Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Συντακτική και αναθεωρητική ΒουλήΟι 300 εθνοπατέρες, απαξιώθηκαν, γιατί ποτέ δεν τήρησαν της υποσχέσεις προόδου κι’ ευημερίας. Μας πήγαν από το κακό στο χειρότερο. Αντίθετα με στόχο τη βουλευτική έδρα και τις κομματικές τους επιδιώξεις, αγνόησαν κι απογοήτευσαν το λαό.

Προτείνω να τους κατεβάσουμε σε 51 βουλευτές που θα εκλέγονται μ’ απλή αναλογική, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Ο πρώτος σε ψήφους θα γίνεται Πρόεδρος της Άμεσης Δημοκρατίας και ο δεύτερος σε ψήφους Πρωθυπουργός.

Να επιστρέψουμε στη δραχμή. Να καταργηθούν οι τραπεζίτες. Δεν χρειαζόμαστε τα χειρότερα τρωκτικά. Τυπώνουμε και μοιράζουνε το χρήμα, μέσα από κρατικά καταστήματα, π. χ τις εφορίες. Πληρώνουμε συντάξεις, μισθούς και άλλες απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες της πολιτείας.
Χορήγηση δανείων, για την ανάπτυξη, άτοκα. Κάθε χρόνο, θα επιστρέφουν το κεφάλαιο, θα αποδίδουν τους απαιτούμενους φόρους και θα ξαναδανείζονται. Οι επιχειρήσεις θα κάνουν ετήσιο απολογισμό, επιχειρησιακών δράσεων και θα πρέπει να προσεγγύζουν τους στόχους παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των επιχειρήσεών τους. Αλλιώς η διοίκηση και διαχείριση του παραγωγικού τους φορέα θα παραχωρείται, σ’ άλλο ικανότερο πρόσωπο.  

Να χωρισθεί η Ελλάδα σ’ επτά, ίσης έκτασης διοικητικά γεωγραφικά διαμερίσματα και οι επόμενοι επτά πλειοψηφήσαντες, μετά τον Πρωθυπουργό, να διορισθούν ως τοπικοί Κυβερνήτες των επτά αντίστοιχων περιφερειών. Μετά τους επτά κυβερνήτες, ν’ ανακηρυχθούν βουλευτές οι επόμενοι 49 πλειοψηφήσαντες. Οι επόμενοι είκοσι πέντε θ’ αποτελέσουν αναπληρωτές βουλευτών που θ’ ατυχήσουν και θα αντικατασταθούν.

Να επισημανθούν, να συλληφθούν και να καταδικασθούν, οι όποιοι υπεύθυνοι κλέφτες, επίορκοι κι’ ανεύθυνοι που Συμφόριασαν τον τόπο και το λαό μας πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, από την μεταπολίτευση του 1974 κι’ εντεύθεν.

Οι άλλες τροποποιήσεις δεν είναι του παρόντος. Οι εθνικές και δημοτικές εκλογές θα γίνονται συγχρόνως κάθε δεκαπενταετία. Οι βουλευτές κι’ οι τοπικοί άρχοντες θα είναι ανακλητοί που θα αντικαθίστανται από τους αναπληρωμματικούς. Όποιος είναι ανίκανος και βλαπτικός να πάει σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: