Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι αντιλαϊκές προθέσεις των δύο μονομάχων δεν άλλαξαν από το 45 και πέρα μέχρι σήμερα


Την διαφωνία και τη ρήξη τις προκαλεί η ασυνεννοησία. Και αυτή γεννιέται από χιλιάδες λόγους διαφορετικότητας. Οι δε διαφορετικότητες καλλιεργούνται στους κήπους των διχαστών που μας κολλούν πολιτικές και θρησκευτικές ετικέτες-σημαίες δοξασίες ομάδων, οπαδών και κομμάτων.

Δύο κυρίαρχοι και επικίνδυνοι διχαστές είναι οι θρησκείες και τα πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά συστήματα.

Στη χώρα μας η ελληνοορθοδοξία, καλυμμένη και με συνταγματική ευλογία, έχει πάνω από πέντε εκατομμύρια μαντρωμένα αμνοερίφια, με στραμμένη την κεφαλή τους προς τον επουράνιο Πατέρα, απόλυτα ελεγχόμενα, από συστήματα επιδέξιας και ζηλευτής υποκριτικής σοφιστικής τέχνης των γλυκόλογων ποιμένων που στην πραγματικότητα είναι οι σύγχρονοι αφανείς ιεροεξεταστές. Διότι τρομοκρατούν τα ποίμνιά τους με την τύχη της αμαρτωλής αθάνατης ψυχής στη μετά θάνατο ζωή, για τον θεάρεστο ήχο και την μεθυστική γεύση των αλιευμένων ευρώ.

Κατά τον ίδιο τρόπο, και οι πολιτικοί μας ηγέτες, διχάζουν και εγκλουβίζουν το εκλογικό σώμα, με περίτεχνες υποκριτικές διαξιφιστικές φιέστες και πανηγυρισμούς. Υπόσχονται στους αφελείς ψηφοφόρους καλλίτερες μέρες και ποιότητα ζωής που δεν τις πιστεύουν και δεν τις πραγματοποιούν. Υπόσχονται προεκλογικά και ξεχνούν μετά τις εκλογές.

Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι αυτά που στηρίχθηκαν και στήριξαν τον Τσόρτσιλ, από κοινού, επέβαλαν τον βασιλέα αμνήστευσαν και δικαίωσαν τους υπό υποδικία ταγματασφαλίτες και κατακρεούργησαν τους εαμο-ελασίτες, παρά το γεγονός ότι πολέμησαν δίπλα στους συμμάχους και πρόσφεραν τα πάντα στον αγώνα ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις.

Τους κατηγόρησαν ότι ήθελαν ν’ αρπάξουν την εξουσία και να επιβάλουν τον «επικατάρατο κομμουνισμό». Το τί υπέστησαν, όχι μόνον οι κομμουνιστές, αλλά και κάθε μη φιλοβασιλικός δημοκράτης, είναι γνωστό. Όταν δε ξεσκεπάστηκαν στη συνείδηση του Λαού, τότε εμφανίζεται ο Γέρος της Δημοκρατίας και ξανά σώζει το βασιλέα. Με τα Ιουλιανά και με πρωταγωνιστή τον Μητσοτάκα, ξανά ρίχνουν το Γέρο τ’ ανάκτορα και τ’ ανάκτορα πέφτουν από τους συνταγματάρχες. Οξύμωρη η πολιτική ιστορία. Ο ΙΔΕΑ έφερε τον Βασιλέα και ο ίδιος στρατός έδιωξε τον Βασιλέα.

Έρχεται ο Εθνάρχης με την πτώση των στρατοκρατών-χούντας και αφού προμαντεύουν οι αρχιμάγειροι ότι ξανά και ξεθυμαίνει η δεξιά, μας εμφανίζεται, ως, «Ο από μηχανής Θεός» Αντρίκος, με τις σοσιαλιστικές του, δήθεν σημαίες και το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και ξανά σώζεται η δεξιόστροφη αντιλαϊκή εξουσία.

Εκείνο δε που πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, είναι ότι Πασόκ και ΝΔ έχουν ταυτισμένη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ιδεολογία και κόψιμο. Είναι άκρως καπιταλιστικά. Απλώς μας εξαπατούν με τις πομπώδεις και σκληρές υποκριτικές αντιπαραθέσεις τους και άλληλο διαδέχονται στην εξουσία το ένα κόμμα, τ’ άλλο. Το ίδιο νόμισμα με δύο όψεις!

Αυτός είναι ο λόγος που όχι μόνον δεν είναι διατεθειμένοι, να δώσουν παροχές από την παραγόμενη υπεραξία, αλλά προχωρούν αδίστακτα στην ανάκληση λαϊκών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσία, επικαλούμενοι την κρίση από την υπερχρέωση που προκάλεσαν οι ίδιοι. Τα δύο κόμματα δεν άλλαξαν καθόλου από το 45 και πιο πίσω ιδεολογίες και προθέσεις. Μπορούμε να δηλώσουμε ότι είναι πιο σκληροί και πιο αδίστακτοι στις παραχαράξεις και τις διαρπαγές.

Είναι αντιλαϊκά. Το Πασόκ κυκλοφορεί με προβιές σοσιαλιστικές που σχεδιαστές και ραπτάδες είναι οι αμερικάνικες σχολές που κατασκευάζουν και τους πρωθυπουργούς της χώρας μας και των άλλων προτεκτοράτων τους.

Το χάλι δε της ευρύτερης αριστεράς, μετά την συντριπτική ήττα του 1949 είναι δραματικό.

Αντί να προβούν σε αυτοκριτικές και να βρουν τι τους έφταιξε, παίρνοντας στο λαιμό τους έντιμους λαϊκούς και εθνικούς πατριώτες αγωνιστές, μακελέφτηκαν μεταξύ τους και δεν ξεπερνούν, όλοι μαζί το 12 %. Και δεν υπάρχει ελπίδα να κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ν’ αγωνιστούν με κοινό όραμα την λαοπόθητη εναλλακτική πολιτική και, οικονομικό-κοινωνική λύση.

Το κόμμα δε του ΛΑΟΣ, του Καρατσαφέρ αγά, καταφαίνεται από τα απροκάλυπτα φιλολαϊκά καλέσματα, με τα οποία προσπαθούν, να τα λαϊκογέρνουν, αλλά όμως δεν τους βγαίνει. Δεν μπορούν να αποκρύψουν τις αντιλαϊκές προθέσεις τους. Αποτελούν το ακρότατο δεξιό κομμάτι της μητέρας ΝΔ. Είναι συντεταγμένο με τα δύο μεγάλα κόμματα.

Τι μέλει γενέσθαι; «Τα δύο μεγάλα κόμματα με το Λάος μαζί και τους ποιμένες, ν’ οργανώσουν μεγαλοπρεπείς και κατανυκτικές λιτανείες. Πιστεύω ότι ο Οικτίρμων Παντοδύναμος Θεός να μας λυπηθεί και να δώσει την πολυπόθητη λύση». Έτσι απήντησε, σ’ ερώτησή μου ο φίλτατος Ορθόδοξος!!! Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: