Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα λαμόγια, η δράση και η υπόδειξη θεραπείας

Συμφορίτη Επίκουρεσαν, κάθε αδικοπραξία που γίνεται, από πρόθεση και συμφέρον, σε βάρος ανθρώπου, μπορεί να χαρακτηρισθεί, ως λαμογιά. Ο δε βαθμός της λαμογιάς, εξαρτάται από το μέγεθος του πόνου και της ζημιάς π’ υφιστάμεθα, ως θύματά του.

Και έχουμε τρεις κατηγορίες λαμογίων:

1/ τ’ άσημα κι’ αφανή που κυκλοφορούν ανάμεσα και δίπλα μας. Αλλ’ αυτά είναι καλλιεργημένα λαμόγια και δημιουργήματα, καθ’ εικόνα και ομοίωση των επόμενων αρχιλαμογίων που αναφέρουμε παρακάτω.

2/ οι διάσημοι ποιμένες, με τις στάνες, τις μάντρες, τα ποίμνια και τ’ αμνοερίφια που οφείλουν να πειθαρχούν, να πιστεύουν στην παρουσία Υπέρτατου Δημιουργού, τον οποίο πρέπει να υμνούν, να δοξολογούν και να προσκυνούν, μ’ απόλυτη αφοσίωση, ταπεινότητα και σπαραγμό ψυχής, να προσεύχεσαι με διαρκείς γονυκλισίες και να νηστεύεις, για να σώσεις την «αθάνατη» ψυχή σου και νεκραναστηθείς, όπως ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός ο Ναζωραίος, ο Υιός του Θεού.

Αυτό το παραμύθι κι’ αν είναι λαμογιά και αρχιλαμόγια οι πλουμιστοί και σεπτοί πατέρες, της Ελληνοχριστιανικής Ορθοδοξίας!!!

3/ οι επίσης διάσημοι εξουσιοδοτημένοι κρατικοί λειτουργοί και διαχειριστές της εξουσίας, του δήθεν κυρίαρχου λαού μας. Οι τελευταίοι πάντα σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, υπόσχονται πρόοδο, ανάπτυξη και πλήρη απασχόληση, αρίστη παιδεία, καταπληκτική υγεία. Ανέβασμα της ποιότητας ζωής, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη, κοινωνική πρόνοια και έξω βάσανα και καλή καρδιά.

Σ’ όλα αυτά αποτυγχάνουν και σημειώνουν καταπληκτική επιτυχία, στις κάθε είδους αρπακτές, διαπλοκές, ατασθαλίες και τον παράνομο πλουτισμό των ιδίων και των συνεργατών, στελεχών κι’ συμβούλων, όλων των ειδικοτήτων, σε βάρος του Δημοσίου, δηλαδή σε βάρος μας. «Φάε ψυχή μου και ευφραίνου, εδώ είναι ο πραγματικός παράδεισος, να ζήσουν τα κορόιδα». Και αυτοί κ’ αν είναι λαμόγια!!!

Μπορώ, λοιπόν, να προσωποποιήσω τη λαμογιά, μ’ ένα επικίνδυνο και ύπουλο αρπακτικό που τις επιθετικές του δράσεις τις κάνει αναπάντεχα και αιφνιδιαστικά εκεί, όπου δεν τις περιμένουμε, τουλάχιστον την πρώτη φορά. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα σε ξαναδαγκάσει.

Μία υπόδειξη προς τα αρχιλαμόγια των θρησκευτικών και πολιτικών εξουσιαστών. Ο κάθ΄ ένας, από τους απερχόμενους της γήινης ζωής, περιμέναμε με έντονη και διακαή προσδοκία να καλυτερέψετε τη ζωή, αλλά ματαίως περιμέναμε κάτι τέτοιο.

Κ’ εκατομμύρια των νεοελλήνων έφυγαν με βαριά απελπισία και πίκρα στην καρδιά τους.

Κάντε μια προσπάθεια και βάλτε μια τάξη στο χάος της απαράδεκτης αταξίας. Γνωρίζω, ότ' ανάμεσα στους διαχειριστές της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας, υπάρχουν όμορφοι και ηθικοκοινωνικοί λειτουργοί.

Ελέγξτε τους σκοτεινούς, απομονώστε τους. Δεν πάει άλλο. Και τα δικά μας παιδιά κι' εγγόνια αξίζουν να δουν τον ήλιο της αλλαγής(Όχι του ΠΑΣΟΚ). Θα σας στηρίξει η σαρωτική δύναμη του αγανακτισμένου λαού. Δεν περνούν άλλο οι λαμογιές! Αυτά προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: