Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι ζωόφιλοι πρέπει να επιλέγονται ως διαχειριστές της εξουσίας


Αγαπητοί μου φίλοι, όταν στην εξουσία αναρριχηθούν άνθρωποι σπουδαγμένοι μεν, αλλά νεκρόφιλοι, μ’ έντονη ενστικτώδη κοινωνική ανωριμότητα, μετέρχονται κι’ εξαντλούν όλες τις δυνατοτήτες αρπακτικότητας, λεηλασίας και εθνικής μειοδοσίας.
Καλή ώρα, ίδετε τη τωρινή κυβερνητική αγία τριάδα των μνημονίων, εφαρμόζουν το "Πωλείται Πατρίς" δουλοποιώντας εμάς που τους ψηφίσαμε, γιατί μας υποσχέθηκαν διέξοδο από την μακρόχρονη οδυνηρή ύφεση και βάζοντας σε κίνδυνο εξωνισμού δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Τα φαινόμενα μαζικών γενοκτονιών κι' εξοντώσεων πολιτικών αντιπάλων, στο χώρο της πολιτικής και των θρησκειών, δεν μπαίνουν στη λίστα διαβάθμισης κοινωνικής συμπεριφοράς. Μιλάμε για οργανωμένους κι αμετανόητους κτηνάνθρωπους.

Αναφέρομαι στη σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων, στην αναμέτρηση των βουβαλιών, όπου την πληρώνουν τα βατράχια, εμείς οι απλοί άμαχοι, ανυπεράσπιστοι, ακούσια-εκούσια θύματα και διχασμένα μπουλούκια.

Αν μπορούν ν' αφυπνισθούν τα μπουλούκια, να βάλλουν μυαλό, να συσπειρωθούν και ν' αντιδράσουν καποτε, τότε η ανθρωπότητα μπορεί να δει άσπρη μέρα. Τώρα μας αλωνίζουν, μας αλέθουν, μας ξεζουμίζουν κι' αντί να τους αντιπαλέψουμε ομαδικά, μαλώνουμε και μεταξύ μας, για λογαριασμό τους. Αυτό κι' αν είναι κατάντια.

Οι νεκρόφιλοι, όποιων παρατάξεων είναι εργαλεία ολέθρου και καταστροφής. Οι ζωόφιλοι, όποιων κυβερνητικών διαχειριστών προσφέρουν ελπίδα και πρόοδο. Ας στηρίξουμε λοιπόν τους δεύτερους.

Από τους σημερινούς κομματικούς σχηματισμούς, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιους που δεν βαρύνονται με κυβερνητικές αντιλαϊκές δράσεις του παρελθόντος-παρόντος και ποίους; Αυτούς που θα επιλέξουμε πρέπει να δεσμευθούν, ότι θα ανατρέψουν τους φαύλους, θα τους δικάσουν και θα τους καταδικάσουν ποινικά και οικονομικά, για την επιστροφή των κλεμμένων, αλλά να δημιουργηθεί, επί τέλους, κι’ ένα φράγμα άμυνας και παραδειγματισμού.

Ότι η πολύπαθη Χώρα μας, έπαψε ν’ είναι ξέφραγο Αμπέλι και «μπήτε σκύλοι, αλέστε κι’ αλεστικά μην δίνετε». Τέτοιες φωνές ακούονται απ’ όλα τα αντιπολιτευόμενα σχεδόν κόμματα. Ας διαλεχτούν κάποια, να τους ζητήσουμε τις παραπάνω δεσμεύσεις, να τους δώσουμε το χρίσμα και να τους δοκιμάσουμε.

Είναι η τελευταία μας ελπίδα. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, άπαξ και δια παντός, ότι τα συμφέροντα του λαού και της Χώρας, δεν πάνε μαζί μ’ εκείνους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών, ντόπιων και ξένων καιροσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: