Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μορφές παλλαϊκών αγώνων



Ντίνα Λυμούδη: Άλλη μια ΣΙΝΙΣΤΩΣΑ πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν , των ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ με ΟΠΛΑ !!!

Ιωάννης Αναστασιάδης: Όχι άλλο αδικοχαμένο αίμα. Οι διχαστές αυτό επιδιώκουν. Πρέπει να συσπειρωθούν τα θύματα που αποτελούν το 95% των καταπιεσμένων.

Ντίνα Λυμούρη σε αυτό τον πόλεμο , έχουμε 3000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝΤΕΣ, με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τους κυβερνώντες, και εμείς θα συνεχίσουμε ΑΟΠΛΟΙ ;

Ιωάννης Αναστασιάδης: Η οποιαδήποτε ένοπλη διεκδίκηση είναι καταδικασμένη, γιατί αποτελεί μόνιμη μέθοδο των σκοτεινών δυνάμεων.  Αυτό ευνοεί τα σχέδια της άρχουσας τάξης, των μακελλάρηδων, των δυνάμεων καταστολής.

Θυμηθείτε τί έγινε το 44-49. Εξώθησαν την αριστερά, μετά τον αφοπλισμό των νικητών ελασιτών, με τη κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας, να αρχίσουν την ένοπλη αντίσταση, ύστερα από δεκαοχτάμηνη μονόπλευρη καταδίωξη των εαμοελασιτών.

Ενώ γνώριζαν, ότι η Σοβιετική Ένωση δεν θα βοηθούσε, λόγω δεσμεύσεων του Στάλιν προς τον Τσόρτσιλ και τ' ανάπαλιν. Τους εξόντωσαν οι αγλοαμερικάνοι που στήριξαν και με βόμβες ναπάλμ τα καπιταλιστικά αντιλαϊκά σχέδια του παλατιού και του Λαϊκού κόμματος του Τσαλδάρη. Ένα παλλαϊκό κίνημα του 80% συμμετοχής του Ελληνικού λαού, το τζάκισαν, στηριζόμενοι και στους υπόδικους, για δοσιλογισμό και συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, ταγμασφαλίτες

Το αποτελεσματικότερο όπλο κατά των τυράννων είναι η παθητική αντίσταση που με εισήγηση κι' επικεφαλής τον ιστορικό  πολιτικοφιλόσοφο Ματάχμα Κάντυ, εφήρμοσαν οι Ινδοί, ενάντια στη κυριαρχία των άγγλων ιμπεριαλιστών.

Σαμποτάρισαν τις αγγλικές διοικήσεις, δεν αγόραζαν τα μονοπωλιακά προϊόντα των άγγλων μεσαζόντων, όπως το αλάτι, υφάσματα. Δεν τους παρέδιδαν το λουλάκι, επανήλθαν στην ύφανση και την ένδυση με την ινδική κάνναβι. Οι άγγλοι έφυγαν νύχτα το 1956 από τις Ινδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: