Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ποίοι ψεύδονται και πώς

Φίλε Γρηγόρη, τα ψέματα τα λένε αυτοί που θέλουν να μας χαλαρώνουν, για ν’ αρπάξουν από τον κοινωνικό τους ομοίγυρο, πράγματα που δεν τους ανήκουν. Είναι εκείνοι που υπόσχονται παροχές και ωφελήματα, γνήσιου κοπανιστού αέρα,1/ όπως σωτηρία της «Αθάνατης» Ψυχής κι’ Ανάσταση Νεκρών, 2/ δικαιοσύνη, ισοπολιτεία, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους, πλήρη ανάπτυξη και απασχόληση, σωστή παιδεία, πρόοδο και προκοπή, χωρίς να το εννοούν, γιατί είναι ταγμένοι και υποχείριοι της εκάστοτε οικονομικής και θρησκευτικής ολιγαρχίας. Είναι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί.
Άθεοι είναι οι αφυπνισμένοι που έχουν πεισθεί ότι όλες οι θρησκείες αποσκοπούν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των αμνοεριφίων που μαντρώνουν, με μεθόδους που τους ζήλευαν οι πατέρες της σοφιστικής σχολής Πρωταγόρας και Γοργίας.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους πολιτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους γήινους πραγματικούς θεούς και οι αφυπνισμένοι του εκλογικού σώματος, δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις τους που, σε κάθε εκλογική περίοδο υπόσχονται χρηστή και επωφελή διοίκηση και δημόσια διαχείριση και μετά την εκλογή τους ξεχνούν τα πάντα.
Και αυτοί μαντρώνουν, ελέγχουν και καταδυναστεύουν τους οπαδούς τους, προσφέροντας και καμιά θεσούλα που και που, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι ανταποδοτικά παραγωγική, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Το νεαρό της ηλικίας σου το είδα στο προφίλ σου και σε μακαρίζω. Είσαι μεγαλύτερος τέσσσερ5α χρόνια από τον Αλέξανδρο ο Βενιαμίν της τρίτεκνης οικογένειάς μου. Είναι τελειόφοιτος του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλος γιος μου είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται. Και στη μέση υπάρχει μια κόρη στη κυτταρική βιολογία στην έρευνα.
Δεν αντιλήφθηκα το ΑΜΕΑ με 67%. Εύχομαι να μην είναι αρνητικό, επειδή έχεις κοφτερό μυαλό και ανεπτυγμένη αγωνιστική βούληση. Το άνεργος είναι πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι θ’ αρπάξεις τη ζωή από τα κέρατα.
Μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, γιατί βοηθούν κοινωνικά και οικονομικά, για να λυθούν εξισώσεις και συστήματα σύνθετα της ζωής.
Τι κρίμα ν’ αμείβεται ο πατέρας σου, αντιστρόφως ανάλογα, προς το κοινωνικό, κοπιαστικό και σπουδαίο έργο που προσφέρει στη νεολαία μας. Κοίτα και λάβε υπ’ όψη σου, ότι το Υπουργείο παιδείας, διδάσκει εκείνο που αποφασίζει και ωφελεί την άρχουσα τάξη και μας κάνει να πιστεύουμε, με την προπαγάνδα, ό,τι μας διδάσκουν είναι χρήσιμα για μας. Για το λόγο τούτο κράτα και μικρό καλάθι με το υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό καθεστώς. Χαίρομαι που διαβάζεις. Χώσου σ’ όλους τους χώρους. Δεν θα βρεις πουθενά τελειότητα. Τα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά συστήματα, διαμορφώνονται σύμφωνα με την διαπάλη των ταξικών και συντεχνιακών επιδιώξεων.
Για να αλλάξει η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται, με την πρωτογενή παραγωγή, πρέπει να καθετοποιήσουν μεταποιώντας και συσκευάζοντας τα προϊόντα τους. Και πώς, θα πάψουν να μην τους εκμεταλλεύονται οι αεριτζήδες καιροσκόποι που τους αγοράζουν τα προϊόντα σε τιμές πολύ κοντά στο κόστος παραγωγής τους; Δεν πρέπει να στηριχθούν στη πολιτική βούληση των κυβερνόντων; Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν οι κυβερνώντες εκφράζονται υπέρ των μεσαζόντων, γιατί μόνον αυτοί έχουν συσσωρευμένο πλούτο για επενδύσεις στρατηγικής σημασίας;
Αυτοί είναι εκείνοι που προστατεύονται και συνταγματικά από τον Άκρατο Καπιταλιστικό Φιλελευθερισμό. Αφού εσύ και κάθε άνεργος νέος, όχι μόνο δεν μπορείτε ν’ επενδύσετε, έστω και σε ισχνά επιχειρηματικά φιλέτα, αλλά εξαρτάσθε από το κουτσουρεμένο εισόδημα των γονιών σας, όντες και πτυχιούχοι; Τι είδους φιλελευθερισμός και δημοκρατία υπάρχει, όταν τις επενδύσεις τις κάνουν μόνον οι έχοντες και κατέχοντες; Οι οποίοι είναι σε θέση να λαδώνουν ανάλογα με το μέγεθος των γραναζιών τους πολιτειακούς εξουσιαστές;
Τι να την κάνεις την ελευθερία λόγου και σκέψης, όταν δεν εισακούγεσαι; Λόγια και σκέψεις, καταντούν, του καφενείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν οι γνώσεις.
Στο θέμα του τουρισμού, όταν το ευρώ του επισκέπτη ανταλλάσσεται με 150 δρχ, θα τους πάρουμε περισσότερα. Βεβαίως κάποιους θα χάσουμε από τους τουρίστες, γιατί θα προτιμήσουν χώρες, όπου με το ευρώ τους θα αγοράζουν περισσότερα αγαθά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ανεβάσουμε την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών.
Δεν παραχαράσσουμε τις δραχμές και τα ελληνικά ευρώ που θα εκδίδουμε, όταν μετά την δανειοδότηση και αξιοποίησή τους, επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία, 100%, παράγοντας υπεραξίες στο διπλάσιο του χορηγημένου δανείου, με στόχο το εξάμηνο, ή και περισσότερο.
Γιατί το διεθνές οικονομικό σύστημα, να μας επιβάλει να περνούν τα ελληνικά νομίσματα δραχμές - ευρώ από το ΔΝΤ ή από την εθνική Τράπεζα, ή να χαρίζονται στους τραπεζίτες, με τη γνωστή διαδικασία των επιβαρύνσεων και να μην δοθούν στην κυκλοφορία, όπως περιγράφουμε στο δικό μας μοντέλο, χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: