Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ξύπνισεν ο ραγιάς.

Είναι πιο απλά τα πράγματα. Ο στυγνός αντικοινωνικός καπιταλισμός είναι ανυπόφορος, σ' όλες τις μορφές του. Ιδιωτική, αστική, κομματική ή κρατική.

Στο Καθεστώς του Τσαουσέσκου, ζούσαν οι πολίτες λιτά, αλλά δεν τους απασχολούσαν τα προβλήματα υγείας, παιδείας, στέγασης. Τα τρία αυτά αγαθά δεν ήταν εμπορεύσιμα. Ήταν προσιτά σ’ όλους τους πολίτες. Εφήρμοζαν την προληπτική ιατρική. Δεν πεινούσαν και δεν δοκίμαζαν το άγχος και τα στρες της φτωχολογιάς και της εξαθλίωσης των δυτικών κοινωνιών.

Τους έλλειπαν βέβαια, οι πολυτέλειες και η χλιδή. Λένε ότι, μ’ ένα ζευγάρι καλτσόν αγόραζες τον έρωτα. Γιατί πάντα οι άνθρωποι αναζητούν εκείνα που δεν έχουν και μάλιστα, όταν χρησιμοποιούνται απ' άλλους λαούς. Οι λαοί των σοσιαλιστικών χωρών λαχταρούσαν τη δυτική φινέτσα και τον καταναλωτισμό της.

Σήμερα οι οπαδοί όποιων συστημάτων βαίνουν προς τη λεωφόρο της αφύπνισης. Στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της ΝΔ, αποδοκιμάστηκαν από τους συνδικαλιστικούς της φορείς, για την στυγνή πολιτική της διατεταγμένης λιτότητας που επέβαλαν οι οικονομικοί εισβολείς στη χώρα μας. Η αποδοκιμασία εφαρμόζεται, σ' όλα τα κόμματα και από τους οπαδούς τους.

Ξύπνησε ο ραγιάς. Φοβάμαι ότι θα γίνει της Αργεντινής πολλαπλάσια, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ας επαγρυπνούμε όλοι θύτες και θύματα, άρχοντες και αρχόμενοι, κόμματα κι' οπαδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: