Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Καπιταλισμός-ΚΚΕ και τ’ άλλα Κόμματα της Αριστεράς

Το κίνημα της πατάτας πρέπει να το μιμηθούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι κι’ άλλων προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και οι παραγωγοί προϊόντων κι’ υπηρεσιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αλλά για να πετύχει αυτό πρέπει και οι ίδιοι οι καταναλωτές, να οργανώσουν ομαδικές αγορές και παραγγελιοληψίες, σε επίπεδα τετραγώνων πολυκατοικιών, Δήμων και Κοινοτήτων. Προς το σκοπό αυτό πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή κι’ εκπροσώπων της φιλολαϊκής πολιτικής, πνευματικής, κι’ επιστημονικής κοινότητας, όσοι πραγματικά νοιάζονται για την μείωση του κόστους άμεσης επαφής-επικοινωνίας παραγωγών και καταναλωτών, είναι αναγκαία κι’ απαραίτητη.

1/ Για την καθοδήγηση, εφαρμογή και την υλοποίηση αυτής της τεχνογνωσίας.

2/ Για την αξιοποίηση- δημιουργία ειδικών αποθηκευτικών αγορών, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες υποδομές υγιεινούς διακίνησης, στοίβαξης, συντήρησης κι’ εξασφάλισης ευχέρειας παρκαρίσματος, εκφόρτωσης και φόρτωσης. Αναφέρομαι στ’ ευπαθή προϊόντα, κι’ όχι μόνον.

Αυτά μπορούσαν να γίνουν από καιρό, εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αργά και σήμερα, εν πλήρει αναπτύξει κι’ επικυριαρχία των δεσποτικών καπιταλιστικών περιορισμών.

Είναι αδύνατο, για την εφαρμογή τους να περιμένεις την πτώση της «φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής» της εξαθλίωσης και εξαχρείωσης ημών όλων συν γυναιξί και τέκνοις, όπως ονειρεύεται το ΚΚΕ και τα’ άλλα αριστερά ή ουμανιστικά κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από μόνο του, ούτε βίαια.

Κατεβαίνουμε κοντά στο λαό και τον βοηθούμε με διαδικασίες πλήρους νομιμότητας, οργανώνοντας παραγωγούς και καταναλωτές, χωρίς την γάγγραινα των μεσαζόντων. Που αγοράζουν το στάρι με τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής και το πουλάνε μεταποιημένο σε μορφή ψωμιού, άλλων αρτοσκευασμάτων σε κουλούρια, ρόξ κι’ άλλα γλυκά.

Αυτή η καθετοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους παραγωγούς με τη σύμπραξη των καταναλωτών που είναι οι αφέντες και ρυθμιστές της αγοράς.

Σ’ αυτό το μετασχηματισμό είναι αναγκαία η τεχνογνωσία και η καθοδήγηση των παραγωγών και καταναλωτών. Αυτό το ρόλο καλούνται να υποδυθούν οι ηγεσίες των ανθρωποκεντρικών μετασχηματισμών κι’ ιδεοληψιών.

Οι πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν τις μαστιζόμενες κοινωνικές τάξεις, έμπρακτα κι’ όχι μόνον θεωρητικά και με ακάλυπτες υποσχέσεις, θα κερδίσουν την νόμιμη και παντοτινή εκπροσώπηση του λαού στο κοινοβούλιο. Ο μόνιμα κακοποιημένος λαός έχει αντιληφθεί πλέον το τι γίνεται και πώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: