Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το ξεπέρασμα της φτιαχτής Κρίσης

Καλή μου φίλη Χριστίνα, το παρακάτω κείμενο το έγγραψα πολύ πριν γνωρίσω το Δημήτρη Καζάκη, του οποίου τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές θέσεις εκτιμώ και υπολήπτομαι. Χρήσιμα πατριωτικά μυαλά υπάρχουν και πολλές άλλες προσωπικότητες. Να ενωθούν και να συμπαραταχθούν και με ενεργές πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις, όπως, πιστεύω ότι είναι και ο Σύριζα, ο οποίος πρωτοστάτησε στο παλλαϊκό κάλεσμα και πέτυχε το αναπάντεχο ποσοστό του 26,5 % του Εκλογικού Σώματος Αν γίνει αυτό το θαύμα, τότε μπορούμε να ελπίζουμε. Η γραπτή πρότασή μου σε ανύποπτο χρόνο είναι : "Οι 300 εθνοπατέρες απαξιώθηκαν, γιατί ποτέ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις προόδου κι’ ευημερίας. Μας πήγαν από το κακό στο χειρότερο. Αντίθετα με στόχο τη βουλευτική έδρα και τις κομματικές τους επιδιώξεις, αγνόησαν κι απογοήτευσαν το λαό, οδηγώντας τον στη σημερινή αξεπέραστη κι απελπιστική Υπερχρέωση, με την οποία οι δανειστές, μας ζητούν την ομηρία και τον εθνικό πλούτο. Οι υποψηφιότητες θα είναι απεριόριστες και μάλιστα, χωρίς κανένα παράβολο, έλληνες πολίτες ηλικίας 25 και 60 ετών που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Προτείνω να τους κατεβάσουμε σε 51 βουλευτές που θα εκλέγονται μ’ απλή αναλογική, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Ο πρώτος σε ψήφους θα γίνεται Πρόεδρος της Άμεσης Δημοκρατίας και ο δεύτερος σε ψήφους Πρωθυπουργός. Ο τρίτος πλειοψηφών θα γίνη ο πρώεδρος της βουλής και οι υπόλοιποι θα είναι υπουργοί σε 48 καιρεους παραγωγικούς και διοικητικούς τομείς. όλοι μαζί θα αποτελέσουν το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Να επιστρέψουμε στη δραχμή. Να καταργηθούν οι τραπεζίτες. Δεν χρειαζόμαστε τα χειρότερα των τρωκτικών. Τυπώνουμε και μοιράζουμε το χρήμα, μέσα από κρατικά καταστήματα, π. χ τις εφορίες. Πληρώνουμε συντάξεις, μισθούς και άλλες απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες της πολιτείας.
Χορήγηση δανείων, για την ανάπτυξη, άτοκα. Κάθε χρόνο, θα επιστρέφουν το κεφάλαιο, θα αποδίδουν τους απαιτούμενους φόρους και θα ξαναδανείζονται. Οι επιχειρήσεις θα κάνουν ετήσιο απολογισμό, επιχειρησιακών δράσεων και θα πρέπει να προσεγγύζουν τους στόχους παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των επιχειρήσεών τους. Αλλιώς η διοίκηση και διαχείριση του παραγωγικού τους φορέα θα παραχωρείται, σ’ άλλο ικανότερο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Να χωρισθεί η Ελλάδα σ’ επτά, ίσης έκτασης διοικητικά γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως προτείνει ο κοινωνιολόγος πολιτευτής κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης, και οι επόμενοι επτά πλειοψηφήσαντες, μετά τον Πρωθυπουργό, να διορισθούν ως τοπικοί Κυβερνήτες των επτά αντίστοιχων περιφερειών. Μετά τους επτά κυβερνήτες, ν’ ανακηρυχθούν βουλευτές οι επόμενοι 49 πλειοψηφήσαντες. Οι επόμενοι είκοσι πέντε θ’ αποτελέσουν αναπληρωτές βουλευτών που θ’ ατυχήσουν και θα αντικατασταθούν.

Να επισημανθούν, να συλληφθούν και να καταδικασθούν, οι όποιοι υπεύθυνοι κλέφτες, επίορκοι κι’ ανεύθυνοι που Συμφόριασαν τον τόπο και το λαό μας πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, από την μεταπολίτευση του 1974 κι’ εντεύθεν.

Οι συνομιλητές της ομάδας, ας προσθαφερέσουν προτάσεις άρθρων, δια την τροποποίηση του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη της Χώρας. Και μη ξεχάσετε τ' άρθρο 3 που στηρίζει την χριστιανική ορθοδοξία, ως επίσημε θρησκεία της "Ελλάδας των Ελλήνων Ορθ. Χριστιανών".

Οι εθνικές και δημοτικές εκλογές θα γίνονται συγχρόνως κάθε δεκαπενταετία. Οι βουλευτές κι’ οι τοπικοί άρχοντες θα είναι ανακλητοί που θ' αντικαθίστανται από τους αναπληρωμματικούς. Όποιος είναι ανίκανος και επιζήμιος να πάει σπίτι του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: