Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ο ξεριζωμός των Ποντίων

Noula Aslanidu ‎"Οι δικοί μου πρόγονοι, απάντησαν διαφορετικά στο τραγικό δίλημμα: κράτησαν πίστη και εθνικότητα, και γι αυτό πλήρωσαν το τίμημα: Ξερριζώθηκαν σαν τα αγριόχορτα απο την πατρίδα τους"

Κυρία Ασλανίδου, έχεις απόλυτα δίκαιο. Τους λήστεψαν, τους κακοποίησαν, τους εξόρισαν σε πολύμηνες πορίες λευκού θανάτου, βασανιστικές, μέσα στη κάψα του καλοκαιριού και την παγωνιά του χειμώνα, πεζούς, ξυπόλυτους, νηστικούς και διψασμένους και αφού τους εξόντωσαν κατά το 50%, τους υπόλοιπους τους πέταξαν στην πατρίδα, ξεβράκωτους.

Αλλά κι' εδώ δεν πρόλαβαν να φτιάξουν τα νέα νοικοκυριά τους και ν' άσου καινούργιες πολύνεκρες συμφορές, τ' Αλβανικού πολέμου, η τρισκατάρατη τριπλή κατοχή Βουλγάρων, Ιταλών και Γερμανών (1941-194)4 και ο αδελφοκτόνος ξενοκίνητος εμφύλιος πόλεμος.

Μόνον οι αρπαγμένες περιουσίες των Ποντίων ανέρχονταν σε 300 δις δραχμές, ενώ οι τούρκοι στην Ελλάδα άφησαν 20 δις και έφυγαν με τις οικοσκευές και τα ζώα τους, άνετοι και χωρίς καμία κακοποίηση.

Και από αυτά τα 20 δις δώσανε στους δικαιούχους, ως ανταλλάξιμα, μόνον τα 4 δις και αυτά σε άγονες παραμεθόριες περιοχές. Τ' υπόλοιπα 16 δις, τα καρπώθηκαν οι μόνιμοι καιροσκόποι-καταφερτζήδες που μας αρπάζουν ατιμώρητα, ό,τι βρουν, μαθημένοι στην κλεψιά, όπως λέει και το τραγούδι.

Είναι αυτό το σκυλολόι που προκάλεσαν τις υπερχρεώσεις, με τα δανεικά που κατασπατάλησαν και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον εθνικό μας πλούτο και εμάς τους ίδιους, παίρνοντας και τις ανάλογες προμήθειες, ως μπαξίσι οι αχόρταγοι! Αυτά προς το παρόν. Διάβασ' εδώ http://janastasiadis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: