Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αποκατάσταση της ωμής Ιστορικής Αλήθειας

Δεν αναλύθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν μ' αντικειμενική ηλικρίνεια τα αίτια της ήττας των εαμοελασιτών-ΔΣΕ. Αυτή η παράλλειψη επέφερε τον κατακερματισμό των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων της μαχόμενης ευρύτερης Αριστεράς, μ' αποτέλεσμα ν' εγκλωβισθεί το εκλογικό δυναμικό αυτής για δεκαετίες στον ψευτοδημοκράτη "γέρο της δημοκρατίας" και τον ψευτοσοσιαλισμό του πασόκ.

Αυτοί που ψήφισαν τον Σύριζα δεν είναι πασόκοι, αλλά οι απεγκλωβισθέντες αριστεροί του εκλογικού σώματος. Αυτή η διευκρίνηση αποτελεί την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας.

Με την εισβολή των τριπλών εισβολέων κατοχής, ένα τμήμα της δεξιάς αυτοεξορίστηκε στην Αίγυπτο με το Γεώργιο και το άλλο που παρέμεινε στη χώρα απετέλεσε τις δυνάμεις ταγματασφαλιτών που συνέπραξαν με τους κατακτητές. Το υπόλοιπο του λαού μας, περί το 85%, πολέμησε ενάντια των κατακτητών, δίπλα στους συμμάχους.

Μετά την ήττα του 49 και την έντονη αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ένα μεγάλο μέρος προσχώρησε στους νικητές της κεντροδεξιάς. Με την επιτηδευμένη υπερχρέωση και τη σκληρή αντιεθνική, αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική, ακόμα και οι οπαδοί ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς, απεχώρησαν έντρομοι από τις πολιτικές τους κοιτίδες.

Το τί πρέπει να γίνει εξαρτάται από τις επιλογές των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Θα μεταμορφωθούν σ' έναν μοχλό Ανατροπής και Ανάστασης ή θα πνιγούν στις γκρίνιες και τις καταλυτικές μίζερες διχογνωμίες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: