Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μονoιάσματα αφύπνισης κι’ αποποιμνιοποίησης.




Απολύεις όταν κινδυνεύει η επιχείρησή σου και όταν θέλεις να χαμηλώσεις την αμοιβή εργασίας, αυτών που σου δουλεύουν. Οι στρατιές των πεινασμένων και των ανέργων που αποτελούν τη βάση εκμετάλλευσης, βοηθούν τους εργοδότες να μειώνουν το κόστος της προσφερόμενης εργασίας, για τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Αυτό συμβαίνει στα καθεστώτα που δεν νοιάζονται για το κράτος κοινωνικής πρόνοιας και τις ανθρωπιστικές αξίες. Και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, δεν παύουν να είναι επιχειρήσεις και να λειτουργούν σε καπιταλιστικό καθεστώς.
                                                              
Δεν απολογούμαι για το ΚΚΕ μέσα στα τόσα αλάθητά του είναι και οι απολύσεις που έκανε, αν έκανε. Είναι φάλτσο σε πολλές διακηρύξεις που κάνει. Πάσχει από το δογματικό του σύνδρομο. Είναι καταχρεωμένο από μοιραία εγκληματικά ιστορικά λάθη. Ένα, εκ των οποίων είναι ότι ενήργησε με βάση την ιδεολογική του πατρίδα και όχι τη χώρα και τους οπαδούς του που τους άφησε στο έλεος των ταγματασφαλιτών.

Αν οι δαπάνες των επιχειρήσεων υπερβούν τα έσοδά τους, πάνε για κλείσιμο. Μόνο ένα οργανωμένο σωστά σοσιαλιστικό ή κομμουνιστικό σύστημα, ή αν θέλετε κι’ όποιο αστικό, στ’ οποίο, όλοι οι πολίτες δουλέψουν, υπό την προϋπόθεση, η παραγωγικότητα κι' η αποδοτικότητα τους, να υπερκαλύπτουν τις συνολικές δαπάνες νοικοκυριών και κράτους, χωρίς κλεψιές κι αλόγιστες δαπάνες, των όποιων διαχειριστών, τότε μπορεί ν' ευημερήσουν οι λαοί.

Ο συσσωρευμένος πλούτος θ' ανήκει στο κράτος και θ' επαναεπενδυθεί και δεν θα εξαχθεί σε ξένες τράπεζες, όπως γίνεται με τους ζάπλουτους ιδιώτες που με τα γνωστά προνόμιά τους εκμεταλλεύονται, τους πάντες και τα πάντα, με την «ευλογία» των ειδικών Συνταγματικών καλύψεών τους.

Οράτε τις φτιαχτές υπερχρεώσεις, με σκοπό το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας κι ιδιωτικής περιουσίας των μικρομεσαίων, αντί πινακίου φακής. Στη Χαλκιδική εκχωρήθηκε επιφανειακός κι’ υπόγειος ορυκτός πλούτος χαλκού, δεκάδων δις, αντί δύο, σε Καναδέζικη εταιρία την Ελτοράντο. Αν ψάξτε θα βρείτε κι’ άλλα ξεπουλήματα. Ήδη τ’ Ενεχυροδανειστήρια μαζεύουν κοσμήματα, για πενταροδεκάρες, από τους πεινασμένους.

Συνέλθετε κάποιοι που παριστάνετε τους πεφωτισμένους. Όποιοι έντιμοι διαχειριστές, όποιου καθεστώτος που νοιάζονται το λαό, κι εφαρμόζουν κοινωνική πρόνοια και ίση μεταχείριση, μπορούν να εξασφαλίσουν ευημερία και πρόοδο στο λαό και τον τόπο τους. Οι σάλτσες και τα καρυκεύματα είναι εκ του πονηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: