Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο σύντροφος και ποιητικός φιλόσοφος και στοχαστής Ιάσονας πολιτεύεται

Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο, τότε κάνεις λάθος. Το εκλογικό σώμα δεν αρέσκεται ν' ακούει αλήθειες και δεν θέλει να ζορίζεται. Κι’ εσύ δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν τ' εννοείς. Εν πάσει περιπτώσει αν τ' αποφάσισες, θα βρούμε τρόπους επικοινωνίας με τον Έλληνα ψηφοφόρο. Θα του μιλήσουμε στις ευαίσθητες νότες του που τον συγκινούν και τον δυναμιτίζουν. Οι αποφάσεις που παίρνονται πρωταπριλιά δείχνουν ανθρώπους που δεν τους κρατάς στα κελιά. Και ‘σύ, είσαι ελεύθερο πουλί που δεν χωράς, σ’ όποιο κλουβί.

Οι γνώσεις τα πιστεύω και οι δυνατότητες επικοινωνίας, με τ' αδέλφια μας που λαχταρούν γι' Ανθρωπιά και Σία, τις υποβάλλω στου φίλου υποψήφιου πολιτευτή, την αγωνιστική ευδιαθεσία. Εμπρός ν’ ανοίξουμε χορό και ας μπούμ’ αράδα, αράδα, για την τιμή μας ρε γαμώτο!

Καιρός, να σαλπίσουμε, λοιπόν, μ' αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και μ' ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, τ' εμβατήρια συστράτευσης, με στόχο μια παλλόμενη και οργισμένη λαοθάλασσα. Προ της οποίας θα παραδοθούν άνευ όρων οι υπαίτιοι των συμφορών μας, θα επιστρέψουν τα κλεμμένα και θα τιμωρηθούν. Δεν πάει άλλο. Ας το ξεκινήσουμε, έστω και με πέντε αφυπνισμένους και ασυμβίβαστους ειρηνικούς αγωνιστές.

Οι πέντε θα γίνουν εκατό, χίλιοι, δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια. Εμείς πάμε όλοι μαζί. Εμπρός και ξανά μπροστά, μ’ όνειρο τα παιδιά και τ’ εγγόνια μας να απεξαρτηθούν 100% από κάθε είδους εξάρτησης και υποτέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: