Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γιατί οι καιροσκόποι δανειστές, άρχισαν μ' εμάς και δεν ξεκίνησαν με χώρες που έχουν τρισεκατομμύρια χρέη.

Πάντα αρχίζουμε να εισπράττουμε από τους πιο αδύνατους και επισφαλείς χρεώστες μας.

Επιμένουμε, ώσπου να τους πάρουμε, αν δεν έχουν μετρητά, και τους τεντζερέδες τους ακόμη. Σε τέτοιες καταστάσεις οι πιστωτές πέφτουν σαν τα καρτάλια και σε ξεσκίζουν.

Μ' εμάς, οι πιστωτές τρομοκρατήθηκαν, με τους τηλεοπτικούς σκυλοκαυγάδες που άρχισαν, με τις απογραφές που έκαναν οι δύο μονομάχοι, ο ένας σε βάρος του άλλου. Και οι δύο απεδείχθησαν μπουταλάδες, κατώτεροι των περιστάσεων και οι χείριστοι δισφημιστές της ολέθριας οικονομικής κατάστασης της χώρας, την οποίαν προκάλεσαν και ευθύνονται οι ίδιοι. Για το λόγο αυτό ανέβηκαν τα ποσοστά επισφάλειας δανεισμού. Έχουμε τρανό έλλειμα πολιτικής διπλωμματίας.

Απεδείχθησαν οι πιο ανίκανοι κρατικοί ηγέτες-διαχειριστές της Υφηλίου. Αποτελούν τη συνέχεια, άλλων ανίκανων και απαξιωμένων πολιτικών που βύθισαν τη χώρα και το λαό μας στις πιο ανυπόφορες συμφορές.

Ακόμη και στις πιο δύσκολες και καθοριστικές στιγμές εθνικών κινδύνων, είσαν διχασμένοι και προκάλεσαν εθνικές τραγωδίες, όπως η μικρασιατική καταστροφή, στην κατοχή άλλοι έφυγαν στο Κάιρο, άλλοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και άλλοι πολέμησαν τον κατοχικό στρατό.

Στην απελευθέρωση από τους Ναζί, αντί να συνενωθούν και να ξανακτίσουν όλοι μαζί τη ρημαγμένη χώρα μας:

1/ οι μεν κεντροδεξιοί, υπέρμαχοι του ξενόφερνου φιλελεύθερου καπιταλισμού και πιστοί στον φυγόμαχο βασιλέα και τον παμπόνηρο πουροχρήστη Τσόρτσιλ ,

2/ εναγκαλισμένοι και με τους ταγματασφαλίτες, στους οποίους έδωσαν άφεση αμαρτιών, για τις πολλαπλές σφαγές των Ελλήνων του Χορτιάτη, των Καλλαβρύτων, του Διστόμου, της Κλεισούρας, της Καισαριανής κλπ,

3/ με τις ευλογίες των ΕΑΜοσυμμάχων Σοσιαλιστών, του Αγροτικού Κόμματος και της ΕΛΔ που αποσπάστηκαν, στις παραμονές της Συμφωνίας της Βάρκιζας, από το ΚΚΕ, πιέζοντας τους κομμουνιστές, να υπογράψουν και αυτοί την επονείδιστη αυτή συμφωνία του μονομερούς αφοπλισμού. Απομονώνοντας τον Γεώργο Σιάντο και ύστερα από 18 μήνες μονόπλευρου εμφυλίου, με αποτέλεσμα να διωχθούν, να εξορισθούν και να εκτελεσθουν έντιμοι μαχητές του ΕΛΑΣ και να διαλυθούν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις.

Χωρίς ο επανακάμψας Ζαχριάδης από την αιχμαλωσία του στο Νταχάου του Φύρερ, να κουνήσει το δακτυλάκι του, σ' αυτούς τους 18 μήνες, επαναλαμβάνω του μονόπλευρου εμφύλιου, γιατί υπήκουε στα κελεύσματα της ιδεολογικής του πατρίδας και όχι στα συμφέροντα της φυσικής του πατρίδας, ΟΔΗΓΗΣΑΝ την Ελλάδα και το λαό της στον καταραμένο εμφύλιο, 46-49.

Μ' αποτέλεσμα να θρηνήσουμε πλέον των 150.000 νέα θύματα σε νεκρούς-τραυματίες, να καούν πλέον των 45.000 σπιτιών και επί μίαν εικοσαετία να δεινοπαθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας που δεν ήσαν φιλοβασιλικοί, από ένα δοσίλογο καθεστώς της αγγλοαμερικανοκρατίας.

Οι πολιτικοί μας ταγοί, αποτυχημένοι, στην οικονομία, στην κοινωνική δικαιωσύνη, στην στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών, με ανίκανους οπαδούς. Σ' όλους τους πολέμους πάντα διχασμένοι. Νικητές ή ηττημένοι πλήρωναν-αποσπούσαν την τύχη των ηττημένων.

Ποτέ δεν έκαναν έντιμη και νοικοκυρεμένη διοίκηση και διαχείρηση. Δεν αξιοποίησαν σε γόνιμες επενδύσεις δάνεια και οικονομικές βοήθειες. Αντίθετα κατασπατάλησαν, όποια οικονομικά δυναμικά διαχειρίστηκαν.

Πήγαν στο βρόντο τα δάνεια του 1824, 1825 και αμέτρητα άλλα, μέχρι και σαήμερα. Τα 100 αμερικάνικα λύμπερτυ-φορτηγά πλοία το 47, τα μοιράστηκαν 33 οικογένειες κηφληνων εφοπλιστών, χωρίς καμιά ανταπόδοση προς την πατρίδα. Την ίδια τύχη είχαν τ' εκατοντάδες κιβώτια αγγλικών λιρών και τα πέντε δις δολάρια και αμέτρητες άλλες δωρεές σε φάρμακα, ρουχισμό, οικοδομήσιμη ξυλεία κλπ των Αμερικάνων που έφθασαν στη χώρα μας, για την ανασυγκρότησή της, βάσει του δόγματος Μονρόε και του σχεδίου Μάρσαλ.

Πάνε και τα δεκάδες δις, βάσει των μεσογειακών προγραμμάτων, για το κτίσιμο υποδομών οικονομίας στη χώρα μας.

Βρε Λιζετάκι, καλή κι' αγέροχη συμμαχήτριά μας, πώς σ' ούρθε και μας πετάς ένα θέμα τεράστιας σημασίας και ασύλληπτου μεγέθους. Μ' όλες αυτές τις εύστοχες και καυτές ερωτήσεις, μας αγαλμάτωσες. Καθηγήτρια πανεπιστημίου ν' άσουνα δεν θα μας έρριχνες τόσο βαθειά.

Όσο τις σκεφτόμαστε και τις σκαλίζουμε τις ερωτήσεις που υπόβαλες, τόσο περισσότερο βρωμάνε οι κακοδιαχειρήσεις και οι αγυρτίες αυτών που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. Οι ξευτήλες, αντί να καθήσουν και ν' απολογηθούν, συνεχίζουν τις ψευτοαντιπαραθέσεις τους, χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής.

Φαίνεται, ότι δεν αντιλήφθησαν, ότι τους επισήμανε ο φιλότιμος, υπομονητικός, αλλ' υπερήφανος λαός μας, πλέον, και άρχισε με τα γιουχαϊσματα, τα γιαουρτώματα, τις καρπαζιές και θα προχωρήσει ο αγανακτησμένος ν' επιχειρήσει και πιο σκληρές αποδοκιμασίες. Είναι μεθυσμένοι από το τρελό φαγοπότι της αυθαίρετης ατιμωρησίας τους και διατηρούν υψηλά ποσοστά αλαζονίας και ασυνειδησίας, αγνοώντας τελείως την νέμεση των απελπισμένων ψηφοφόρων συμπολιτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: