Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τ’ ακούτε θύτες και θύματα;

Οι όποιες διεκδικήσεις των κοινωνικοοικονομικών θυμάτων αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα και καθήκον.

Αντίθετα, όποιες κακόβουλες αντιλαϊκές αυθαίρετες εξαθλιώσεις των θυτών, φαύλων κι' επίορκων, πρέπει να αποκρουστούν, μετά βδελυγμίας.

Πάντως η αυτοκτονία δεν προσφέρει λύση. Χάνονται ανθρώπινες οντότητες, ψήφοι αντιμνημονιακοί και εν δυνάμει αγωνιστές, πέρα από τη θλίψη και την απόγνωση.

Στο Facebooc o Αμεσοδημοκράτης περνά ένα μήνυμα: "Μην αυτοκτονείς, αυτοκτόνησέ τους".

Τ' ακούτε θύτες και θύματα; Συνετιστείτε οι πρώτοι κι’ αφυπνιστείτε οι δεύτεροι; Δεν πάει άλλο. Πονήρεψαν τ’ υποζύγια. Οι θύτες θα φάνε λάκτισμα. Έχουν απομυθοποιηθεί, ως εθνοσωτήρες. Απαξιώθηκαν. Μ’ άλλα λόγια δεν περνάει, πια η μπογιά τους.

Κι αν επιμένουν στον αγύριστο. Δεν μας αφήνουν ν’ ησυχάσουμε και να χαρούμε, έστω και μια ημέρα.

Από μικρό παιδί περίμενα να τους αγγίξει η λογική κι' ανθρωπιά.

Γέρασα και στο γέρμα της ύστατης ζωής μου τρομάζω για τ’ ερείπια και την εξαχρείωση που κληροδοτούμε στα τωρινά και μελλούμενα νιάτα της Πατρίδας μας

Εξαντλήθηκε η προσμονή μας, για κάποιο ανασασμό. Αναγκάζετε τα παιδιά μας να πάρουν των ομματίων τους προς τη μαύρη ξενιτιά. Ν’ υπηρετούν ξένους κι’ όχι τους συμπολίτες τους.

Διώξατε τα δύο παιδιά μου κ' εξωθείτε και το τρίτο. Επιστήμονες, τριτοβάθμιας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Μετατρέψατε την χώρα μας σε σεληνιακό τοπίο γερόντων. Κάντε στην άκρη. Δώστε όνειρα κι’ ελπίδα στα νιάτα. Είναι αίμα από το αίμα των κοινών προγόνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: