Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οργάνωση μεγάλων αγορσατικών ομάδων

Το "Φιλελεύθερο" Αντιλαϊκό Τέρας βρυχάται. Παίρνει πίσω τα ψίχουλα που παραχώρησε αναγκαστικά στους εργαζόμενους. Αναγκαία η λύση της προτεινόμενης πολιτικής απεργίας. Παθητική αντίσταση στις εξουσιαστικές λειτουργίες της κρατικής μηχανής. Την εφήρμοσε ο κοινωνικοπολιτικός φιλόσοφος Μαχάτμα Κάντι με τους Ινδούς και παρέλυσε η αποικιακή πολιτική εξουσία των Άγγλων. Εγκατέλειψαν νύχτα τις Ινδίες το 1956.

Δημήτρη φίλε και συναγωνιστή. Επισημαίνεις κι' αναλύεις καταγγελματικά την οργανωμένη φτωχοποίηση των ελλήνων συμπολιτών μας, μεθοδικά ξεκάθαρα και μπράβο σου.

Οι σύγχρονοι εισβολείς καταπατητές των οικονομικών δυνατοτήτων του λαού μας που τον οδηγούν στην εξαθλίωση δεν διαφέρουν από τους γερμανοσυνεργάτες ταγματασφαλίτες του 41-45.

Τότε υπηρετούσαν τον φύρερ και τώρα υπηρετούν την σημερινή γερμανίδα καγκελάριο. Και τότε θρηνήσαμε πλέον των 300 χιλιάδων τυμπανισμένους από την πείνα και τώρα θ' αρχίσουμε να κλαίμε τα νέα θύματα από το κατάφωρο καταλήστεμα, με τ’ οποίο εκμηδενίζεται η αγοραστική δύναμη των αδελφών μας συγκαταναλωτών.

Εκείνο που θα μας σώσει, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η φροντίδανα, να προστατέψουμε τις τιμές των κυριότερων τροφίμων από τα μεγάλα τρωκτικά των μεσαζόντων που δεν δυστάζουν να αισχροκερδούν σε βάρος, ακόμη και των ψυχορραγούντων συνμπατριωτών τους.

Υπάρχουν οι παραγωγοί πρωτογενών προϊόντων, οι ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, οι οποίοι μαστίζονται από τους μεσάζοντες.

Οι τελευταίοι αγοράζουν τα προϊόντα των πρώτων σε τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής, π. χ πατάτα προς 0,10 με 0,15 ευρώ/κιλό και φθάνει στον καταναλωτή προς 0,70 με 0,90 ευρώ/κιλό. Πωλούν το στάρι προς 12 σέντς/κιλό κι' αγοράζουν το ψωμί προς 80 σέντς τα 350 γραμμάρια ψωμί και τα κουλουράκια προς 8 ευρώ/κιλό.

Πληρώνουν τη νύφη παραγωγοί και καταναλωτές. Επιδοκιμαζω την αμεση σύμπραξη καταναλωτών και παραγωγών.

Αντίθετα, τα βιομηχανικά προϊόντα, επιχειρήσεων, ντόπιων και πολυεθνικών εταιριών, πωλούνται υπερτιμημένα, στις τιμές των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι διαφημίσεις, οι αμοιβές των γκόλτεν μπόις, μέχρι και οι γκαρσονιέρες των Διευθύνοντων Συμβούλων.

Δίνουν, δε, υπερκέρδη και στις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων καθαρά μέχρι και 30%. Για το λόγο αυτό, ένας έμπορος άνοιγε πολυκαταστήματα εν ριπή οφθαλμού, το ένα μετά το άλλο, σε βάρος των παραδοσιακών παντοπωλών που τελικά αφανίστηκαν, γιατί ψώνιζαν 40% ακριβότερα. Χαμένοι από το φαινόμενο αυτό βγήκαν μικρτοκαταστηματάρχες και φυσικά οι καταναλωτές.

Εκείνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι το Υπουργείο Εμπορίου να καθορίσει σταθερές χονδρικές και λιανικές τιμές, ανεξάρτητα από τις ποσότητες και σύμφωνα με τον τιμάριθμο, σε μικρούς και μεγάλους καταστηματάρχες, όπως τα τσιγάρα. Θα εξασφαλίζονταν μικροκαταστηματάρχες και οι καταναλωτές.

Πρέπει παραγωγούς, πρατήρια τροφοδοσίας και καταναλωτές να τους συστρατεύσουμε σε άμεση συνεργασία, ώστε ν' αποκλείσουμε τους αδηφάγους μεσάζοντες. Κάθε πολυκατοικίας τους διαχειριστές, να τους συγκροτήσουμε σε αγοραστικές ομάδες και να τους μυήσουμε στη διαδικασία των ομαδικών αγορών από το ψωμί, μέχρι το πετρέλαιο.

Όποιος πολιτικός φορέας αγκαλιάσει και οργανώσει αυτόν τον κόσμο, θα εξασφαλίσει τη συμπάθεια του εκλογικού σώματος και θα θριαμβεύσει. Νομίζω, ότι οι συγκυρίες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές είναι οι πιο κατάλληλες.

Τα μηνύματα αυτά, πάσει θυσία, να περάσουν στη πλατειά λαϊκή βάση το συντομότερο. Είμαι στη διάθεση, όποιου ομόφρονα φιλολαϊκής εντάσεως, προστασίας και άμυνας. Πρέπει να οργανωθούν αγοραστικές ομάδες και ομάδες ομάδων στις γειτονιές, στις συνοικίες σε πόλεις και χωριά.

Προ δωδεκαετίας, είχε οργανωθεί Συνεταιριστικός Φορέας, η ιδρυτική πράξη του οποίου στηρίζονταν σε μια Οργανωμένη Συνεργασία Παραγωγών Εμπόρων Καταναλωτών, με εμπορικό διακριτικό τίτλο «ΟΣΠΕΚ» ή «Ένωση Ελλήνων Παραγωγών», ο οποίος δυστυχώς τελεί σ' αδράνεια, λόγω ανωριμότητας των παραγόντων της Ελληνικής Αγοράς.

Υπάρχει σκέψη ενεργοποίησης, συντόμως και θα προστατέψει συνολικά παραγωγούς, τα αναγκαία προμηθευτικά πρατήρια και τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: