Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σωστή ερμηνεία του 120 άρθρου του Συντάγματος

Διαβάστε προηγουμένως :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=117925391621768&set=a.117924828288491.24333.100002129228422&type=1&theater

Έχουμε συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον, να πολεμήσουμε τους καταλυτές του Συντάγματος. Βροντόφωνη παραίνεση. Όμως, όταν το παραβιάζουν οι κρατούντες, δεν πρέπει να τους αρπάζουμ' από το γιακά;

Ο σεβασμός και η τήρηση του Συντάγματος, ή το Συμβόλαιο λαού και εξουσίας, όπως αλλοιώς αποκαλείται, ευνοεί την άρχουσα αμαρτωλή τάξη, η οποία πάντα νέμεται την εξουσία. Όσο υπάρχει και βρίσκεται σε ισχύ το Σύνταγμα, τόσο πιο κατοχυρωμένα και δυνατά γίνονται τα συμφέροντά της. Οι έχοντες και οι κατέχοντες πάντα το παραβιάζουν και πάντα μένουν ατιμώρητοι.

Το Σύνταγμα προστατεύει την ιδιοκτησία, τα συρματοπλέγματα, την απόλυτη επενδυτική ελευθερία π’ είναι προνόμιο μοναδικό των ισχυρών, γιατί οι μη έχοντες και κατέχοντες, πώς θα μπορούσαν να επενδύσουν;

Η κυρίαρχη πλουτοκρατία απολαμβάνει αμέτρητα προνόμια, όπως φορολογικές απαλλαγές, δικαιώνεται, για κάθε αδικοπραξία της, γιατί τα πάντα έχει την άνεση ν’ εξαγοράζει, όπως τον νομιμοφανή παράνομο ζα-πλουτισμό, τη λειτουργία των μονοπωλίων, των ολιγοπωλίων, τον μη νόμιμο αθέμιτο ανταγωνισμό, το δικαίωμα οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και το "ό μισείς εταίρω μη ποιήσης", οι έχοντες και κατέχοντες, να μην το τηρούν, αλλάζοντάς σου τον αδόξαστο, ενώ εσύ καλείσαι να τ' εφαρμόσεις.

Ο δικαστής, ο χωροφύλακας και ο νομοθέτης τίθενται στη διάθεση αυτών. Ενώ για τον μή επώνυμο και αδύνατο, αποτελούν την σκληρή καταστολή.

Άρα τα συνταγματικά δικαιώματα, ενώ προβάλλονται δια το βαρύγδουπο θεαθήναι, έγιναν για τους ελάχιστους που έχουν τη δυνατότητα, να τα ασκούν και να επωφελούνται, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν έχει. Βλέπε επενδύσεις.

Οι απαγορευτικές διατάξεις παραβιάζονται από τους ισχυρούς, ενώ για τους αδύναμους είναι απαγορευτικές δια ροπάλου.

Η Έννομη Τάξη, με τις τρεις μορφές της, την Νομοθετική, τη Δικαστική και την Εκτεληστική, πρέπει να κατοχυρώνει τα Συνταγματικά δικαιώματα της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ελευθερία του λόγου και τις ατομικές ελευθερίες όλων των πολιτών.

Και όμως παραβιάζονται, από την οικονομική εξουσιαστική ολιγαρχία, κατά το δοκούν, σύμφωνα με τ' αμαρτωλά συμφέροντά της. Και όταν ο λαός αντδρά, για τις αυθαίρετες κακοποιήσους του, τότε αντιμετοπίζει την καταστολή της ανομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: