Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Λύση εξόδου από τη κρίση που μας απειλεί

Το ερώτημα που αιωρείται στη σκέψη και του τελευταίου συνέλληνα, είναι πως μπορούμε να ξεπαράσουμε τη φτιαχτή κρίσει που μας απειλεί, ως άτομα και ως οργανωμένη πολιτεία. Δεν είναι εύκολες οι απαντήσεις, σ' αυτό το αγωνιώδες ερώτημα.

Ωστόσο, πρέπει να προβληματιστούμε και να το ψ άξουμε όλοι μαζί, για να βρούμε μια λύση. Κατ' αρχήν πρέπει να μελετήσουμε τις αρρώστιες που ταλανίζουν το σύγχρονο συμπολίτη κι' εμάς τους ίδιους. Πρώτα απ' όλα ένα σωστό μέτρο είναι να θεραπεύσουμε τη δουλοπρέπεια που απλόχερα ο λαός προσφέρει στους διχαστές, καταπιεστές κι εκμεταλλευτές του.

Ως αιτίες αυτής της δουλοπρεπούς ομηρίας θεωρούμε το μεγάλο μπελά της ασυνεννοησίας και τον ύπουλο διχασμό που οδηγούν στον κατακερματισμό των δυνάμεων συλλογικής αντίστασης κι' ανατροπής των φαύλων. Και για να πετύχουμε την ανατροπή χρειαζόμαστε την αφύπνιση των αμνοεριφίων που κατασπαράσσονται αγογγύστως και μάλιστα προθύμως από τους "καλοσυνάτους, ευτραφείς και χαμογελαστούς" θύτες τους.

Να τους απελευθερώσουμε από το μεγάλο τριαδικό δεσμοφύλακα το " Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Ναι στην Πατρίδα και την Οικογένεια, χωρίς τους εναγκαλισμούς σωτηρίας κι' εθνοκαπηλείας, όποιων σκοτεινών δογματικών αντιλαϊκών καταδολιεύσεων.

Ναι σε μια Πατρίδα χωρίς κηδεμονίες, χωρίς "εθνοσωτήρες", με πολίτες ελεύθερους, με ίσα δικαιώματα κι' υποχρεώσεις, με δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, τη μόρφωση και την ψυχαγωγία. Ναι στο δικαίωμα, να φτιάξουν οι νέοι οικογένεια εδώ στη χώρα των γονιών τους και να μην καταφεύγουν στην ξενιτειά.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια πλατφόρμα αρχόντων, έντιμων διαχειριστών, άμεσα εκλεγμένων από το Εκλογικό Σώμα. Να είναι ανακλητοί, άμεσα, σε κάθε παραβατικότητα.

Ν' εφαρμόσουμε την Αμεσοδημοκρατία και μάλιστα με απλή αναλογική. Αυτή τη κρίσιμη στιγμή προτείνω μια σύμπραξη του Σίριζα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μια ειλικρινή, έντιμη και πατριωτική σύμπραξη.

Ξενίζει ολίγον τι, αλλά μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, για να προχωρήσουμε στις νόμιμες διαδικασίες προς μια Συντακτική Βουλή, για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που θα καταργήσει αμαρτωλά προνόμια υπέρ των ντόπιων και ξένων καιροσκόπων, αυτών που διαφεντεύουν και νέμονται τον τόπο και τον Ελληνικό Λαό. Ένα Λαό που τον έχουν εξουθενώσει κι' ετοιμάζονται να του καταφέρουν τη χαριστική βολή. Περιμένω προτάσεις κι' αντιπροτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: