Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αποδοχή και σύνταξη με τους ιδρυτές του κινήματος "ΕΝΑ " που εκφράζει τη θέληση όλων των αγανακτισμένων Ελλήνων συμπολιτών μας

Συντάσσομαι μαζί σας. Γιατί το ΕΝΑ, όπως το προσδιορίζετε με την περιληπτική ιδρυτική σας πράξη, μπορεί να γίνει παντοδύναμο, ν' εκφράζει τις ιδιότητες του ανύπαρκτου θεού που εφεύραν οι πατέρες των θρησκειών, για διάφορους λόγους μ' επίκεντρο τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των ανθρώπων. Και θα πρόσθετα στις δικές σας διαπιστώσεις και τις παρακάτω δικές μου:


1.Οι 300 εθνοπατέρες που απαξιώθηκαν, γιατί ποτέ δεν τήρησαν της υποσχέσεις προόδου κι’ ευημερίας. Αντίθετα με στόχο τη βουλευτική έδρα και τις κομματικές τους επιδιώξεις, αγνόησαν κι απογοήτευσαν το λαό. Προτείνω να τους κατεβάσουμε σε 51 βουλευτές που θα εκλέγονται μ’ απλή αναλογική. Ο πρώτος σε ψήφους θα γίνεται Πρόεδρος της Άμεσης Δημοκρατίας και ο δεύτερος σε ψήφους Πρωθυπουργός. Να χωρισθεί η Ελλάδα σ’ επτά, ίσης έκτασης διοικητικά γεωγραφικά διαμερίσματα και οι επόμενοι επτά πλειοψηφήσαντες, μετά τον Πρωθυπουργό, να διορισθούν ως τοπικοί Κυβερνήτες των επτά αντίστοιχων περιφερειών. Οι άλλες τροποποιήσεις δεν είναι του παρόντος. Οι εθνικές και δημοτικές εκλογές θα γίνονται συγχρόνως κάθε δεκαπενταετία. Οι βουλευτές κι’ οι τοπικοί άρχοντες θα είναι ανακλητοί που θα αντικαθίστανται από τους αναπληρωμματικούς.


2. Οι τρεις Πρωθυπουργίες της οικογένειας Παπανδρέου του πατρός Γεωργίου, του υιού Ανδρέα και του Αγίου Πνεύματος του Γεωργίου Β΄ πρέπει να μπουν σε μαύρη λίστα, για συνειδητή εθνική μειοδοσία. Ο Γεώργιος ο πρώτος ξεπούλησε τη χώρα στους αγγλοαμερικάνους, επανέφερε την εξόριστη μοναρχία των Γλύξμπουργκ κι’ οδήγησε τη χώρα στον επαχθή εμφύλιο. Ο Ανδρέας,  εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, συρρίκνωσε την αυξανόμενη Αριστερά, από τα λάθη της δεξιάς, ήρθε με προβιά αμνού, μπήκε στη στάνη και ρήμαξε τα γιδοπρόβατα.
Και ο εγγονός Γεώργιος Β΄,  ενσυνείδητα μας έμπασε στην επικυριαρχία του ΔΝΤ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, για να «σώσει» τη Χώρα. Και οι τρεις αζημίως βεβαίως, βεβαίως.


3. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η συνέχεια μιας σειράς Πρωθυπουργών που είναι ξεκάθαρα και συνειδητά δεμένοι με την άρχουσα τάξη, τα συμφέροντα της οποίας είναι ο απρόσκοπτος εύκολος και προνομιακός πλουτισμός, σε βάρος του πληθυσμού της μισθωτής εργασίας, των αγροτοκτηνοτρόφων, τα προϊόντα των οποίων αγοράζουν οι προνομιούχοι μεσάζοντες σε τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής και της ευρύτερης μεσαίας επαγγελματεμπορικής τάξης που τους μαστίζει ο ανεξέλεγκτος ανταγωνισμός των κενταύρων και μόλις και μετά βίας επιζούν.


4.    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γέννημα και θρέμμα της αστικής κουλτούρας συντάχθηκε με τους μνημονιακούς   που εκφράζεται από τα μεγάλα κι’ αμαρτωλά συμφέροντα, με τα βουνά από μέλι. Άντε να δούμε τι θα πετύχει με το συρρικνούμενο ΠΑΣΟΚ.


5.    Ο Φώτης Κουβέλης κουράστηκε από την βαρυχειμωνιά του μακροχρόνιου κι’ αθεράπευτου πολυκερματισμού που μαστίζει την αριστερά και επανήλθε στις φυσικές του ρίζες της κεντροδεξιάς κοσμοαντίληψης. Μακάρι να διαψευσθούμε.


6.    Ο Αλέξης Τσίπρας που κινείται στ’ αριστερά της κεντροαριστεράς, είχε την τύχη, να συνενώσει τους περιπλανώμενους κεντροαριστερούς που μια ζωή στήριζαν Ένωση Κέντρου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποθαρρυμένους κι’ αγανακτισμένους, με μια τάση αυξανόμενης δύναμης ψηφοφόρων.  Καλό θα κάνει να συστήσει σ’ όλα τα συνιστώμενα μέρη να τραγουδούν τα  θούρια της Ανάστασης και της Άνοιξης. 


7.    Ο Πάνος Καμμένος τοποθετημένος στην Αριστερή πτέρυγα της Δεξιάς, συγκέντρωσε ένα εκλογικό τεμάχιο, αγανακτισμένων από τις προκλήσεις όλων των σκανδάλων, αλλά πιο πολύ από τα σκάνδαλα στο χώρο του κόμματός του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μια σύμπραξη ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου, θα ήταν μια έξυπνη κίνηση. Προϋπόθεση Ανατροπής των φαύλων είναι η κάθαρση από τους Μαμελούκους θρασύτατους επιδρομείς στο βιος και τη ζωή των σιωπηρών αμνών.


8.    Μηχαλολιάκος άσβεστος Πυρσός στη δεξιά παρυφή της ΝΔ, βρήκε ανταπόκριση, στο χώρο των νοσταλγών  απογόνων ταγματασφαλιτών που συνεργάστηκαν, με τις δυνάμεις κατοχής του Φύρερ και όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με το νόμο και την τύχη των ηττημένων, αλλά πρωτοστάτησαν στην καταδίωξη και τον αποδεκατισμό, με ιδιέταιρησκληρότητα και μισαλλοδοξία, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τους συννικητές των συμμάχων, με την ανοχή του Στάλιν και την ευλογία του Τσόρτσιλ. Τα έργα και οι μέρες της Χρυσής Αυγής δρουν σε βάρος της. Η Υπερεθνικής αυτή Παράταξης κουβαλάει πολλά κι’ αξεπέραστα ιστορικά βαρύδια, για να πετύχει υην πολιτική τηε επιβίωση.


9.    Ο συνιδρυτής Τσήμερος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, προκάλεσε, μείωσε και συσπείρωσε στις δημοκρατικές αριστερές δυνάμεις, τη δυνατότητα, να τον ψηφίσουν.  Ταυτίζοντας ένα Αριστερό κόμμα του 27% και με σημερινά γκάλοπ 32%, με Φίδι που εκκόλαψε τ’ αυγό της Χ. Α κι' άλλες αντικομμουνιστικές κορώνες κι' ασυναρτησίες του σοφού ξερόλα.


Να δούμε ποίους θ’ αποσπάσει από το κεντροδεξιό πολιτικό χώρο. Πέρα των ανωτέρω, οι διαλαλητές της φιλελεύθερης κουλτούρας, στις μέρες μας, με τις στρατηγικές των σκόπιμων Υπερχρεώσεων και Πτωχεύσεων Κρατών-Λαών, έχουν απαξιωθεί. Δεν πείθουν.

10. Την ίδια τύχη θα έχει και ο Καζάκης, αν συνεχίσει να πυροβολεί, μ' αντικομμουνιστική υστερία τα κόμματα της Αριστεράς. Αρκετά στοχοποιήθηκε το ΚΚΕ και γενικά η Αριστερά, από την εποχή του δικτάτορα Πάγκαλου, με το διώνυμο του  αντικομμουνιστή Ελ. Βενιζέλο, του έτερου δικτάτορα Μεταξά, με τα ρετσινόλαδα του Μανιαδάκη κι’ άλλους μεταξικούς βασανιστές, τα Έκτακτα Μέτρα και το εξοντωτικό Γ΄ Ψήφισμα του 47, με τ’ οποίο κηρύχθηκε εκτός νόμου ο κομμουνισμός στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία των Γλύξμπουργκ και η ελάχιστη ποινή του δεδηλωμένου κι’ αμετανόητου κομμουνιστή ήταν ο θάνατος.


Αυτό το θλιβερό αίσχος της αντικομμουνιστικής υστερίας, συνεχίστηκε, μέχρι και την πτώση της στρατιωτικής χούντας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου. Κάποιοι μισαλλοδοξοκτυπημένοι, συνεχίζουν και σήμερα, οι ξεδιάντροποι, τις αντιαριστερές κορώνες. Έχουν ξεπεραστεί όλα αυτά τα γελοία καμώματα του πολιτικού ρατσισμού και θεωρούνται προπαγανδιστικά απόβλητα.


Σήμερα όλοι οι έλληνες, θύματα μόνιμα της εγκατάλειψης και της άγριας εκμετάλλευσης, έχουν αφυπνισθεί. Δεν μασάνε πλέον, κι απαιτούν την ανατροπή των  φαύλων, τη καταδίκη, τιμωρία, επιστροφή των κλεμμένων, την αποκατάσταση των παραβιασθέντων συνταγματικών δικαιωμάτων του λαού μας, καθολική απασχόληση και ευημερία.


11. Για το ΚΚΕ έχω να παρατηρήσω, ότι τα μέσα παραγωγής δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται. Πρέπει να οργανωθεί ο ενεργός πληθυσμός της Χώρας, σε οάσεις συνεταιρισμένων ομάδων καθετοποιημένων δραστηριοτήτων, ώστε να ωφεληθούν οι ίδιοι τις υπεραξίες που καρπώνται, ασυστόλως, οι όποιοι μεσάζοντες. Έτσι θα δημιουργηθούν, σιγά, σιγά δικά τους μέσα παραγωγής.


Αυτό το θέμα το συζήτησα με τον επικεφαλής σύντροφο Μιχάλη Μίσιο στην οργάνωση της νεολαίας Λαμπράκη και είχε συμφωνήσει. Να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ομαδικών  εκμεταλλεύσεων, με τη συνεταιριστική διαδικασία και αντί συνδρομών-κουπονιών, να εισπράττει το κατιτίς η οργάνωση, για την κάλυψη οργανωτικών δαπανών. Μετά την  δολοφονία του συντρόφου μας Γιάννη Χαλκίδη το 67, από τους Ασφαλίτες της Χούντας και τις λυσσώδεις καταδιώξεις, αποσυντονιστήκαμε και ξεκοπήκαμε.


 Τότε ο αριστερός και μέχρι το 75, επί Υπουργίας Μπουκοβού, παρά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 74, δεν μπορούσε να βρει δουλειά, όχι μόνον στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό χώρο. Εμένα μ’ ανακάλυψαν, ότι διηύθυνα ένα Αστικό Προμηθευτικό και Παραγωγικό Συνεταιρισμό Π. Ε. Τον οποίο είχα οργανώσει, μ’ εκατό εταίρους παντοπώλες, ως ιδρυτές το 75. Προέτρεψαν τον πρόεδρο και άλλα μέλη του Διοικητικού κι’ Εποπτικού Συμβουλίου, να με απολύσουν.


Φυσικά προσέκρουσαν σ’ ένα ηχηρό χαλύβδινο ΟΧΙ, γιατί τους προστάτευσα από σίγουρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, από την απειλή των δύο πολυκαταστημάτων που εισέβαλαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, του Κλαουδάτου στην Ερμού και του Μαρινόπουλου στο Βαρδάρι.


Πούλαγαν λιανικώς, όσο αγόραζαν χοντρικώς τα παντοπωλεία. Με το συνεταιρισμό παρακάμψαμε τους μεσάζοντες και μπορέσαμε να κρατήσουμε τους πελάτες καταναλωτές.


Την εποχή εκείνη το ΚΚΕ, δεν ίδρωνε τ’ αφτί του, για καμιά επαγγελματική μικρομεσαία τάξη, πέρα από την εργατική. Η ραγδαία ανάπτυξη του εν λόγω, Αστικού συνεταιρισμού από το 75, μέχρι και το 82 που από εκατό μέλη γινήκαμε πλέον των 3000 μελών, μ’ επτά περιφερειακά υποκαταστήματα και το πρώτο μας πολυκατάστημα, με συνολικό ημερήσιο τζίρο 22 εκ. περίπου, ανησύχησε τις πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας καταναλωτικών ειδών παντοπωλείου κι’ αιφνιδιαστικά έπαψαν να μας πιστώνουν.


Με τα πιστωτικά πλαφόν που μας χορηγούσαν προλαβαίναμε στη λήξη των επιταγών, να ρευστοποιούμε τα εμπορεύματα και να πληρώνουμε εμπρόθεσμα τις οφειλές μας. Με την ανάκληση των πιστώσεων, ήμασταν υποχρεωμένοι να αγοράζουμε μετρητοίς.


Αυτό Προκάλεσε την απαρχή κλυδωνιστικών προβλημάτων που είχε ως τέρμα την άτακτη διάλυση του Συνεταιρισμού, με μεγαλύτερο θύμα την αφεντιά μου που υπέγραφα επιταγές.     Μ’ αυτή την εμπειρία μου γνώρισα τι θα πει ελεύθερη καπιταλιστική αγορά και διατραπεζικό σύστημα.


Πριν την ολοσχερή κατάρρευση, μεταξύ άλλων ενεργειών, επισκεφθήκα και πολιτικά κόμματα, ελπίζοντας  ν’ αποσπάσουμε κάποιες παρεμβάσεις, για διατραπεζικό δανεισμό. Όλα τα πολιτικά γραφεία των κομμάτων με δέχτηκαν με χαμόγελα, μου είπαν ότι δικαιούμασταν δανείων και θα προσπαθούσαν να διαμεσολαβήσουν.



Μόνο το στέλεχος του ΚΚΕ, ο σύντροφος Μαυρίδης, μέλος της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, μ’ αποθάρρυνε, δηλώνοντας, «ότι με το Συνεταιρισμό, κάνω μια τρύπα στο νερό, ότι άδικα αγωνίζομαι. Ότι το μόνο που κάνω είναι ότι ΚΟΥΒΑΛΩ νερό στους μύλους του καπιταλισμού».


Και εγώ, ενοχλημένος του αποκρίθηκα «ότι αν το ΚΚΕ περιοριστεί στη στήριξη, μόνον της εργατικής τάξης κι αδιαφορήσει για τις μαστιζόμενες μικρομεσαίες λαϊκές τάξεις, τότε το ΚΚΕ κάνει μια τρύπα στο νερό. Κι’ ότι συνεχίζει τα τραγικά του λάθη, σε βάρος της ιστορικής του αποστολής.


Οι προδομένοι οπαδοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της τριπλής κατοχής, με τις τρεις κατάπτυστες συμφωνίες, Λιβάνου, Καζέρτας και Βάρκιζας που αφέθηκαν στο έλεος της αφηνιασμένης και ξενόδουλης δεξιάς των βασιλοφρόνων και των αμνηστευόμενων ταγματασφαλιτών, με την ανοχή του Στάλιν και την εύνοια του Τσόρτσιλ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, έστω και τώρα, να συνενωθούν όλες οι αριστερές και άλλες γνήσιες δημοκρατικές δυνάμεις και ν’ ενεργήσουν την ανατροπή.        


Και ο συντομότερος δρόμος είναι να κατηχηθεί η εργατική δύναμη κι’ οι άλλες πληττόμενες μικρομεσαίες τάξεις, να ψωνίζουν προϊόντα συνεταιρισμένων αγροτοκτηνοτρόφων και όχι από τ' επιβαρυμένα προϊόντα των μεσαζόντων, ντόπιων και ξένων. Και για να συνεταιρισθούν οι αγρότες κι' οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αποσπάσουν τεχνογνωσία κάθετης μεταπράτησης των πρωτογενών προϊόντων τους, να πετύχουν αποταμίευση, για ίδια κεφάλαια, δάνεια μ' εύκολες διαδικασίες και χαμηλά επιτόκια.


Η αποταμίευση είναι δυσχερής, γιατί πάντα είναι χρεωμένοι στους εμπόρους και την αγροτική τράπεζα και γιατί πωλούν σε χαμηλότατες τιμές τα δικά τους προϊόντα. Τα φυτοφάρμακα, λιπάσματα, οι τροφές και τ' ενισχυτικά ζωοτροφών είναι επιβαρυμένα από μεσάζοντες. Πρέπει να μπούνε στη διαδικασία της καθετοποίησης παραγωγής, μεταποίησης κι' εμπορίας  Ο χώρος αυτός είναι στο έλεος των καιροσκόπων. Εγκαταλειμμένος και αγνοημένος από πολιτεία και την  διχασμένη Αριστερά.


Αλλά και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και καταστηματάρχες, έχοντας την ίδια τύχη, μαστίζονται από τον αδυσώπητο ανταγωνισμό. Μόλις κατορθώνουν την επιβίωσή τους.


Πρωτομάστορας στον διχασμό της Αριστεράς και σ' έναν δογματισμό τ' αλάθητου, το ΚΚΕ βαρύνεται, μ' ασυγχώρητη αδιαφορία και βαριά Ανοχή, για τα μεγάλα σκάνδαλα των δύο αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στην υπερχρέωση και το γενικό ξεπούλημα. Από αυτή την ευθύνη δεν απαλλάσσονται και τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.


Υπάρχει εναλλακτική λύση; Ναι η συνένωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, σ' Ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπής, Συνταγματικής Αναθεώρησης, τιμωρίας, επιστροφής του λεηλατημένου πλούτου, για την αποκατάσταση της κακοποιημένης Δημοκρατίας στη Χώρας και την εξασφάλιση ειρηνικής συμβίωσης και ευημερίας του λαού μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κανετε την ιδια σκληρη κριτικη στο κκε οπως κ ο κυριος καζακης.......κατι δεν παει καλα στην περιπτωση σας!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αναστασιαδη, ελεος!
Τι διαφορα εχει η δικη σου κριτικη στο ΚΚΕ, απ αυτη του Καζακη, που κατηγορεις για αντικουμουνιστικο μενος, λες και εισαι η παπαρηγα;
Συγνωμη, αλλα κατι δεν παει καλα.