Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συσσώρευση και η κατανομή πλούτου

Τα ξουράφια της διεισδυτικής επιστημονικής έρευνας κι’ ανάλυσης βλέπουν και κάτω από το χαλί της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Εύγε Μάκη. Εύστοχες οι ολμοβομβίδες σου. Έτσι

είναι, όπως τα περιγράφεις.

Το καθεστώς της φιλελεύθερης οικονομίας είναι η χειρότερη και πιο προκλητική απάτη. Επιτρέπει το πονηρό καθεστώς το περιβεβλημένο με το Συνταγματικό κύρος και τη δέσμευση, δήθεν, όλους τους πολίτες της χώρας, να επιλέξουν ελεύθερα το είδος και τον τρόπο επένδυσης.

Αλλά οι ανήμποροι του 95% των νοικοκυριών δεν ωφελούνται από το προνόμιο αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μπορούν. Εκείνει που ευεργετούνται από το καθεστώς είναι μόνο το 5%. Και από αυτούς το 0,03% μόνον, συγκεντρώνει το 60% των μέσων παραγωγής του παγκόσμιου πλούτου.

Το 4,07% επενδύει το 20% και το 95% που αποσπούν μόλις το 20% των διεθνών εισοδημάτων, όχι μόνον δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει, αλλά υποσιτίζεται και ζει στην υποτέλεια και διαρκή εξάρτηση.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, για ποίον φιλελευθερισμό μιλάμε; Αυτοί που απολαμβάνουν το Συνταγματικό κατοχυρωμένο καθεστώς του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού είναι οι μεγάλες πανούργες αφεντιές της Οικονομικής Ολιγαρχίας του 0,03 τοις εκατό και οι παρατρεχάμενοι αυλικοί που περιλαμβάνουν πολιτικούς, κομματόσκυλα, κρατικοδίαιτους εργολήπτες και τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα.

Από την δικτατορία του Πάγκαλου (17 Ιουνίου 1928), μέχρι και πρόσφατα έφταιγαν οι "καταραμένοι κομμουνιστές". Τώρα "φταίνε οι ανίκανες κυβερνήσεις κρατών και οι λαοί τους που τρώνε δανεικά και δεν τα επιστρέφουν".

Επειδή όμως τα χρέη πληρώνονται, αρπάζουν την ευκαιρία, ν' εποφθαλμιούν τον φυσικό εθνικό πλούτο των δανειζομένων και την επικυριαρχία στους χρεώστες λαούς. Όπως είπες το παιχνίδι παίζεται από τους Διεθνείς Τοκογλύφους. Το τραπεζιτικό κατεστημένο π' άρπαξε τ΄ αποκλειστικό δικαίωμα, διεθνώς, να χειρίζονται τοκοφόρα τα νομίσματα κρατών, ενώ θα μπορούσαν τη λειτουργία αυτή να την κάνουν οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Στους παραπάνω αμαρτωλούς πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους διακρατικούς εξουσιαστές που συνεργούν στην υλοποίηση των ύπουλων σχεδιασμών καταλήστεψης και εξαθλίωσης γήινων και εξωγήινων υπάρξεων.

Η συντριπτική νίκη των σκοτεινών στην ασταμάτητη και αδυσώπητη Ταξική Διαπάλη. Απαιτούν θρασύτατα να πάρουν πίσω, ό,τι προνόμια έδωσαν στους λαούς. Θέλουν, δηλαδή, οι αχόρταγοι, ν’ αρπάξουν από το 20% των εισοδημάτων που παίρνει με το σταγονόμετρο το 95% των λαών, ενώ κρατούν και νέμονται το 80%. Για φαντασθείτε πόσο ηλίθιοι είμαστε π’ ανεχόμαστε αυτές τις λυσσασμένες ύαινες, τους παρατρεχάμενους και τα κάθε είδους παπαγαλάκια τους.

Πότε, άραγε θα αφυπνισθούν οι μαντρωμένοι που στηρίζουν τους θύτες τους, για ψιχία από τη μια μεριά και από την άλλη μια θεσούλα στην Ουράνια Βασιλεία; Πως μπορούν να σωθούν από το εκκωφαντικό ομηρικό ροχαλητό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: