Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Οι μεγάλοι σταυρωτές του Ελληνικού Λαού


Mariana Epicurea, συμφωνώ, απόλυτα, για την προδοτική δράση των πατριαρχών, σε βάρος των πιστών της, και προ πάντων των εθνικών Ελλήνων τους οποίους μακέλεψαν τους ίδιους και την θρησκεία των δωδεκαθεϊστών που επικράτησε πλέον των 27.000 χρόνων, κατά τον συγγραφέα της προϊστορίας των ελληνικών φυλών κ. Κ. Φρ. Μαντίναο.

Στόχος των προκαθήμενων της Πατριαρχίας, κυρίαρχος, ήταν η διεύρυνση και η διαιώνιση της Χριστιανορθοδοξίας που από το Μ. Κωνσταντίνο και πέρα, μέχρι την άλωση, πάντα στηριζόταν στους ισχυρούς ρωμαιοβυζαντινούς αυτοκράτορες, εξαιρούμενου του Ιουλιανού του Παραβάτη που ήταν λάτρης της αρχαίας Ελλάδας και ήθελε να προστατεύσει το δωδεκάθεο.

Με την είσοδο στην Πόλη του Πορθητή Σουλτάνου Μωάμεθ Β΄, ο ιεροφιλόσοφος Γεννάδιος, με όλους τους μηχανισμούς της ανατολικής εκκλησίας και τους 70.000 ευτραφείς καλόγερους, λόγω της αντίθεσης τους προς τον Κ. Παλαιολόγο που επιζητούσε την Ένωση, με την Καθολική Εκκλησία των παπών, διέδιδαν εν χωρώ, ότι «Ήταν θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει». Για το λόγο αυτό, ο νέος αφέντης αναζήτησε, βρήκε και διόρισε πρώτο κατοχικό πατριάρχη, τον ουρανόσταλτο Γεννάδιο που συνέργησε προπαγανδιστικά, με έργο και λόγο, στην κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Ο σουλτάνος, στο πρόσωπο του διορισμένου πατριάρχη διέκρινε τον πολύτιμο συνεργάτη, με τον οποίο θα κυριαρχούσε, απροβλημάτιστα, σ’ όλο τον ορθόδοξο κόσμο της αυτοκρατορίας του.

Συγκαταστρώθηκε σχέδιο μακροχρόνιου ελέγχου και υποταγής των ποιμενόμενων ορθόδοξων χριστιανών. Οργανώσανε φυλακές, με όλα τα όργανα βασανιστηρίων, για τους τυχόν ατίθασους χριστιανούς, σ’ όλες τις μητροπόλεις. Και για τέσσερες αιώνες προσεύχονταν, για την μακροημέρευση των πολυχρονεμένων σουλτάνων και Κυριών τους επί γης. Και προς τα ποίμνιά τους συνιστούσαν απόλυτη υποταγή και πειθαρχία, γιατί «πάσα εξουσία άνωθεν εστί δοσμένη».

Έτσι πορεύτηκαν χωρίς καμιά παρέγγλιση, μέχρι και την επανάσταση του 1821, την οποία αφόρισε, με τους πρωτεργάτες της μαζί ο Γρηγόριος ο Ε΄ και προσπάθησε με νύχια και με δόντια, να την αποτρέψει. Για την Ααποτυχία του αυτή, πλήρωσε με την ζωή του. Κατά μίαν άλλην εκδοχή, ο θάνατός του δρομολογήθηκε, βάσει μυστικής συμφωνίας του σουλτάνου με τον μητροπολίτη Σμύρνης, ο οποίος ζήτησε την κεφαλή του Ε΄ και το Πατριαρχείο, έναντι δύο χιλιάδων χρυσών λιρών.

Η συμφωνία αυτή με τον μητροπολίτη Άνθιμο, ως νέο Πατριάρχη, βόλεψε τον σουλτάνο, γιατί έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ε΄ και για την αποτυχία του και για την εκτόνωση του αγανακτισμένου όχλου του Ισλάμ.

Οι προκάτοχοι του Πορθητή, είχαν επινοήσει τη «μέθοδο των απελευθερωτών των λαών» της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι υπήκοοι της οποίας, δυσαρεστημένοι από την αυταρχικότητα και την άθλια κακοδιαχείριση των βυζαντινών αρχόντων, κληρικών και στρατιωτικών, έβλεπαν με ανακούφιση την κατάληψη των εδαφών τους από τους σελτσούκους-τούρκους.

Οι τελευταίοι τους διαβεβαίωναν, ότι θα είχαν δική τους αυτοδιοίκηση, με δικούς τους άρχοντες, τους κοτσαμπάσηδες, όπως τους αποκάλεσαν. Θα κρατούσαν τα υποστατικά τους, κινητά και ακίνητα, τα κτήματα και τα ζώα τους. Θα ήταν, εντελώς ελεύθεροι και θα ζούσαν μια ήρεμη και ειρηνικοί ζωή. Η μόνη υποχρέωση τους, τους είπαν, θα ήταν ο κεφαλικός και δεκατικός ετήσιος φόρος.

Οι ποιμένες και οι κοτσαμπάσηδες συνιστούσαν επιτακτικά απόλυτη υποταγή και συμμόρφωση στις επιταγές των σουλτανικών διοικητικών αρχών, με την προτροπή «κάτσετε φρόνημα, γιατί θα μας σφάξει ο αγάς, υπονοώντας τους σκληροτράχηλους τοπικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς διοικητές.

Οι ευνοημένοι συνεργάτες των τούρκων δυναστών, φαναριώτες, γραμματείς των τούρκικων διοικήσεων και σύμβουλοι των στρατιωτικών, μητροπολίτες και κοτζαμπάσηδες, δεν τους συνέφερε με τίποτα, η εθνική Παλιγγενεσία των Ελλήνων, γιατί αυτή αντιστρατεύονταν στα πανίσχυρα αντεθνικά συμφέροντά τους και αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος, ακόμα και στο συμβούλιο που έγινε στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, με οργανωτικούς της επανάστασης, εκπροσώπων των κοτζαμπάσηδων και των μητροπολιτών υπό τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Παραμονές της 23ης Μαρτίου 1921 και όχι την 25η, όπως ισχυρίζονται οι εφευρέτες της όψιμης «Ελληνορθοδοξίας, μετά την επικράτηση της επανάστασης, για να συνδέσουν, το θρησκευτικό γεγονός του «Ευαγγελισμού της Παναγιάς», με την έναρξη της ένοπλης απελευθέρωσης της Πατρίδας μας.

Και δυστυχώς κατάφεραν οι τρεις κατηγορίες συνεργατών των τούρκων τυράννων που προμνημονεύσαμε, να συνεχίζουν, να μας καταδυναστεύουν οι ίδιοι και χωρίς τους σουλτάνους, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα και αγνοώντας τους αγώνες, τις θυσίες και τ’ οράματα της πραγματικής του οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, όπως δήλωσαν οι Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Κοραής, Κορδάτος, πολλοί άλλοι και Απόστολος Λυμπερίδης, στο βιβλίο του «Χαλκεύοντας την Ιστορία».

Οι συνεχιστές αυτής της καταραμένης ράτσας, οδήγησαν αμέτρητες φορές σε εθνικές συμφορές. Και η τρέχουσα κρίση της υπερχρέωσης στους καιροσκόπους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, τα γνωστά μνημόνια του ΔΝΤ που οδήγησαν στην Παλλαϊκή απόγνωση, με την συρρίκνωση των μισθών, συντάξεων και άλλων εισοδημάτων των αγροτών και άλλων ελεύθερων αυτοαπασχολούμενων, είναι έργο παρασπονδίας και ατιμίας αυτών που προαναφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: