Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Eίναι άνωθεν δοσμένη η ισοβιότητα της αρχιποιμαντορικής των μητροπολιτών"!!


Οι πολιτικοί ηγεμόνες δεν απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο. Πρέπει να επανεκλέγονται ανά τετραετία. Κι’ επιμένουν οι αγιότατοι αρχιποιμένες, να νέμονται τα προσηλυτισμένα πιστά αμνοερίφια, όλων των θρησκευτικών δογμάτων, να στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους, ότι οι θρησκείες ήταν μια εσωτερική αδήριτη ανάγκη τ' ανθρώπινου γένους και κατά συνέπεια ήταν αναπόφευκτο, ν' εμφανιστούν και να καθιερωθούν στη συνείδηση των ανύποπτων πιστών.

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα μαζί τους. Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος τις θρησκευτικές μυθοπλασίες, για να διασκεδάσει τις βρεφικές φοβίες που υποβόσκουν μέσα του. Όποιες φοβίες κι' ανασφάλειες εξουδετερώνονται με μια σωστή κι ανθρωποκεντρική παιδεία και μ' έντιμους φιλολαϊκούς εξουσιαστικούς διαχειριστές.

Πολύ ακριβό το τίμημα, με τις σωτηρολογίες της αμαρτωλής Αθάνατης Ψυχής, την Ανάσταση Νεκρών και τη δεύτερη αιφνιδιαστική παρουσία του Σωτήρα Χριστού, για μια ατελεύτητη Ουράνια Βασιλεία, με Παμβασιλείς το Τριαδικό Θεό . Πρόκειται, για τη μεγαλύτερη, προκλητική και καραμπινάτη Απάτη. Οι ευτραφείς και πλουμιστοί άγιοι πατέρες μας, εμπορεύονται ανύπαρκτα μεταφυσικά προϊόντα-υπηρεσίες, με τις οποίες εξασφαλίζουν τ’ ισόβιο Ηγεμονικό Αρχονταλίκι τους.

Είναι ντροπή. Θα μπορούσαν, με το άρμεγμα του πιστού ποιμνίου, για την αιώνια μακαριότητά του, να νοιαστούν και για την γήινη ζωή του. Να τους προστατέψουν από την άγρια εκμετάλλευση. Αλλ' αντ' αυτού συναγωνίζονται με τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας στο ξεζούμισμα ποιμνίων κι' οπαδών, αλληλοανεχόμενοι κι' αλληλοστηριζόμενοι μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: