Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στην μεταφυσική επίκληση: «Τον άρτον ημών τον επιούσιο δωσ’ ημίν σήμερον…….»:





Ζήστε αρμονικά με τη φύση, το έμψυχο περιβάλλον, με τον εαυτό σας, ελέγξτε τα συναισθήματα και τα θέλω. Αποκτήστε αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση , αυτοεκτίμηση κι' ευθυκρισία.

Απαλλαγείτε από ψευδαισθήσεις και μεταφυσικές δοξασίες-βοήθειες. Ασκηθείτε στην αυτοάμυνα, από τους κακόβουλους, ατομικά και συλλογικά. Προγραμματίστε τη ζωή σας, για το τι έχετε να κάνετε. Βάλτε εφικτούς στόχους ημέρας, εβδομάδας, μήνα, έτους και πενταετίας.

Ζήστε συνετά με βάση τους κανόνες υγιεινής και με ολιγάρκεια. Πολεμάτε την ανασφάλεια και τον φόβο της ατυχίας και του θανάτου. Σεβαστείτε κι' αγαπάτε τους πάντες και το φυσικό σας περιβάλλον.

Τότε μπορείτε να προκόψετε και να κοιμάστε, χωρίς εφιάλτες. Δεν ξέρω πως έγινε αυτός ο κόσμος και το Σύμπαν. Αλλά όσο τα μελετάμε, τόσο τα πλησιάζουμε και τα κατανοούμε.

 Στη χθεσινή ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Μαρώνειας - Κομοτινής, ο αρχιεπίσκοπος Ιερόθεος δήλωσε: "Δεν κληθήκαμε από τον Κύριο, εμείς οι αρχιερείς μητροπολίτες και ιερείς, να διακονηθούμε από το ποίμνιο-λαό, αλλά να το διακονήσουμε". Μεγάλη υποκρισία κι’ αναληθής παραμυθολογία. Το αριστούργημα προσηλυτισμού στην εθελούσια ομηρία και ποιμνιοποίηση.

 Δεν πιστεύω αυτή την εκδοχή. Αντίθετα όλα τα ιερατεία όλων των θρησκειών, επιδιώκουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση. Διότι τα εμπορεύματα που διαλαλούν και εμπορεύονται, είναι άνευ αντικρύσματος. Οι Βραχμάνες έπαιρναν φόρους και από τους ηγεμόνες, την άρχουσα τάξη των Ινδιών. Είχαν επιβάλει και την τάξη των δούλων. Και περιφρονούσαν τους παρίες, ως μιασμένους. Οι πάπες επέβαλαν την ιερά εξέταση. Κι ο χριστιανισμός του Θεοδοσίου κατέστρεψε ναούς και μακέλεψε τους πιστούς του Δωδεκάθεου. Μην ξεχνούμε και τη μαζική σφαγή 7.000 εθνικών στο ιπποδρόμιο του Γαλέριου.

Ιστορικά η 400 χρονη σκλαβιά στους σουλτάνους, πρέπει να χρεωθεί και στο Πατριαρχείο που από Γενναδίου, μέχρι και του Χρυσοστόμου, απέτρεπε με κάθε μέσον, ακόμη και με βασανισμούς, κάθε ιδέα επανάστασης κι’ ανατροπής των μεγαλόκαρδων κι’ ελεήμονων Σουλτάνων, τους οποίους δοξολογούσαν σ’ όλη την Ορθόδοξη επικράτεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ταύτα είπε Ζαρατούστρας του νεοφιλόσοφου Νίτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: