Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εφιαλτική η δυάδα Βενιζέλου-Σαμαρά

Πάνε να μας εγκλωβίσουν στον ολέθριο εναγκαλισμό της δικομματικής σύμπραξης. Εφιαλτική η δυάδα Βενιζέλου-Σαμαρά. Αποτελεί εγγύηση και λύση υλοποίησης του περιεχομένου των μνημονίων ένα και δύο που η εφαρμογή τους, για τη χώρα, γι’ εμάς και το γένος των Ελλήνων, αποτελούν εφιάλτη, εξαθλίωση και εξαχρείωση.

Και τα δύο είναι Αστικά κόμματα, θιασώτες του περιβόητου νεοφιλελεύθερου άκρατου καπιταλισμού. Αλλά και τα δήθεν φιλολαϊκά, δεν θα κάνουν τίποτ' απολύτως, αν δεν ενεργήσουν μέσα απ' ένα Ενιαίο Δημοκρατικό Μέτωπο.

Το λιγότερο που θα κέρδιζε ο λαός, από μια πρωτιά των γνήσιων ανθρωποκεντρικών δυνάμεων της χώρας, θα ήταν οι αθρόες υποχωρήσεις και παροχές υπέρ των αδύναμων τάξεων που πάνε ν' εξαθλιώσουν τώρα με αφορμή την υπερχρέωση.

Είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. Αν δεν το κάνουν στις εκλογές που έρχονται, να ψηφίσουμε τον Καρατζαφέρ' Αγά και τη Χρυσή Αυγή, θ' αποσπάσουν περισσότερα, επικαλούμενοι «κομμουνιστικούς κινδύνους».

Κι' επί πλέον, θ’ έπαιρναν ένα καλό μάθημα και θ' αποφάσιζαν να παραμερίσουν τις όποιες εσωστρεφείς διχαστικές εγωπάθειες, σε βάρος της χώρας και των δεινοπαθούντων κατοίκων της, οι οποίοι οδηγούνται απ΄ ένα δυσοίωνο χτες στο ζοφερό τώρα και το εφιαλτικό αύριο.

Μας ξεζουμίζουν ξεπουλώντας μας, ως δουλοπάροικους στ’ ασύνορα κι αδυσώπητα σκλαβοπάζαρα της νέας τάξης πραγμάτων. Ξευτίλα τους και δική μας ντροπή, αν τους ξαναψηφίσουμε. Μην μασάτε τα ψευτοδιλήμματα που μας επισείουν.

Είδατε την γερμανίδα καγκελάριο; Αφού μας εξανάγκασε να πέσουμε στο λούκι των μνημονίων, από την οποία κερδίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ετησίως, τώρα τονίζει, ότι την «Ελλάδα ουδέποτε θα μπορούσαμε να την αποβάλλουμε από την Ευρωζώνη».

Και κλείνω με το τετράστιχο του φίλου Άναρχου:

«Αν λαχταράς τη Λευτεριά, σε ξένους μην ελπίζεις.

Μόνος σου πάρτην, αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις».

2 σχόλια:

γιωργος παπαδογεωργης είπε...

συμφωνω απολυτα με το σχολιο Γιαννη το ζητουμενο ειναι πως θα βγουμε σαν ατομα απο τον μικροκοσμο μας...

J. M. Anastasiadis είπε...

Από τον μικρόκοσμο, την αδιαφορία και την κομματική και θρησκευτική ομηρία. Γειάσου ΚΑΛΈ ΜΟΥ ΦΊΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗΤΉ Γιώργη.