Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Κατηγορίες φιλελευθερισμού και Μέθοδος μείωσης της διπλής εκμετάλλευσης

………..Για την ακρίβεια έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ τον εαυτό μου φιλελεύθερο στο πεδίο της πολιτικής και της κοινωνίας..

Κατ’ αρχήν, δεν αμφιβάλω για την γνησιότητα του φιλελευθερισμού σου.

Φίλοι της ελευθερίας μπορούμε να διακρίνουμε δύο κατηγορίες, τουλάχιστον.

Οι πραγματικοί που σέβονται, πέρα από τη δική τους ελευθερία και των συμπολιτών τους την ελευθερία και τα δικαιώματα. Είναι όμως κι’ εκείνοι που παριστάνουν τους φιλελεύθερους και τη διαλαλούν, μ’ όλα τα μέσα που διαθέτουν, για να καλύψουν τις όποιες μαμουνιές παράνομης κι’ ανέντιμης συσσώρευσης πλούτου, σε βάρος των συνανθρώπων και του Δημόσιου. Οι τελευταίοι κακοποιούν τον φιλελευθερισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.

Αυτούς πρέπει να λοιδορούμε και ν’ αφορίζουμε και όχι εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη και θέλουν να την διατυπώσουν. Οι διαφορετικές απόψεις, όταν διατυπώνονται καλόπιστα είναι πολύ χρήσιμες.

Απόσεισε και πάρε από πάνω μου τον χαρακτηρισμό του βερμπαλιστή(=ρηχό στις ιδέες και το πνεύμα) κι’ εξωπραγματικό. Ας προσέχουμε τους ανεύθυνους χαρακτηρισμούς, γιατί οι λέξεις εμπεριέχουν βλαπτική μαγεία κι’ ενέργεια. Καθώς και ωφέλιμη κ’ ευεργετική.

Εμείς οι συνομιλητές του Φόρουμ και της Ένωσης, ας προσπαθήσουμε να βγούμε ωφελημένοι από τις ανταλλαγές των απόψεών μας και να δημιουργήσουμε ομόρροπες δυνάμεις λογικών διεκδικήσεων, έξω και μακριά από τις γνωστές κομματικές εττικέτες των άσκοπων και ζημιογόνων σοφιστικών αντιπαραθέσεων, οι οποίοι μας καταβαράθρωσαν και συνεχίζουν αμετανόητοι τ’ ιδιοτελή διχαστικά εμβατήρια.

Έχω βιωματικές συνεργατικές εμπειρίες, οργάνωσα και διεύθυνα αστικούς προμηθευτικούς και παραγωγικούς αστικούς συνεταιρισμούς, γνωρίζω καλά τη λειτουργία της Ασύνορης σύγχρονης Αγοράς των παγκοσμιοποιητών και θέλω να μοιρασθώ μαζί σας, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, κάποιες πρακτικές, με τις οποίες, θα μπορούσαμε, να βγούμε από τη διπλή εκμετάλλευση, ως μικρομεσαίων βιοποριστών και καταναλωτών που από τη μια συμπιέζονται τα εισοδήματά μας κι από την άλλη μας συρρικνώνουν την αγοραστική μας δύναμη, με τις υπερτιμήσεις. Με την ευκαιρία, αυτόν τον φιλελευθερισμό επικρίνω και καταδικάζω. Πρέπει να τους κοπεί η ελευθερία, να κουτσουρεύουν μισθούς συντάξεις από τη μια κι από την άλλη να μας κλέβουν και με τον ανεξέλεγκτο τιμάριθμο.

Αυτήν την απαγόρευση δεν την κάνουν χάριν του Οικονομικού Φιλελευθερισμού. Αποτελεί αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα της κυρίαρχης τάξης.

Έχουμε όμως κι εμείς το συνταγματικό δικαίωμα ν’ οργανώσουμε μια συμμαχική συνεργασία αλληλοϋποστήριξης, ανάμεσα σε Παραγωγούς πρωτογενών προϊόντων κι’ άλλων εθελοντών βιοτεχνών και βιομηχάνων, για αμοιβαίο όφελος των ιδίων, των Καταναλωτών και του Κοινωνικού Συνόλου, για τους λόγους που εξηγώ κι’ αναπτύσσω στο νήμα που ανάρτησα με τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ» στο δικό μας Forum Atheia, στο Facbooc και στο Ιστολόγιό μου «Η δίκη των Θεών».

Κρίνω σοβαρότατο το θέμα, κατά τη γνώμη μου αποτελεί τη Λυδία Λίθο, για την μοναδική δυνατότητα περιορισμού της εκμετάλλευσης. Η συνταγή είναι πολύ απλή, ανέξοδη κι αποτελεσματική.

Όλοι έχουμε τις ανάγκες αγαθών. Κατόπιν συνεννόησης με γειτονικά καταναλωτικά νοικοκυριά, προχωρούμε σε ομαδικές παραγγελίες. Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε μαζί. Κανείς δεν επιβαρύνει κανέναν, αντίθετα ωφελούμεθα, όλοι. Αυξάνουμε την αγοραστική μας δύναμη, μέχρι και 40%.

Όσοι, από τους συνομιλητές του φόρουμ επιθυμούν, ας πάρουν θέση στους στόχους που μόλις τώρα συζητούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: