Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Παιδεία συμφωνα με τα συμφέροντα της οικονομικής εργοδοτικής ολιγαρχίας

Μέχρι και τώρα η εθνική μας παιδεία υπήρξε ένοχη, αντιλαϊκή και αντιπατριωτική, γιατί η μόνη της επιδίωξη ήταν και είναι να εξασφαλίσει εξειδικευμένη γνώση για της ανάγκες της αγοράς, σύμφωνα με τα συμφέροντα και και τους όρους που ευνοούσαν την κυρίαρχη εργοδοτική οικονομική ολιγαρχία.
"Σε σπουδάζω νεολαία για να σ' απασχολώ και να σε εξουσιάζω-εκμεταλεύομαι. Δεν μπορείς ν' απελευθερωθείς από την εξάρερτησή μου. Όποτε γουστάρω σ' απολύω και σε αντικαθιστώ με άλλο που τον κρατώ στις στρατιές των ανέργων".
Ο φιλελευθερισμός τον οποίον επαγγέλονται ευνοεί αποκλειστικά τον κεφαλαιοκράτη. Ο οποίος με τα χρήματα που έχει αρπαχτικά συσσωρεύσει μπορεί να επενδύσει στην ευνοϊκότερη-κερδοφόρα εκμετάλλευση.
Αυτή την ευχέρεια-προνόμιο τη στερείται ο εργαζόμενος και πολύ δε περισσότερο ο άνεργος. Το οργανωμένο δόγμα της μόνιμης φτώχειας τον καταδικάζει στη βάσανο των μόνιμων στερήσεων και απογνώσεων.
Προσωπικότητες όπως ο Τρίτσης δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τους κοινωνικούς τους οραματισμούς, διότι τα ίδια τα θύματα εθισμένα στην εξάρτηση όχι μόνον δεν στηρίζουν τις εξανθρωπιστικές προσπάθειες των Τρίτσηδων, αλλά την τορπιλίζουν επί πλέον, συνήθως.
Παρά ταύτα η απελευθέρωση από την υποτέλεια και τις στρατιές των ανέργων δεν χαρίζεται, μόνο κατακτιέται. Αλλά χρειάζεται ελπίδα, καθολική αφύπνιση και πολύ δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: