Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σας τα είπαμε και αμαρτίαν ουκ έχουμε.

Αγαπητή μου φίλη Μαίρη. Οι νικητές των αντιλαϊκών δυνάμεων του εμφύλιου1943-1949, μας φρίκαραν με τις σκόπιμες προπαγανδιστικές διαστρεβλώσεις. Πάρα πολλοί, και αριστεροί ακόμη, τσίμπησαν ψευδείς διαδόσεις και κατέστησαν παπαγαλάκια ψευδών δεξιών θέσεων, σε βάρος των αντιπάλων τους κομμουνιστών, οι οποίοι με αυταπάρνηση στήριξαν τ' ανθρωπιστικά τους ιδεώδη, ενάντια στον καπιταλιστικό σκοταδισμό της αρπακτικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας-αδικίας.

Το 1941, με την εισβολή των τριών γνωστών κατακτητών στην Ελλάδα, αυτοί οι "ένθερμοι πατριώτες", εγκατέλειψαν, μ' επικεφαλής τον Βασιλέα, τον Ελληνικό λαό στην απόλυτη διάθεση και το έλεος των εισβολέων και εγκαταστάθηκαν στο Κάιρο, παίρνοντας και το κρατικό θησαυροφυλάκιο μαζί τους, του οποίου, έκτοτε, αγνοείται η τύχη του.

Άλλοι από τους έχοντες και κατέχοντες, συνθηκολόγησαν και υπηρέτησαν τον τριπλό κατακτητή, υπό τους δοσίλογους Πρωθυπουργούς 1/ Τσολάκογλου, 2/ Λογοθοτοκόπουλο και 3/ Γ. Ράλλη, άλλοι, δε, παρέμειναν αδρανείς.

Πρώτο μέλημα των κατακτητών, με τις υποδείξεις της πρώτης κατοχικής κυβέρνησης του υποστράτηγου Τσολάκογλου και τους άλλους θερμούς λάτρεις του Φύρερ, όπως Παπαδόγγονας, Ράλλης, Άγγελος Έβερτ κλπ, ήταν να κλειδώσουν τις αποθήκες των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, κατάσχοντας τα γεννήματα, καθώς και τις αποθήκες τροφίμων της αγοράς, ν’ επιτάξουν τα τετράποδα ζώα, ν’ αρπάξουν και τις άλλες μορφές τροφίμων και να προκαλέσουν, μέσα στον χειμώνα του 41-42, τον θάνατο από την απόλυτη πείνα και το ψύχος 300.000 χιλιάδων γυναικόπαιδων.

Την άνοιξη του 42 μας δολοφόνησαν και μας πήραν το Μελίσση, ένα αγέρωχο και πολύτιμο βόδι-εργαλείο, για την επιβίωσή μας, ενώ όργωνε. Την ίδια στιγμή τραυμάτισαν βαριά και τον αδελφό μου Θεόδωρο, τον ζευγίτη, γιατί αντέδρασε, στην εν ψυχρώ δολοφονία του πελώριου αγαπημένου του ζώου.

Για την έμμεση αυτή δολοφονία των 300.000 άφταιγων, αθώων θυμάτων, δεν ευθύνονται, μόνον οι κατακτητές, αλλά και οι σύμμαχοί μας οι Άγγλοι, που, με τον αήττητο πολεμικό τους στόλο, είχαν επιβάλλει, το περιβόητο εμπάργκο, στην αποστολή τροφίμων, από χώρες του εξωτερικού, ως φιλανθρωπική βοήθεια.

Αυτό το εμπάργκο, σε βάρος του Ελληνικού λαού γινόταν, σε μια περίοδο που Έλληνες πατριώτες, διακινδύνευαν τη ζωή τους, για την περίθαλψη και απόκρυψη, άγγλων και Νεοζηλανδέζων-Αυστραλιανών στρατιωτών που είχαν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα, ή διενεργούσαν κατασκοπευτικό και δολιοφθορικό έργο σε βάρος των κατακτητών.

Σ' αυτές τις δύσκολες για τον ελληνικό λαό στιγμές, οργανώνεται το ΕΑΜ(Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) από τα τέσσερα αριστερά κόμματα της Ελλάδος, το ΚΚΚ, Το Σοσιαλιστικό, το Αγροτικό και της ΕΛΔ(Εθνική Λαϊκή Δημοκρατία"), στις 21-09-41. Με βάση το ΕΑΜ, ως καθοδηγητικό όργανο, γεννιέται ο ΕΛΑΣ(Ελληνικός Λαϊκός Στρατός), μ' αρχηγό το Στέφανο Σαράφη και πολιτικό επίτροπο τον Άρη Βελουχιώτη.

Πρέπει να σημειώσουμ’ εδώ το μεγάλο εθνικό ατόπημα του δοσίλογου φασιστικού καθεστώτος που κατά την παράδοση των Ελλήνων στους τριπλούς κατακτητές, κράτησαν τους μη ανανήψαντας φυλακισμένους κομμουνιστές, περί τους δύο χιλιάδες και τους παρέδωσαν στους Γερμανοϊταλούς.

Από αυτούς τους ηρωικούς αγωνιστές, οι περισσότεροι χρησιμοποιήθηκαν, ως όμηροι στα πρώτα βαγόνια, κατά τη διάρκεια μεταφορών στρατευμάτων κατοχής και τη μεταφορά τροφίμων και πολεμικών ειδών, για να προστατευτούν από τ’ ενδεχόμενα σαμποτάζ των Ελασιτών.

Άλλοι πάλι κομμουνιστές, από τη Γαύδο, την Ικαρία και άλλα δεσμωτήρια δραπέτευσαν. Και απελευθερώθηκαν 27 Ακροναυπλιώτες, ηγετικά στελέχη του ΚΚΚ, με τη διαμεσολάβηση του Βούλγαρου Προξένου, ως δικοί του, δήθεν, συμπολίτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γιάννης Ιωαννίδης, Μπαρτζιώτας κλπ. Και αντί να κρυφτούν και να λουφάξουν, όπως έπραξε η Μοναρχική Δεξιά, οργάνωσαν, όπως προείπαμε, την μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση, τον ΕΑΜ, ως κεντρικό καθοδηγητικό όργανο, με πολεμικό φορέα τον ΕΛΑΣ.

Ο ΕΔΕΣ, ενώ αρχικά οργανώνεται από τον Ν. Ζέρβα, Πυρομάγλου και άλλους, για λογαριασμό και την ηγεσία του εξόριστου, από το 35 στρατηγού Ν. Πλαστήρα, στη Μασσαλία, η Αγγλική κατασκοπεία τον μεταβάλει σε εργαλείο του φιλοβασιλικού κινήματος, υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου στην Ελλάδα, παρά την μη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου, για ελευθερία Ελληνικού λαού που για πρώτη φορά ένοιωσε, ανακουφισμένος από την ανυπαρξία του χωροφύλακα και του αγροφύλακα, όργανα τρομοκρατίας και καταστολής της κεντρικής μοναρχικής εξουσίας των Αθηνών που ασκούσε, πριν εγκαταλείψουν τον λαό μας και καταφύγουν στο Κάιρο.

Τον επίλογο αυτής της κατάπτυστης ιστορίας την γνωρίζετε. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, το Σεπτέμβριο του 44, ο Τσόρτσιλ με τον Στάλιν, παρά την δέσμευση που είχαν από το σύμφωνο της Γιάλτας, να επιτραπεί, σ’ όλους τους λαούς που συνέπραξαν, ενάντια στον φασιστικό Άξονα Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας, ν’ αφεθούν, ν’ αποφασίσουν μόνοι τους, για το καθεστώς-πολίτευμα που θα επέλεγαν, εν τούτοις επιόρκησαν και αντάλλαξαν την αριστερή Ελλάδα υπέρ των Άγγλων, με την δεξιά βιομηχανική Πολωνία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.

Μ’ αυτή την αυθαίρετη παρασπονδία των Στάλιν-Τσόρτσιλ και την απάτριδα ξενοκίνητη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, βιώσαμε τον όλεθρο του διχασμού που ουσιαστικά ξεκίνησε από το 43, μέχρι και την πτώση της χούντας του74 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Είμαι υποχρεωμένος, να καταγγείλω, ότι οι συμφορές που περάσαμε στον Πρώτου ΠΠ, στον Δεύτερο ΠΠ και τον εμφύλιο οργανώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν από τους πολεμοκάπηλους, άπληστους διεθνείς καιροσκόπους.

Το ίδιο σκυλολόι μεθόδευσε και τη σημερινή κρίση της υπερχρέωσης, για να οδηγήσουν τους λαούς και το δικό μας, στο ρητορικό δίλημμα:

«Τι προτιμάτε, την εθνική χρεωκοπία που συνεπάγεται την απόλυτη, πείνα, φτώχια, εξαθλίωση και εξαχρείωση του λαού μας, ή το μεταβατικό κουτσούρεμα συντάξεων-μισθών και άλλων αναφαίρετων κατακτήσεων και δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού;»

Οι παραπάνω πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατευθυνόμενες δραστηριότητες των ρήξεων και των πολεμικών συρράξεων, οφείλονται, στο γεγονός, ότι οι ισχυροί-θύτες, των οποίων γινόμαστε ηθελημένα ή αθέλητα θύματα και εκτελεστικά όργανά τους, φροντίζουν να καταδικάζουν-κακοποιούν, κάθε φορά, τους αγωνιστές πατριώτες και αμνηστεύουν-δικαιώνουν τους εθνικούς μειοδότες.

Καταδιώκεται, δια ροπάλου, η γνήσια φιλοπατρία, εντιμότητα. Και δικαιώνεται-εξαγνίζεται η προδοσία, η απιστία, η ατιμία και τ’ όποια εγκλήματα και ο καιροσκοπισμός.

Φίλοι μου ήρθε η στιγμή που αυτοί που κατέκλεψαν, δεν θα μπορέσουν να προστατευθούν πλέον από την αστήρικτη και ανήθικη «νομοθετική νομιμοποίηση» της ασυλίας και ατιμωρησίας. Γιατί οι αγανακτισμένοι και απελπισμένοι συμπολίτες μας, δεν θα περιοριστούν μονάχα στο γιαούρτωμα.

Ο νηστικός θα μπει μέρα μεσημέρι και θα μας δολοφονήσει, για ένα κεσεδάκι γιαούρτι, όχι να μας το πετάξει στη μάπα, Πάγκαλέ μου, αλλά για να ανακουφισθεί από την αβάστακτη τυραννία της πείνας του.

Όσοι είστε μαθημένοι στη κλεψιά και χτίσατε βίλλες και ανάκτορα, θα γίνετε στόχοι προτεραιότητας. Σας προειδοποιούμε, μην μας παραπονεθείτε και μαλλιοτραβηχτείτε. Σας τα είπαμε και αμαρτίαν ουκ έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: