Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Στήθηκε μεγάλο φαγοπότι

Με συνεκίνησε η αριστερή καταβολή και δράση της μητέρας της κ Κατσέλη. Και τη συνχαίρω για τον ομόνυμο νόμο της με τον οποίο οι πτωχοί δανειολήπτες μπορούν να προστατευθούν από τους αδίστακτους γύπες, με έναν αναδιακανονισμό της οφειλής τους.

Το θέμα όμως που τίθεται είναι τί κάνουμε με εκείνους που αδυνατούν να προχωρήσουν σε όποιον διακανονισμό. Παρακαλώ να λάβει υπ' όψη της τις παρακάτω επισημάνσεις μου.

"Στήθηκε μεγάλο φαγοπότι από τους ντόπιους και ξένους γύπες"

Οι μεγάλοι οφειλέτες με τη ρύθμιση των εκατό δόσεων γλυτώνουν όλες τις προσαυξήσεις. Οι δανειοδότισσες τράπεζες, τα Distres Funds και οι ευνοούμενοι κομπιναδόροι μεγαλοφειλέτες ετοιμάζονται για τρελλά φαγοπότια. Με τη διαμεσολάβηση των δύο πρώτων, οι μεγαλοφειλέτες θα απαλλαγούν και από τις προσαυξήσεις πληρώνοντας μόνο το 15 με 20% του χρέους τους. Μέσα σ' αυτό το δέκα πέντε-είκοσι τοις εκατό κερδίζουν και τα D. F. Ίδετε τί μηχανεύονται οι παμπανούργοι σκοτεινοί και αρπάξτε τη μαγκούρα που λέει ο δεινοπαθείς θυμόσοφος λαός μας.

Τελικά τη νύφη θα την πληρώσουν μόνον οι μικροί και αδύναμοι οφειλέτες, αδυνατούντες να ανταποκριθούν.

Τα D. F θα τους σφαγιάσουν με κατασχέσεις στο κόστος του 10% της οφελής των δανειοληπτών που πληρώνουν στη τράπεζα.

Εδώ σε θέλω αριστερέ πρωθυπουργέ μας. Μην επιτρέψεις στους καιροσκόπους αυτή την ασήκωτη λαμωγιά. Αν το κάνεις θα πρωθυπουργεύεις στο διηνεκές.                                                       Θα δοξασθείς, γιατί θα βγάλεις τη χώρα από τα αδιέξοδα και θα αναγορευτείς σε σύγχρονο Ηρακλή.  Και εμείς οι  απόμαχοι παρήλικες θα σ' ευγνωμονούμε που θα μας αξιώσεις, πριν βυθισθούμε στην ανυπαρξία, να προλάβουμε να χαμογελάσουμε και να δούμε τα χελιδόνια. Εάν δεν τολμήσεις ή εφιαλτίσεις, τότε ένας ακόμη πρωθυπουργός προστίθεσαι στη ιστορική μαύρη λίστα εκείνων που έχουν κοροϊδέψει ή προδώσει το λαό και τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: