Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το μεαλύτερο οικονομικό έγκλημα

Καλέ μου φίλε Άντυ, δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθ’ ενός μας, να έχουμε τη δική μας, άποψη. Και είμαστε αμέτρητοι οι άνθωποι, ανά την Υφήλιο. Λαοί, έθνη, φυλές, φατρίες, πολιτικοκοινωνικοοικονομικά δόγματα και συστήματα, γεωγραφικές κλιματικές διαφορές και ένα καταιγισμό δρώμενων που συνοδεύουν, όλες τις παραπάνω διαφορετικότητες, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων.

Τελικά εκείνοι που επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα, στους λαούς είναι οι ισχυροί. Αυτοί ελέγχουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, επιβάλλουν τους δικούς τους όρους συνύπαρξης και νέμονται και το διατραπεζικό χρεοπιστωτικό σύστημα.

Έχουν στη διάθεσή τους το πεπόνι και το μαχαίρι. Αυτοί τυπώνουν το πλαστικό χρήμα με κόστος την αξία των υλικών χάρτου, μετάλλου και την απόσβεση του μηχανολογικού εξοπλισμού εκτύπωσης και κυκλοφορίας των όποιων νομισμάτων. Αυτό κι’ αν είναι μαύρο χρήμα, εύκολου πλουτισμού. Τα κέρδη τους, δεν είναι μόνον οι τόκοι και τα πανωτόκια, αλλά τα υπερκέρδη τους είναι τεράστια, γιατί δημιουργούν χρήμα από το πουθενά, μ’ ένα κόστος το πολύ ένα τρία τοις εκατό.

Από το 1929, άρχισε η μεγάλη απάτη, να τοκίζουν αποκλειστικά το χρήμα οι τραπεζίτες και φτάσαμε στις μέρες μας, το χρήμα να τυπώνεται και να πουλιέται με κέρδος το καθιερωμένο επιτόκιο, αποκλειστικά και μόνον από το ΔΝΤ και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και μόνον μέσα από τις τράπεζες να διατίθεται το χρήμα προς πάσαν κατεύθυνση.

Αυτή η μεγάλη εγκληματική εκτροπή καταγγέλλεται, όπως σας δήλωσα και από τον Εμράι Σέλτον, κορυφαίο τραπεζίτη, μ’ ένα βιβλίο του, το οποίο, με τη διαθήκη που έκανε, εκπρόσωποί του νόμιμοι, διαθέτουν την επανέκδοσή του, εντελώς δωρεάν, σε διάφορους εκδότες, ανά τον κόσμο. Δεν είναι λίγοι κι' οι ακαδημαϊκοί καθηγητές της χώρας που όλοι ακούσαμε, να καταγγέλνουν, την διεθνή αντισυνταγματική υφαρπαγή, ενός δικαιώματος που μόνον οι εκλεγμένες από τους λαούς τους κυβερνήσεις έχουν.

Κατά λογική συνέπεια, όλες οι υπερχρεώσεις κρατών είναι παράνομες και άκυρες. Άδικα καλούνται οι λαοί και μ’ αυτούς και ο δικός μας, να πληρώσουν τα σπασμένα, πονηρών και ύποπτων πολιτικών που καταξόδεψαν, όχι μόνον τα έσοδα από τον ιδρώτα των φορολογημένων, αλλά έφαγαν και τα δάνεια, με τ’ οποία υπονομεύουν τον εθνικό μας πλούτο, συνεργώντας στην συμπαιγνία, να εξασφαλίσουν τα δάνεια που δεν κόστισαν στους καιροσκόπους δανειστές, παρά μόνον το κόστος του χάρτου και μετάλλου, για την εκτύπωση των νομισμάτων.

Αυτή η εκτροπή μας οδηγεί στη σκληρή λιτότητα, με τις άθλιες και κτηνώδεις συνέπειες. Που σώνει και καλά ανελεώς μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: