Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πώς θα βγούμε από τη σήψη και τη διαφθορά

O κάθ' ένας δέχεται ως αλήθειες, εκείνες τις πληροφορίες και τα γεγονότα που τον επειρεάζουν-ωθούν στις επιλογές διαμόρφωσης σταθερών ιδεολογιών, θέσεων και πράξεων. Είναι έργο των διχαστών που σκοπό έχουν να μας ποιμνιοποιήσουν και να μας κομματικοποιήσουν, με σκοπό, να μας καταστήσουν υποχείρια αμνοερίφια και αφοσιωμένους οπαδούς. Πάντως υπάρχουν φιλόζωοι φιλόσοφοι ανθρωπιστές που καταγγέλλουν κακόβουλες προθέσεις, υπεξαιρέσεις και εθνικές μειοδοσίες. Θέλω να πιστεύω, ότι ο Δημήτρης Καζάζης είναι ένας αντικειμενικός πολιτικός και οικονομικός αναλυτής, μαχόμενος δημοσιογράφος της εφημερίδας Ποντίκι.

Ο νύν και ο πρώην Πρωθυπουργός είναι καραμπινάτοι αντιλαϊκοί επαγγελματίες δόκτορες πολιτικοί. Διότι εκπροσωπούν τον Αστικό Φιλελεύθερο Καπιταλισμό. Ο μεν Γεώργιος τον σύγχρονο, ο δε Κωνσταντίνος, τον ιμπεριαλιστικό και τον σύγχρονο καπιταλισμό.

Και οι δύο, με τη βοήθεια αυτών που κατασκευάζουν ανδρείκελα Πρωθυπουργούς, διαδέχεται ο ένας τον άλλο, επίτηδες άλληλο ενοχούμενοι, για τα μάτια των ψηφοφόρων οπαδών τους και εκείνων που μετακινούνται αμφίδρομα, ανάλογα με τα ψευτοδειλήμματα της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας που αντιπαραθέτουν οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι Πρωθυπουργοί.

Από καταβολής κόσμου υπάρχει αναμφισβήτητα η ταξική διαπάλη με πρωταγωνιστές τους διάφορους καιροσκόπους ηγεμονίσκους και τον διχασμένο και αδιόρθωτο λαό που άγεται και φέρεται. Οι διχαστές είναι οι θύτες και ο λαός τα μόνιμα θύματα. Δεν πρέπει κάποτε ν' αφυπνισθούμε και να συνταχθούμε ενάντια των όποιων θυτών μας; Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τις διάφορες ομηρίες;

Δέστε πού μας οδήγησαν. Οι καιροσκόποι αμετανόητοι φαταούλες αυτό δεν πράττουν συνέχεια; Και ποίοι είναι αυτοί; Δεν είναι οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι υποτίθεται ότι φροντίζουν, για την πρόοδό και την ευημερία μας; Μας φλόμωσαν με τις ψευδαισθήσεις, τις δεισιδαιμονίες και τις μεταφυσικές ψευδολογίες.

Δεν βλέπουμε, ότι οι μεν πρώτοι, μας εξαπατούν με τ’ ανύπαρκτα προϊόντα της σωτηρίας της «αθάνατης ψυχής, της ανάστασης νεκρών» και που πάντα συμμαχούν, με όποιους εξουσιαστές, γιατί , τάχα, «άνωθεν εστί δοσμένη πάσα εξουσία» και μ’ αυτόν τον τρόπο μας κράτησαν τετρακόσια χρόνια, κάτω από τη σκληρή επικυριαρχία των σουλτάνων;

Οι πολιτικοί μας ηγέτες, δεν είναι αυτοί που πάντα προεκλογικά μας τάζουν τα πάντα και αφού τους φέρουμε στην εξουσία, ξεχνούν και αθετούν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις, έναντι του λαού και της χώρας μας;

Αν διαβάσουμε προσεκτικά την πολιτική μας ιστορία, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, θα διαπιστώσουμε το αληθές, ότι οι πολιτικοί μας δεν ενεργούν σύμφωνα, με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας, αλλά σύμφωνα με τα ξένα και ντόπια συμφέροντα του Διεθνούς Οικονομικού Διευθυντηρίου, διάφορων οικονομικών και πολιτικών συνασπισμών. Μας πέρασαν το μύθο που κατάντησε μια πραγματικότητα, γιατί τον πιστέψαμε, όλοι οι λαοί, ότι δεν μπορούμε, δήθεν, να επιβιώσουμε χωρίς προστάτες. Γιατί από τους προστάτες παίρνουν ποσοστά χαρίζοντάς τους εκατονταπλάσια από τον πλουτοπαραγωγικό θησαυρό της χώρας και τον ιδρώτα του ενεργού πληθυσμού του λαού μας. Τους παραγωγούς πρωτογενών προϊόντων και τους εργαζόμενους τους κλέβουν δύο φορές και ως εργασία και ως καταναλωτές. Από τη μια χαμηλές τιμές στα υπό μεταπράτηση πρωτογενή προϊόντα και αμοιβές, και, από την άλλη με την ακρίβεια των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.

Εκείνο λοιπόν που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια έντιμη πατριωτική ηγεσία και ενωμένο λαό. Και για να γίνουν αυτά πρέπει να το αποφασίσουμε εμείς το εκλογικό σώμα. Σας διαβεβαιώνω, ότι υπάρχουν πάμπολλοι έντιμοι πολιτικοί, ακόμα και ποιμένες. Λίγα είναι τα σάπια πορτοκάλια. Μπορούμε να τα βρούμε και να τα πετάξουμε. Αλλιώς θα σαπίσουν όλα.

Τους άξιους θα τους βρούμε και θα μας βρουν, αν ενεργήσουμε. Πάντως δεν είναι εύκολο, γιατί αυτό προσκρούει σ’ ένα μεγάλο κώλυμα: την ασυνεννοησία. Μας έχουν γερά μαντρωμένους. Μας διαιρούν , για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο πρέπει να το προσπαθήσουμε. Το χρωστούμε σ’ εμάς τους ίδιους, τα παιδιά και τ’ εγγόνια μας. Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτώνται με γνήσια πολιτική και κοινωνική συναινετική βούληση.

Απευθυνόμενοι στους πολιτικούς μας ταγούς τους καλούμε, όσο ενωρίτερα μπορούνε, να επισημάνουν και να τιμωρήσουν τους αίτιους της κακοδαιμονίας, εξαθλίωσης και εξαχρείωσης του λαού και της χώρας.

Να μας οδηγήσουν μ’ αληθινή αγάπη και στοργή, ως υπεύθυνοι εθνοπατέρες στην παραγωγή και την ανάπτυξη. Με όπλα την σύγχρονη επιχειρηματική τεχνολογία και τεχνογνωσία. Και να είναι σίγουροι, ότι ο λαός μας θα κατορθώσει, ν’ οδηγήσει, κάτω από την δική τους καθοδήγηση, και μάλιστα με ηγεμονική αποζημίωση, στην Οικονομική Εποποιία του Ακατόρθωτου.

Δεν χρειάζεται, να χρηματίζονται, υπηρετώντας κάθε αρπακτικό ξένο και ντόπιο, σε βάρος του διπλανού γείτονα, φίλου και συγγενή. «Οι καιροί ού μενετοί». Έφθασε ο κόμπος στο χτένι.

Και μια πρόσκληση στους Αγίους Πατέρες Ημών. Ενδιαφερθείτε και για τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης των ποιμνίων σας. Μαζί με τους εθνοπατέρες συμπράξτε, καθοδηγήστε και επιμορφώστε ποίμνια και οπαδούς, να γνωρίσουν τη μητέρα Φύση, τα μυστικά και τις νομοτελειακές της λειτουργίες, ώστε να μπορούν να προστατεύονται από τις βίαιες γεωλογικές και ατμοσφαιρικές μεταβολές της και να επωφελούνται από τα πλούσια και πολύτιμα αγαθά που μας προσφέρει.

Βοηθήστε στους αναγκαίους οικονομικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς που θα τους απαλλάξουν από κάθε ομηρία και εκμετάλλευση. Οπότε έτσι όχι μόνον θα παίρνετε τους μισθούς σας επαξίως, αλλά θα τους παίρνετε και εις το υπέρ διπλάσιο. Αυτά προς το παρόν.

1 σχόλιο:

J. M. Anastasiadis είπε...

Οι δυνάμεις που αγαπούν το τόπο και το λαό πρέπει να συμπτυχθούν σ' ένα Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο, για να αντρέψουν τους διεφθαρμένος και να προωθήσουν την ανάπτυξη και την καθολική ευημερία της κακοποιημένης πατρίδας μας. Στη Δίκη των θεών θα βρήτε τοποθετήσεις μου ανθρωποκεντρικές.