Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Καθηγητές ακαδημαϊκοί προτείνουν

20-04-2011 Στην εκπομπή του Γ. Αυτιά ο καθηγητής της Πολιτική Δικονομίας συμπολίτης μου Μπέης και Κασιμάτης συνταγματολόγος δήλωσαν τ' εξής:

1)Τον τόπο νέμονται οι πολιτικοί εξουσιαστές με τους περιτρεχάμενους περεκεντέδες των υπουργικών, βουλευτικών και διοικητικών γραφείων των διάφορων κρατικών υπηρεσιών, χωρίς να παράγουν χρήσιμο έργο και υπηρετώντας το κομματικό κράτος, με την ασύστολή διασπάθιση-κατασπατάληση των δημοσίων εσόδων και των ασυλλόγιστων συναπτόμενων δανείων, με τ’ οποία καταχρέωσαν το κράτος.

2) Ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η πολιτική οικογενειοκρατία οργιάζει και αυτό καταξεφτιλίζει την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

3) Πρέπει ν’ αλλάξει το Σύνταγμα της Ελλάδας, με μια αναγκαία θεσμική και οικονομική αλλαγή, για ένα έντιμο και κοινωνικό κράτος με δικαία ανακατανομή του παραγόμενου εθνικού προϊόντος, του οποίου από 240 δις το χρόνο, μόνο τα 80 ελέγχονται από το κράτος. Τα άλλα 160 δις, ποίοι τ’ απομυζούν;

4) Ότι υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, όπως υπήρχε, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια στην ιστορία των Ελλήνων.

5) Πρέπει να οργανωθεί το αντίστοιχο ΕΑΜ, όπως και στην κατοχή. Με τη συστράτευση της μαχόμενης πανεπιστημιακής κοινότητας και διανόησης, για να τεθούν επικεφαλής των αγωνιζομένων δημοκρατικών ανθρωπιστικών δυνάμεων. Είναι οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι δεν επιδοκιμάζουν κανένα από τα υπαρκτά ελληνικά κόμματα.

6) Για το λόγο αυτό, θα χρειασθούν προσπάθειες και σκληροί επίμονοι αγώνες.

7) Ότι τα κυκλοφορούντα γκάλοπ που δίδουν συντριπτική πλειοψηφία στο Κανένα Κόμμα που εκφράζει την δυσαρέσκεια και την αποδοκιμασία στα δύο μεγάλα κόμματα μαζί μ’ όλα τα υπόλοιπα, θα ευνοήσει το πολιτικό όχημα, τ’ οποίο θα έχει σαν επιβάτη την μαχόμενη ηγεσία που προαναφέραμε

8) Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κασιμάτης του Διεθνούς Συνταγματικού Δικαίου, γνωμάτευσε, ότι τα μνημόνια κρίνονται μη συνταγματικά και άκυρα, διότι δεν επικυρώθηκαν από τα 2/3 των βουλευτών και διότι, το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-λαών, η οποία μπορεί να γίνει μόνον με παλλαϊκό δημοψήφισμα, πράγμα ανέφικτο, δεδομένου ότι, κανένας λαός δεν θα αποδέχονταν αυτό τ’ ανοσιούργημα.

9) Ότι τα πολιτικά τζάκια, εθισμένοι εραστές-υπερτρυγητές της εξουσίας και ασελγείς σε βάρος της αξιοπρέπειας, της αντοχής, του φιλότιμου και της ποιότητας ζωής του Ελληνικού λαού, δεν θ’ απαγκιστρωθούν εύκολα από το όχημα της πολυπρόσωπης και εύχυμης Εξουσίας.

10) Ότι, για το λόγο αυτό, ώσπου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, θα δοκιμάσει ο λαός μας πολλές ακόμ’ ωδύνες και συμφορές.

11) Ότι, οι ισχυρισμοί αυτών που επιμένουν στην αναγκαιότητα των αντιλαϊκών και αντεθνικών μνημονίων, γιατί, μ’ αυτά, τάχα, εξασφαλίστηκαν οι καταβολές-πληρωμές συντάξεων και μισθών, είναι αστήρικτες και ύποπτες, δοθέντος ότι τα σημερινά έσοδα του Κράτους υπερκαλύπτουν τις συντάξεις και τις αμοιβές των εργαζομένων.

12) Ο πονοκέφαλος που οδήγησε στα μνημόνια και σε μια ομηρία πολλαπλών εθνικών συμφορών, είναι η εξασφάλιση των ληξιπρόθεσμων ομολόγων και των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας που μας φόρτωσαν, αναίτια, οι ανεύθυνοι πολιτικοί μας ταγοί, υπέρ των καιροσκόπων διεθνών μακιαβελιστών του τραπεζιτικού συστήματος.

Χωρίς ίχνος έπαρσης, με μεγάλη θλίψη και ανησυχία, για τα παιδιά μου, για τα παιδιά σας και τους συνεχιστές της ζωής των απογόνων όλων των συμπολιτών μας, έγραψα σε ανύποπτο χρόνο που προέβλεπαν τις παραπάνω προτάσεις-εισηγήσεις των πανεπιστημιακών μας καθηγητών.

Και δεν είμαι ο μόνος που ανησυχώ, για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Όλοι σχεδόν οι συνομιλητές μας στο Φόρουμ και την Ένωση Αθεΐας, του Facebooc, ο φίλος μας ο Στάθης Παναγούλης, το Σπίθα του Θεοδωράκη, Γιάννη Δημαρά, ορισμένοι αξιόλογοι μαχητές των ΜΜΕ, άλλοι πολύ πιο αξιολογότεροι απ’ εμένα, μη επώνυμοι κοινωνιστές, και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ανησυχούν και ζητούν, με απόγνωση, κάποια αλλαγή στο άδικο-απαξιωμένο και αντιλαϊκό καθεστώς της θρησκευτικής, πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής μας ζωής. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά εδώ : http://janastasiadis.blogspot.com/2011/03/blog-post_6190.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: