Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα κάθε λογής παπαγαλάκια.


Φίλε Ανδρέα. Μεροληπτείς, αναφέρσου και στους απέναντι της Αριστεράς, στη Δεξιά. Παρακαλώ έχε υπ όψη σου και τα παρακάτω: Συμφωνώ εν μέρει. Έχει τις τρομακτικές ευθύνες της και η Αριστερά. Αναλογίσου όμως και τις της Δεξιάς.

Κάποιοι θα μεγαλώσουν και θ' αναθεωρήσουν. Tώρα είναι μαντρωμένοι από το σύστημα και παπαγαλίζουν. Δεν αναφέρομαι σ' εσένα, αλλά σε κάποια μειράκια που υπερασαπίστηκες, πρόσφατα. Τί είδους φιλελευθερισμός υπάρχει, όταν μόνον οι ισχυροί κάνουν ό,τι θέλουν. Την αγορά και το δικαίωμα ζωής, ελέγχουν το χρεοπιστωτικό σύστημα των τραπεζιτών, τα μονοπώλια, τ' ολιγοπώλια, οι πολυεθνικές και γενικά οι καιροσκόποι, όποιου μεγέθους. Δεν παραλείπω και τα συνδικάτα.

Παίδες απελευθερωθείτε πρώτα από τις προκαταλήψεις και τις μονόπλευρες κοσμοαντιλήψεις και τα ξαναλέμε. Μου θυμίζετε τους νεολαίους του ΚΚΕ που προωθούν τον ριζοσπάστη. Καμώνονται, ότι τα ξέρουν όλα και δύσκολα αποχωρούν, αν δεν πωλήσουν τα κηρύγματα των στελεχών του «Αλάθητου» ΚΚΕ.

Η νεοκλασική οικονομολόγος Τζόαν Ρόμπινσον της εφηρμοσμένης οικονομίας, αναφέρει και μια κατηγορία μαντρωμένων ώριμων επιστημόνων, λόγω συναισθηματικής αποδοχής κι΄ εσφαλμένων ακόμη θέσεων προς τους μέντορές τους του Ακαδημαϊκού Κατεστημένου.

Για λογαριάστε και όλους εκείνους τους ακριβοπληρωμένους κάθε μεγέθους φορείς των ΜΜΕ, πολιτικούς και άλλους «ειδικούς συμβούλους» που εξωραΐζουν τους παράδεισους του καπιταλισμού.

Και υπάρχουν τα μυριάδες ανεύθυνα πρώιμα ζωντανά κι' αυτοεπιστρατευμένα παιδόπουλα που έχουν απαντήσεις και λύσεις, σ' όλα τα σύγχρονα προβλήματα.

Αλήθεια, εσείς ξεπεταρούδια μου σε ποιά κατηγορία ανήκετε; Και δεν αναφέρομαι μόνον στην κομματικοποιημένη νεολαία, αλλά και στους μισαλλόδοξους ενήλικες, όποιας δογματικής ομηρίας ή σκοπιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: