Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι συνεχιστές τω ν κατοχικών ταγμασφαλιτών του Γιάννη Ράλλη

Φίλτατε Ανδρέα, η προηγούμενη αναφορά μου απευθυνόταν στον Άντυ Ζέρβα, κι όχι σ' εσένα. Εν πάσει περιπτώσει, όμως, δεν μπορούμε με ρητορικές ερωτήσεις, ν' απαιτεί λύσεις από την αριστερά, η παράταξη που κατασκευάζει τις κρίσεις.

Και στο

κάτω, κάτω της γραφής, δεν μπορείς να δώσεις λύσεις, χωρίς να σου δώσουν την εξουσία. Σου δηλώνω τη δική μου εκτίμηση. Αν η αριστερά στις πρόσφατες εκλογές έπαιρνε μια πλειοψηφία αυτοδύναμης κυβέρνησης, τα τσίνια του δυτικού οικονομικοκοινωνικού κατεστημένου, θ' αναγκάζονταν σε εντυπωσιακές παραχωρήσεις, υπέρ των καταδυναστευομένων λαϊκών τάξεων.
«Σε τεμάς τους γοροξεκούτηδες, όπως μας αποκαλούν κάποιοι από τους ομοϊδεάτες σου που λυσσασμένα κι ομαδικά μ’ επιτέθηκαν, ενώ μ’ ήξερες καλά ποίος είμαι, εν τουύτοις, όχι μόνον σιώπησες, αλλά τους σιγοντάρισες, κι’ από πάνω, δεν πιάνουν οι γνωστές γελοίες κινδυνολογίες πτωχεύσεων και τα πράσινα άλογα, γιατί η Ελλάδα της ισόβιας φτώχειας, εκτρέφει την Ελλάδα και την Διεθνή Μαφιόζικη Κομπανία των μεσαζόντων καιροσκόπων δανειστών.

Οι οποίοι παίρνοντας πίσω τις κατακτήσεις των λαϊκών διεκδικήσεων, έχουν ως τελικό πλάνο την αρπαγή του εθνικού πλούτου και τη λεηλασία της λαϊκής μικροϊδιωκτησίας, όπως έγινε στη κρίση του 1929 και στα χρόνια της τριπλής κατοχής.

Η δεξιά αστική παράταξη, όλως περιέργως, υποστηρίζει τα σχέδια της νεοναζί τωρινής καγκελάριου κ. Μέρκελ. Είναι συνεχιστές των ταγμασφαλιτών των κατοχικών κυβερνήσεων και κυρίως του Γιάννη Ράλλη, επί της Πρωθυπουργίας του οποίου, συστάθηκαν κι οργανώθηκαν τα τάγματα ασφαλείας, τ’ οποία συμπολέμησαν με τους Γερμανούς, ξεπερνώντας σ’ αγριότητα και τις ίδιες κατοχικές δυνάμεις, σε βάρος του λαού και του τόπου, ή αποτελεί τυχαία σύμπτωση; Ιδού η απορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: