Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Μην ακούτε το μύθο της κατάρρευσης. Οι αρχές του γνήσιου Σοσιαλισμού δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Φίλε Μάκη, όποιος καταμαρτυρεί και το ελάχιστο σε βάρος της θεωρητικής Αριστερής Ιδεολογίας και πρακτικής υλοποίησης των στόχων της, έχει άδικο και πελαγοδρομεί στις τεχνητές σκιές των κατευθυνόμενων γεγονότων της μαύρης προπαγάνδας της αδίστακτης και πανίσχυρης αντίδρασης.

Οι στόχοι της Ελληνικής Αριστεράς, σ' όλο το κατακερματισμένο εύρος της, είναι διαχρονικά καταξιωμένοι και κινούνται στα πανανθρώπινα αχνάρια, για αυτοδιοίκηση, αυτοδιαχείριση, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, για τα δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, για την προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του δημόσιου πλούτου, της εκμετάλλευσης, από τις όποιες αυθαιρεσίες των ξεδιάντροπων τρωκτικών του παράνομου πλουτισμού.

Αν δεν μπόρεσε να τα διεκδικήσει και να τα υλοποιήσει υπέρ των αδύναμων θυμάτων των γνωστών διχαστών και θυτών τους, είναι άλλου παπά ευαγγέλια. Γι’ αυτό φταίνε ο διχασμένος λαός, η αδυναμία αφύπνισής του και η αντίδραση της παντοδύναμης Κεντρικής Εξουσίας του επαγρυπτούντος Αστικού Καπιταλιστικού Κράτους, με τους άτεγκτους μηχανισμούς καταστολής, σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση, από την ανυποχώρητη ψευδεπίγραφη Φιλελεύθερη Οικονομία.

Μια μερίδα ευθύνης έχει και η Χριστιανική Ορθοδοξία, οι ποιμένες της οποίας, διδάσκουν υποταγή σε κάθε Εξουσιαστή, γιατί "Πάσα εξουσία άνωθεν εστί δοσμένη".

Σας θυμίζω ακόμη, ότι η βασική πηγή συμφορών είναι ο θεσμός της ιδιοκτησίας και των συρματοπλεγμάτων, πρωταγωνιστής της οποίας ήταν ο μοιραίος για την ανθρωπότητα Απόστολος Παύλος που κατήργησε τα Κοινόβια και την Κοινοκτημοσύνη του Αρχαϊκού Χριστιανισμού.

Το θεσμό αυτό της ιδιοκτησίας, οι Ιεροί Πατέρες και οι Κοσμικοί Αφεντάδες, υπερασπίστηκαν με δόντια και με νύχια. Έτσι προέκυψαν οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικό-χριστιανικές ανισότητες που προκαλούν όλες τις μορφές ταξικών συγκρούσεων.

Πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, για να τον γονατίσουμε. Εμείς τι κάνουμε; Φάγαμε τόση προπαγάνδα, ώστε να πυροβολούμε την αριστερά, αντί να πυκνώσουμε τις τάξεις της, ενάντια των πρωταγωνιστών της ιδιωτικής συσσώρευσης.

Καλέ μου συμμαχητή Μάκη, θα σου καταθέσω μια προσωπική μου μαρτυρία, για εκείνη την περίοδο που η χώρα μας έμεινε χωρίς την επικατάρατη Κεντρική Εξουσία, του χωροφύλακα, του αγρονόμου, τ' αγροφύλακα και της άγριας καταστολής του Κράτους. Ήταν η περίοδος της τριπλής κατοχής της χώρας μας από το 41, έως και λίγο πριν τα Δεκεμβριανά του 1944. Τότε που η καλοπερασάκηδες Αφέντες μας, άφησαν τον ελληνικό λαό στο έλεος των κατακτητών και άλλοι μεν έφυγαν στο Κάιρο, άλλοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και άλλοι έμειναν αδρανείς.

Εκείνα τα πέτρινα χρόνια, φίλοι μου συμφορίτες, ελεύθερα από όποια Κεντρική Εξουσία, υπό την σύμπραξη και μέριμνα των τεσσάρων Αριστερών κομμάτων, του ΕΛΔ, του Αγροτικού, του Σοσιαλιστικού και του ΚΚΕ(πολλά μέλη του οποίου δραπέτευσαν από τις Μεταξικές φυλακές και άλλα χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς ως θωράκιση από σαμποτάζ του ΕΛΑΣ, κατά την μετακίνηση των τραίνων, για τις κατοχικές ανάγκες), με την πολιτική καθοδήγηση του ΕΑΜ και την στρατιωτική προστασία του ΕΛΑΣ, λειτούργησαν οι θεσμοί της λαϊκής αυτοδιοίκησης, της αυτοδιαχείρισης, ενάντια στα μυδραλιοβόλα των κατοχικών δυνάμεων, σ’ αφάνταστους ρυθμούς οργάνωσης και ανάπτυξης.

Λειτούργησαν θεσμοί πρωτόγνωροι, όπως αυτοί των λαϊκών συσκέψεων και διαβουλεύσεων, του πού βρισκόμαστε, ποία είναι τα προβλήματα και πώς τα επιλύουμε, της αυτοκριτικής, της συλλογικότητας, της άμισθης προσωπικής εργασίας όλων των πολιτών, για τη θεραπεία άμεσων αναγκών, όπως τα κοινά συσίτια, η κοινή καλλιέργεια, καταπολέμηση και πρόληψη θεομηνιών, όπως τεράστιων σμηνών ακρίδων, την κατασκευή δρόμων, ύδρευσης κλπ.

Λειτούργησαν σχολεία, συσσίτια, οργανώθηκαν θέατρα που δεν τα βλέπαμε, ούτε στα όνειρά μας, οι όποιες διαφορές επιλύονταν από επιτροπές ειρηνικά και ανέξοδα, εξαφανίστηκαν οι πάσης μορφής κλοπές, όχι από τον φόβο των ιουδαίων, αλλά, γιατί ο λαός ήρθε κοντά ο ένας στον άλλον.

Τελικά ρε παίδες των Άθεων, αν γλυτώναμε από τους θεούς της επίγειας εξουσία, αν μας άφηναν ακηδεμόνευτους, να είστε απόλυτα σίγουροι, ότι η ιδεολογική ανάγκη της άλληλο στήριξης του πενόμενου λαού, θα λειτουργούσε αυτόματα. Και δεν θα τρώγαμε ό ένας τον άλλο, σ’ ένα «τρομακτικό άναρχο χάος», όπως επιμένουν να προφητεύουν οι εφευρέτες της Έννομης Τάξης και Ασφάλειας που κρατεί σε ομηρία τους λαούς και ευνοεί μόνον αυτούς.

Ο λαός χωρίς τους όποιους αφέντες θα θαυματουργούσε, με το σύστημα της Αυτοδιοίκησης. Οι αντίθετες απόψεις αποτελούν μαύρη προπαγάνδα. Γιατί χύθηκαν ωκεανοί αντικομουνιστικής και αντί-Αριστερής προπαγανδιστικής υστερίας; Δεν σας προβληματίζει καθόλου;

Οι αφέντες τρομάζουν την κοινοκτημοσύνη. Δεν θα μπορούν να συσσωρεύουν. Το παραμύθι των τεμπελχανάδων, μην το τρώμε. Στις άμεσες Λαϊκές Δημοκρατίες δεν μπορούν ν’ ευδοκιμήσουν τέτοια σαπρόφυτα. Αλλά μόνον στα καπιταλιστικά συστήματα, αναπτύσσονται η τεμπελιά, ο παρασιτισμός, ο καιροσκοπισμός, η καταπίεση, ο βιασμός της προσωπικής ελευθερία, η εκμετάλλευση και η εξαχρείωση. Κλείστε τα’ αυτιά σας στο μύθο της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο σοσιαλισμός ο γνήσιος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αντίθετα ο καπιταλισμός τον οποίο γευόμαστε, είναι ο πιο άδικος, άγριος, αντικοινωνικός και αντιλαϊκός. Δέστε που μας έχει οδηγήσει. Αμφιβάλει κανείς; Ακούστε τι σας λέει ο Επικουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: