Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απομυθοποίηση καλών προθέσεων των ποιμένων και πολιτικών ταγών

Διάβασε προηγουμένως για τον πίνακα που αναλύει τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του Χριστιανισμού: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=425010382489&set=a.99153362489.88637.574612489&theater

Κάνε ό,τι σ’ ούρχεται, φθάνει να σ' αποδέχεται ο κοντινός σου. Τον κοντινό σεβάσου και συνεργάσου, στα κοινά αποδεκτά και χρήσιμα. Ζήσε τον γήινο παράδεισο, διότι ο μεταφυσικός ή επουράνιος δεν υπάρχει.

Αντιπάλευε τον πνευματικό εξομολογητή σου, διότι ό,τι κι' αν σου συνιστά, την ομηρία, τη εκμετάλλευση και το κακοδαίμονα εξυπηρετεί.

Εφήρμοζε το αρχαιοελληνικό: "ό μισείς εταίρω μη ποιήσεις και είσαι συνεργάσιμος, αγαπητός και πολύ ανθρώπινος. Πώς είναι δυνατό να μη θυμώσεις και να μην αμυνθείς, όταν σε βλάπτουν; Να γυρίσεις και τ' άλλο μάγουλο, για το οποίο, ισχυρίζονται ότι συνιστά ο Χριστός; Ο προχθεσινός ακόμη ηθικό φιλόσοφος Νίτσε μίσησε και αποκήρυξε τον Χριστό, γι' αυτή του την προτροπή.

Πήραν και τον σήκωσαν, ως παγκόσμιο λάβαρο, το θρησκευτικό και πολιτικό κατεστημένο που μας θέλουν πειθαρχικούς και αναλώσιμους, κάποιον Χριστό, τον οποίον προτίμησαν από τον ηθικό φιλόσοφο Απολλώνιο Τυδέα, τον θεογέννησαν, τον θυσίασαν, για τη λύτρωση του ανθρώπινου γένους από τις προπατορικές αμαρτίες του! Και μέσα από απ' αυτόν, μας περνούν ένα θεόπνευστο-σταλτό κώδικα αυτών που επιτρέπει και απαγορεύει στο ποίμνιο, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, οι περισπούδαστοι πλουμιστοί και θεολόγοι, να «σώσουν τη ψυχή των πιστών από την αμαρτία». Ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκουν την εξασφάλιση του έλεγχου, της υποταγής και την όποια εκμετάλλευση.

"Σε τεμάς τα περνάτε, όλα αυτά τα κατεργάρικα" Ιερουργοί του σταυρωθέντα(;) και μή Αναστάντα υιού Θεού, Χριστού;

Γιατί πρέπει να καταφεύγετε στην απάτη και την ιστορική διαστρέβλωση, αφού αυτά που αποσπάτε από το ποίμνιο των ενοριτών σας, μπορείτε να τα δικαιωθείτε στο διπλάσιο, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες και μεταμορφώνοντάς τους σε συνειδητούς, καταρτισμένους, ελεύθερους και εξειδικευμένους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, ώστε να ανταγωνισθούν επαξίως, όποιους εισβολείς, σε μια ελεύθερη κι' ανοιχτή παγκόσμια αγορά;

Κάτσετε καλά, γιατί θα σας βαρέσουν τ' αμνοερίφια. Ανάμεσά τους είναι πάρα πολλά αφυπνισμένα και αγανακτισμένα που σας πήραν χαμπάρι και είναι έτοιμα να ξεσπάσουν. Ρώτησα 450 εκκλησιαζομένους από διάφορες ενορίες, αν πιστεύουν στα σύγχρονα κηρύγματά σας και μ' απάντησαν κατά το 90% αρνητικά. Έχετέ το υπ' όψιν σας. Όταν τους ξαναρώτησα, τότε γιατί πηγαίνετε στην εκκλησία, το 60% από αυτούς είπαν ότι έτσι το βρήκαν από τους προγόνους τους και τ' ακολουθούν. Το δε υπόλοιπο 30% σήκωσαν απορημένα τους ώμους τους. Αυτό το γκάλοπ τ' όκανα πριν δέκα χρόνια.

Σήμερα, πιστεύω, με τα τόσα προκλητικά σκάνδαλα θρησκευτικά, όπως τα Βατοπεδινά, θα προέκυπτε αρνητικότερο ποσοστό.

Το ίδιο συμβαίνει και στον πολιτικό τομέα. Αυτή η κρίση με τα μνημόνια και τις ατεκμηρίωτες εξηγήσεις που προσπαθούν, να μας περάσουν, μας έχουν πείσει ότι είναι παντελώς αναξιόπιστοι, και, όχι μόνον τώρα, αλλά από καταβολής ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

Πάντα μας διοίκησαν οι απόγονοι και οι εκφραστές του Φαναριωτισμού, του Kοτσαμπασισμού και των μαγαλοκαραβοκύρηδων. Τα γνωστά πολιτικά τζάκια. Αυτοί οι ατιμώρητοι προνομιούχοι και ο λαός οι μουζίκοι.

Εδώ στo ηλεκτρονικό χώρο επικοινωνιακής ευχερούς διαδικασίας που απλόχερα μας παρέχει βήμα, να αναπτύξουμε τις απόψεις μας, το Faceboyk, συμμετέχουμε, χωρίς να μας πιέζει κανένας.

Συζητούμε διάφορα τρέχοντα θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν. Με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στις καθημερινές αποπνικτικές σκόπιμες ομηρίες που μας κωλύουν ν' αποφασίζουμε, γι' εμάς και το μέλλον των παιδιών μας, είμαστε υποχρεωμένοι, να καταλήξουμε σε ένα κώδικα διεργασιών, με τον οποίο, θα κατορθώσουμε, ν' απαλλαγούμε από τους υπαίτιους των κατά συρροή κακοποιήσεων και εξαθλιώσεων που μαστίζει τον τόπο μας.

Και ένα από τα βασικότερα άρθρα αυτού του κώδικα αποτελεί το οικονομικό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που πρέπει επί τέλους να επιλέξουμε, γιατί, όλα τα, μέχρι τώρα που εφαρμόστηκαν, απαξιώθηκαν σ' Ανατολή και Δύση. Σκόρπισαν συμφορές, φτώχεια και μυριότροπους εξευτελισμούς στις ζωές μας. Σ’ αυτό το νήμα, γίνεται λόγος για την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατία. Δεν δεσμεύει κανείς κανέναν. Τις θέσεις μας συζητούμε, φίλοι συνομιλητές, για καυτά θέματα που μας αφορούν αμεσότατα.

Ξέρετε πόσο εξευτελιστικό είναι, να σε παραδέχονται ότι εσύ ο κυρίαρχος λαός, ότι εσύ ασκείς την εξουσία, ότι εσύ έχεις την επιλογή να διαλέξεις τους διαχειριστές της εξουσίας, γιατί σου λένε, ότι εσύ αποτελείς το εκλογικό σώμα, ότι αυτοί οι διαμεσολαβητές, τους οποίους στέλνουμε στη βουλή, ενεργούν επ’ ονόματι σου και νοιάζονται, για την ευημερία και την πρόοδό σου, να σου τάζουν τα πάντα σε κάθε προεκλογική περίοδο, και στο φινάλε, ν’ αρνούνται, να σου προσφέρουν, έστω, και ένα ποτήρι νερό, ενώ οι ίδιοι να τρώνε το μεδούλι σου και ό,τι βρουν όλα να τ’ αρπάζουν, μαθημένοι στην κλεψιά;

Ξέρετε πόσο υποκριτικό και απεχθές είναι, να τους βλέπεις στα αλληλοκατηγορώ των tvπαραθύρων τους, να εμφανίζονται ο ένας πιο φιλολαϊκός από τον άλλο, ν’ άλληλο καταγγέλλονται θεατρινίστικα, για λάθη και παραλήψεις που ζημιώνουν, δήθεν το λαό και τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν και δεν υλοποιούν τίποτε και ποτέ από αυτά που διαλαλούν περί δημοκρατίας και άλλα, δήθεν, πολλά και διάφορα υπέρ του εκλογικού μας σώματος, υπέρ του εντολέα λαού;

Αν είχαν ίχνος τσίπας, φιλότιμου και φιλοπατρίας οι κυβερνώντες και οι άλλες μορφές εξουσίας στην χώρα μας, θα ζούσαμε ζωή χαρισάμενη από τα χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας, δεν θα μας υπερχρέωναν, δεν θα μας χρεοκοπούσαν πολλές φορές και στη σημερινή κρίση, θα καμώνονταν ότι επιδίωκαν τη χρεοκοπία, γιατί έτσι θα παζάρευαν αποτελεσματικότερα και θ’ αποσπούσαν το χάρισμα του 50 % τουλάχιστον των εθνικών μας χρεών, μακροπρόθεσμες δόσεις και άτοκες. Με τίποτε

δεν θα τους επέτρεπε η «Αγία Τριάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία», οι οποίοι έχουν λαμβάνειν τα 160 δίς από τα τριακόσια δύο. Ένας μέσος μυαλωμένος διαπραγματευτής, τους πιστωτές του μπορεί να τους χορέψει στο ταψί. Δύο πράγματα παίζουν στην υπόθεση: ανικανότητα ή μίζα. Δέστε ένα μοντέλο εναλλακτικής λύσης στη κρίση και τα μνημόνια: http://janastasiadis.blogspot.com/2011/03/blog-post_6190.html. http://janastasiadis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: