαφανιστούν για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι και να ζήσουμε σ’ ένα κόσμο καλλίτερο κι ειρηνικό. Εάν όμως θέλετε να παραμείνετε σκλάβοι των τραπεζιτών και να πληρώνετε το κόστος της σκλαβιάς, αφήστε τους να συνεχίσουν να δημιουργούν αποθεματικά».

Από το βιβλίο του Εμράι Σέλντον «Δισεκατομμύρια κέρδη για τους τραπεζίτες, χρέη για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: