Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Οι συσσωρευτές πλούτου και οι επίορκοι πολιτικοί-Έξοδος από τη Φτειαχτή Κρίση-Νέο μοντέλο δια κυβέρνησης της Χώρας

Προς τον Υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη

Από Ιωάννη Αναστασιάδη ιστορικό κοινωνικό και πολιτικοοικονομικό συγγραφέα. Από το Λόφο Ελασσόνας. Διαμονή χειμώνα στη Θεσσαλονίκη και Ιούλιο και Αύγουστο στο Λόφο. Τηλ. 2310/318908 και Emeil j_anastasiadis@windowslive.com

Τονίζω εκ των προτέρων ότι δεν επιδιώκω κανένα όφελος. Ήμουν πολύ φίλος με τον πατέρα σου το Δημήτρη και γι’ αυτό αθορύβως μετακύλησα κάποια λιθαράκια στο παζλ του εκλογικού σου αγώνα. Θα χαρώ, όταν ευκαιρήσεις σε κάποια στιγμή, να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Οι συσσωρευτές πλούτου και οι επίορκοι πολιτικοί

Οι διεθνείς καιροσκόποι αδίστακτοι τοκογλύφοι που απομυζούν και εξαθλιώνουν έθνη και λαούς, είναι ανάμεσά μας, απτόητοι, ανεξέλεγκτοι και ανενόχλητοι! Το 1916 οργανώνεται νομοθετικά ο δανεισμός, με κάποιο μηνιαίο επιτόκιο που διεκδίκησαν, για πρώτη φορά, ένα παγιωποιημένο, μόνιμο και νόμιμο πλαίσιο, τα ενδυναμωμένα και καθιερωμένα τραπεζιτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το 1929 η Ένωση Τραπεζιτών Αμερικής στο Σικάγο κατόρθωσε, με συνωμοτικές διαδικασίες και εξαγορές, στη διάρκεια θερινών διακοπών, να αποσπάσει από την Μικρή Βουλή(Κογκρέσο) το αποκλειστικό δικαίωμα, να δανείζει με τόκο χρήματα, σε άτομα, εταιρίες και Κυβερνήσεις.

Με βάση αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα δανεισμού, με κάποια νόμιμη προμήθεια επί τοις εκατό, κατόρθωσαν οι διεθνείς τραπεζίτες, ν’ αποσπάσουν τρομακτικούς όγκους διεθνών και ντόπιων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που είχε σαν αποτέλεσμα, να συσσωρεύσουν τεράστια κέρδη, με τα οποία καθυποτάσσουν τους πελάτες-πιστολήπτες, ιδιώτες, επιχειρηματίες, κυβερνήσεις κρατών, όποιας μορφής. Αυτή η απόσπαση του αποκλειστικού δικαιώματος τοκογλυφίας, ενώ για τους ιδιώτες απαγορεύεται, για τους τραπεζίτες θεωρείται νόμιμη και ονομάζεται δανεισμός.

Η αποκλειστική διάθεση πιστώσεων, ενώ αποτελούσε νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Κυβέρνησης που διαχειρίζεται την εξουσία που άμεσα στηρίζεται στη λαϊκή ετυμηγορία-κυριαρχία, δοσμένη από τον ίδιο το λαό, εντούτοις, μεταβιβάστηκε σε μια διεθνή σπείρα αδίστακτων τραπεζιτών που ενεργεί χρηματοπιστωτικές πράξεις, εν ονόματι μιας αυθαίρετης ανομίας ασυνείδητων των τότε πολιτικών και της ανοχής όλων των πολιτικών εξουσιαστών από το ανίερο εκείνο ξεπούλημα μέχρι και σήμερα.

Ποιος ευθύνεται για ένα ατόπημα μεγατόνων, σε βάρος της διεθνούς κοινότητας; Φυσικά οι ανάξιοι διακρατικοί εξουσιοδοτημένοι από τους λαούς λειτουργοί που αντί πινακίου φακής ξεπουλούν τα πάντα. Είναι αυτοί που αποσπούν την ψήφο των συμπολιτών τους και με συνταγματική επιταγή υποχρεούνται, να χειριστούν την δοσμένη λαϊκή εξουσία κατά τρόπον έντιμο, να προστατεύσουν τα αναφαίρετα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματά μας, να υπερασπίζονται την εθνική και εδαφική μας κυριαρχία, να ανεβάζουν την ποιότητα ζωής και γενικότερα να μεριμνούν για την μόρφωση και την επαγγελματική αποκατάσταση και ευημερία των νέων, καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς στη διεθνή ασύνορη αγορά.

Και αντί των ανωτέρω, νεαρέ φίλε, Φίλιππα, υιέ αγαπημένου εκλιπόντος φίλου μου, τί πράττουν κάποιοι από τους διαχειριστές της εντολής που πήραν-παίρνουν από το εκλογικό σώμα;

Συμπράττουν και ενεργούν πράξεις εθνικής μειοδοσίας υπηρετώντας τυφλά την κάστα των διεθνών καιροσκόπων, τοκογλύφων, μεταπρατών, εργολάβων, προμηθευτών στρατηγικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αμυντικούς και επιθετικούς εξοπλισμούς, κατασκευές οδικών αρτηριών και άλλων δημόσιων κατασκευαστικών έργων, όπως η Εγνατία Οδός, η Ολυμπιακή Α.Κ.Τ.Ε, για την ολοκληρωμένη κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου-Οικισμού και άλλων έργων του Δημοσίου.

Και το απαράδεκτο αυτών των ανάξιων και ανίκανων κηφήνων που κατασκεύασαν τα παραπάνω ολυμπιακά έργα, είναι ότι δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν τα κτήρια, τα γήπεδα, με όλους τους δυνατούς και εφικτούς τρόπους: να νοικιάσουν ή να εκχωρήσουν τα διαμερίσματα του ολυμπιακού χωριού, όπου κατέλυσαν οι φιλοξενούμενοι διεθνείς αθλητές, τα γραφεία, τους αποθηκευτικούς, αθλητικούς χώρους και γήπεδα.

Η μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι σύνηθες φαινόμενο. Η νοοτροπία της αδιαφορίας των λειτουργών της πολιτείας επιβεβαιώνει την παροιμία, ότι «Μισιακό γαϊδούρι το τρώει ο λύκος». Δεν επιδεικνύουν το ζήλο και τη σύνεση καλού και αγαθού πάτερ φαμίλια. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η μεταφορά ασφαλισμένου του ΙΚΑ από νησί σε νοσοκομείο, ενώ με πρόσκληση ιδιώτη κοστίζει 350-400 ευρώ, μέσον ασφαλιστικού οργανισμού ο καραβοκύρης αποσπά 2.500 έως 3.000 ευρώ.

Αλλά τι ζητούμε τώρα από ένα σινάφι διαχειριστών πολιτικών που η αδιαφορία, το φαγοπότι, η λοβιτούρα, το ρουσφέτι, τα μπαξίσια ανάθεσης σε ημετέρους δημοσίων έργων, τα λαδώματα για την αγορά φαρμάκων, τροφίμων, εξοπλισμών στα νοσοκομεία, οι μίζες, για την αγορά πολεμικού εξοπλισμού, όπλων, πυρομαχικών, πολεμικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων, πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων κλπ, αποτελούν τρόπο σκέψης και ζωής; Όλες αυτές οι αρπαχτές, ενώ όλοι αμείβονται με τις νόμιμες μισθολογικές αμοιβές και θ’ άπρεπε να γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, για χαμηλότερες τιμές, αντίθετα , όλως παραδόξως, επιβαρύνουν τα τιμολόγια κατασκευαστικών έργων και αγορών αγαθών. Αηδιάζουμε και μόνο που το σκεφτόμαστε.

Για ν’ αλλάξουμε αυτή την ελεεινή εικόνα συνωμοτικής παρασπονδίας-εθνικής μειοδοσίας και ξεπουλήματος των πάντων, ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα, μονομερώς υπέρ της ξένης και ντόπιας καιροσκοπικής οικονομικής ολιγαρχίας, αγαπητέ μας Υφυπουργέ Φίλιππε, και σε βάρος της πλειοψηφίας των εντολέων σας του εκλογικού σώματος, προτείνω αμέσως παρακάτω, ένα σύστημα άμεσης εξυγίανσης, το οποίο, μόνο μια σοσιαλιστική Κυβέρνηση έπρεπε, να τολμήσει να συλλάβει και να εφαρμόσει.

Κεντρικός στόχος της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, σύμφωνα με τις επίσημες διακηρύξεις της ιδρυτικής πράξης του ΠΑΣΟΚ της Γ΄ Σεπτεμβρίου, είναι να μοιράζει την εθνική μας πίττα, σύμφωνα με τη παραγωγική συμμετοχή καθ’ ενός, από αυτούς που αποτελούν την ενεργό παραγωγική βάση. Γενικά, θ’ άπρεπε να ασκεί πολιτική κοινωνικής έντασης.

Αυτό έπρεπε να εκφράζετε, ως σοσιαλιστές, γιατί αποτελεί σοσιαλιστική απαραβίαστη αρχή. Σ’ εσάς αρμόζει, να πολεμήσετε όποια ανισότητα και να εφαρμόσετε την αρχή ίσων ευκαιριών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Να επιβάλλετε κοινωνική, οικονομική και πολιτική δικαιοσύνη. Και αντί των ανωτέρω δεσμεύσεών σας τι νομίζετε ότι κάνετε;

Όχι μόνο δεν καταργείτε την ασυδοσία των όποιων καιροσκόπων ετσιθελιστών «νόμιμων» τοκογλύφων, αντίθετα τους κατοχυρώνετε και με μνημόνια, για την εξασφάλιση δανείων, με επαχθείς όρους, υποθηκεύοντας την αιματοβαμμένη, από τους ηρωικούς προγόνους χώρα μας, κουτσουρεύοντας συντάξεις των «περήφανων γερατειών», τους μισθούς των εργαζομένων. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ενός αδυσώπητα έρποντος πληθωρισμού.

Για τα δάνεια αυτά, δεν ευθύνονται μόνο οι αναξιόπιστοι και κακοί πολιτειακοί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, αλλά και οι ίδιοι οι τοκογλύφοι δανειστές. Ο έλληνας πολίτης, αγαπητέ Φίλιππε, είναι το θύμα και το μεγάλο κορόιδο, για τις συνέπειες αυτής της εγκληματικής κακής διαχείρισης και διασπάθισης των ληφθέντων δανείων και είναι αδιανόητο να τον ξανά θυματοποιήσουμε.

Κραυγαλέα απαίτηση των ελλήνων πολιτών, σε διαβεβαιώνω, γιατί τα’ ακούω κάθε ημέρα, είναι να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και από την άλλη, ν’ ενοχοποιήσουμε και τους τοκογλύφους που από τη μια επιμένουν να δανείζουν και από την άλλη είναι συνυπεύθυνοι και για το άγριο φαγοπότι που έπεσε και εξακολουθεί να πέφτει, στη διαχείριση αυτών των ζημιογόνων για τη χώρα δανεισμών που μας οδήγησαν σε χρεοκοπίες. Σας θυμίζω τα δύο πρώτα δάνεια πήρε το νεόδμητο Ελληνικό Κράτος, το 1824 ύψους 800.000 λιρών στερλινών Αγγλίας και το 1825 ύψους 2.000.000, εκ των οποίων, από το πρώτο έφθασαν στο ταμείου του Ελληνικού κράτους 270.000 και από το δεύτερο 240.000 περίπου. Τα άλλα τα κατασπάραξαν οι αδίστακτοι ξένοι και ντόπιοι κερδοσκόποι, μεταξύ των οποίων οι Κωλέττης-Μαυροκορδάτος, τα κομματικά τους τσανάκια και οι πληρωμένοι μισθοφόροι κάποιων ευνοημένων και αφοσιωμένων οπλαρχηγών, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.

Και για να πούμε και το δίκαιο του στραβού, πρέπει να παραδεχθούμε, ότι πάρα πολλά μέτρα της σημερινής Κυβέρνησης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως τ’ άνοιγμα-απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τ’ ασφαλιστικό, κάποια μέτρα που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της νεολαίας μας, αλλά και η παιδεία πιστεύω ότι νοικοκυρεύεται.

Όμως εντοπίζω πλήρη άπνοια, στη λήψη μέτρων μείωσης των μηχανισμών καταπίεσης και άγριας εκμετάλλευσης σε βάρος των ανήμπορων και αδύνατων ελλήνων εργαζομένων, καταναλωτών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και καταστηματαρχών. Εξακολουθούν να παραμένουν έρμαια θύματα κακοποίησης και εξαθλίωσης. Φίλιππε τιμημένε και καταξιωμένε στην εκτίμηση των ψηφοφόρων της επαρχίας μας Ελασσόνας, τόλμησε, και προσπάθησε, αν μπορείς, να περάσεις τα παρακάτω μέτρα, θα σε μνημονεύουν στον αιώνα τον άπαντα: 1. Για τους εργαζόμενους προτείνουμε να στοχεύσετε, αμέσως μετά την κρίση, να τους εξασφαλίσετε κατώτερο μισθό 1.500 τουλάχιστον ευρώ. 2. Να κρατήσετε τις τιμές σταθερές, για προστασία της αγοραστικής δύναμις των καταναλωτών. 3. Για τους καταστηματάρχες επιβάλετε ίδιες τιμές κτήσεως χονδρικής. 4. Για τους επιχειρηματίες εξασφαλίστε ίδιες ευκαιρίες ανταγωνιστικότητας και δανειοληψίας. Και, 5. Μελέτησε την πρόταση για σίγουρη και άμεση λύση εξόδου από τη σημερινή κρίση, αμέσως πιο κάτω.

Φίλιππα κούρασα εσένα και τον αξιότιμο γραμματέα σου. Κάνε τον κόπο, αν θέλεις, στη μνήμη της γιαγιά σου Φιλιππίνας που το αφθαίρετο αντιλαϊκό προπολεμικό κράτος της έκαιγε χωρίς καμιά αποζημίωση τα καπνά της και προς τιμή του αδικοχαμένου πατρός σου Δημήτρη που αναλώθηκε στο όνομα μιας ανεύθυνης πολιτείας και ανεύθυνων επιστημόνων ιατρών-δικηγόρων, να τιμήσεις την επικοινωνία μας αυτή, με τους συνεργάτες σου, να δείτε το μοντέλο που προτείνω, με σκοπό τη λύση εξόδου από την κρίση που σέρνεται ύπουλα και σαρώνει αγορές και ανθρώπινα όνειρα.

Άμεση Προεδρευόμενη Δημοκρατία με δέκα περιφερειακά Κυβερνεία Κοινοπολιτείας.

Τρόπος υλοποίησης. Καταργούμε τα κόμματα και το Κοινοβούλιο. Γιατί απαξιώθηκαν. Χωρίζουμε την Ελλάδα σε δέκα διοικητικά διαμερίσματα, με έναν Κυβερνήτη, για κάθε ένα από αυτά. Κάθε διαμέρισμα εκλέγει τριάντα έναν Δημάρχους, ως διαχειριστές τριάντα πέντε χιλιάδων κατοίκων ανά Δημαρχία. Τουτέστιν ούκουν δηλαδή έχουμε συνολικά δέκα περιφέρειες επί τριάντα δήμους ίσον τριακόσιοι δήμοι επί 35.000 κατοίκους ίσον με 10.500.000 κατοίκους. Έχουμε στο νου μας την εθνική αποκέντρωση. Η αστυφιλία ερήμωσε την ύπαιθρο και η αναγκαστική απαστυφιλίαση θα την αναζωογονήσει.

Οι εκλογές θα διενεργούνται κάθε πέντε χρόνια. Κυβερνήτης κάθε περιφέρειας θα επιλέγεται ο πλειοψηφών δήμαρχος από τους τριάντα ένα υποψήφιους Δημάρχους της περιφέρειας. Με τις ίδιες εκλογές ανά πενταετία των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα εκλέγεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα είναι ο πλειοψηφών από τη λίστα των υποψηφίων προέδρων. Ο Πρόεδρος με τους δέκα Κυβερνήτες θ’ αποτελέσουν το Υπουργικό Συμβούλιο της Κεντρικής Κυβέρνησης. Και οι τριακόσιοι δήμαρχοι θ’ αποτελέσουν και τη Νέα Βουλή των Ελλήνων. Οι οποίοι, ως τοπικοί άρχοντες των δήμων τους, γνωρίζουν επακριβώς τα προβλήματα των δημοτών τους, τα’ οποία θα επιλύουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Με τον πρόεδρο και τους δέκα Κυβερνήτες θ’ απαρτίζουν και την Νομοθετική Εξουσία. Θα παίρνουν ένα μισθό που δεν θα υπερβαίνει το τριπλάσιο του κατώτατου μισθού, ύψους 1.500 ευρώΧ340,75 δραχμών, ανειδίκευτου εργαζόμενου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αναθέσει σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα ανασχεδιάσει το νέο Σύνταγμα της χώρας. Ο κάθε Κυβερνήτης θα είναι υπεύθυνος της τήρησης και πιστής εφαρμογής του. Ως πρόεδρος της Βουλής θα αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους δήμαρχος, σε όλη την Επικράτεια κι’ οι εννέα αντιπρόεδροι της Βουλής θα είναι οι εννέα επόμενοι πλειοψηφούντες, μετά τον πρόεδρο της Βουλής.

Οι θρησκείες διαχωρίζονται από το κράτος. Παύουν να μισθοδοτούνται από τη πολιτεία οι θρησκευτικοί λειτουργοί τους. Άκουσα ότι είναι 11.000 συνολικά όλων των βαθμών του κλήρου. Θα λειτουργούν αυτόνομα και χωριστά από το κράτος. Έχουμε λύση και για τους κληρικούς. Μπορούν να αναλάβουν την προσφορά χρήσιμων υπηρεσιών στο ποίμνιο και τους άλλους έλληνες πολίτες. Οι εκκλησίες θα είναι χώροι επιμόρφωσης και Γενικών Συνελεύσεων. Οπότε μπορούμε να τους χαλαλίσουμε το κόστος των μισθών που παίρνουν, να συνεχίσουν να παίρνουν και στο μοντέλο διακυβέρνησης που σχεδιάζουμε. Η εκκλησιαστική περιουσία ανατίθεται στο κράτος προς αξιοποίηση.

Στο νέο μοντέλο κράτους που προτείνουμε τα Υπουργεία είναι δέκα οκτώ:

1.Της Εθνικής Άμυνας, 2. της Εθνικής Παιδείας, 3. του Υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφαλείας, 4. του Υπουργείου Εξωτερικών και Διπλωματίας, 5. της Εθνικής Οικονομίας, 6.της Εθνικής Ανάπτυξης, 7. της Ναυτιλίας, 8. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 9. του Υπουργείου Βιομηχανίας, 10. του Υπουργείου Γεωργίας και Συνεταιριστικής Βιοτεχνικής και Οικοτεχνικής Παραγωγής, 11. του Υπουργείου Εμπορίου-Διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών, 12. του Υπουργείου Μεταφορών, 13. του Υπουργείου Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, 14. του Υπουργείου Τεχνογνωσίας-Τεχνολογίας-Μmanagement, 15. του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού, 16. του Υπουργείου Οικονομικών, 17. του Υπουργείου νέας Γενιάς ή Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων και Απασχόλησης και 18. του Υπουργείου Υγείας.

Θα τυπώσουμε το εθνικό νόμισμα τη δραχμή μας, για εσωτερική συναλλαγή και δικό μας ευρωδολάριο, για τις συναλλαγές μας με τις χώρες του εξωτερικού. Δεν θα πάρουμε στο εξής δάνεια από τοκογλύφους και από τράπεζες.

Τα χρήματα που τυπώνει το εθνικό μας τυπογραφείο, θα τα διαχειρίζεται κατ’ ευθείαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα τα δανείζει χωρίς κανέναν τόκο. Ο δανειζόμενος έμπορος, επιχειρηματίας ή ιδιώτης θα έχει την υποχρέωση, να τα επιστρέψει μετά από έξι μήνες, για κάθε φορά που δανείζεται.

Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός, ώστε οι επιχειρήσεις να ανακυκλώσουν το χρήμα-εμπόρευμα, εμπόρευμα-χρήμα, για να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν το δάνειο.

Τα δάνεια αυτά θα παραδίδονται στους επιχειρηματίες από τα κατά τόπους καταστήματα Εφοριών του Υπουργείου Οικονομικών και εκεί θα επιστρέφονται. Από τα καθαρά κέρδη που θα πραγματοποιούντα θα φροντιστεί από την πολιτεία να μοιραστεί στις εξής αναλογίες: το 15% να κρατήσουν οι εργοδότες, το 35% οι εργαζόμενοι, 30% να παραχωρηθεί στο κράτος και 20% , να αποταμιευτούν , ως εργοδοτικές εισφορές. Το ΦΠΑ να καταργηθεί.

Τα χρήματα του Τυπογραφείου, ως δαπάνη εκτύπωσης, χάρτου, μετάλλου κλπ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 5% της αξίας του νομίσματος, το οποίο επιστρέφεται από τους επιχειρηματίες 100%, αφού προηγουμένως ο μηχανισμός παραγωγής πώλησης είσπραξης κινήθηκε δημιουργικά, προσφέροντας επιχειρησιακό κέρδος.

Το κέρδος αυτό στους έξι μήνες παραγωγής-πώλησης με δύο ανακυκλώσεις το μήνα προς είκοσι τοις εκατό καθαρό κέρδος, έχουμε 2Χ6Χ2Ο= 24Ο%!

Φυσικά πρέπει να ολοκληρώσουμε την υπόθεσή μας με το τι κάνουμε σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις. Συνεχίζουμε να τα καλύπτουμε με το εθνικό νόμισμά μας και μάλιστα με μισθούς και συντάξεις όχι κάτω των 1.500 ευρώ καθαρά. Ανώτατος μισθός, για τους ανώτατους δημόσιους ή ιδιωτικά στελέχη, όχι πάνω από το τριπλάσιο του κατώτατου μισθού.

Θα δηλώσουμε αδυναμία πληρωμών, για τα χρέη μας προς τους τοκογλύφους πιστωτές μας, γιατί ευθύνονται και οι ίδιοι, για το φαγοπότι που έπεφτε πριν φθάσουν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου. Επίσης οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που έκλεισαν ή κινδυνεύουν, να κλείσουν, ελλείψει ρευστού, διότι αρνούνται οι τραπεζίτες, να χορηγήσουν, να τους δοθεί προθεσμία πέντε ετών, άτοκα και να χρηματοδοτηθούν με τον τρόπο που αναλύσαμε πιο πάνω.

Έτσι γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τον βραχνά της κρίσης και του μνημονίου. Αγαπητέ Υφυπουργέ Φίλιππα Σαχινίδη, δεν σηκώνω καμιά αντίρρηση στη πρότασή μου αυτή. Διότι το προτεινόμενο μοντέλο είναι βιώσιμο και υλοποιείται εύκολα.

Επικαλούμαι τον μεγάλο τραπεζίτη Εμράι Στέντον, ο οποίος με σπαραγμό σε μια έκρηξη μεταμέλειάς του, στο βιβλίο του "Δισεκατομμύρια κέρδη για τους τραπεζίτες και φτώχια για τους λαούς", ομολογεί, ότι δύο χιλιάδες τραπεζίτες στο κόσμο, αρνηθήκαμε πεισμαζτικά, να πολεμήσουμε την αμάθεια, τις αρώστειες και την εξαθλίωση των γήινων συμπολιτών μας, ενώ μπορούσαμε να το επιχειρήσουμε.

Αυτό έκανε η χιτλερική Γερμανία, και παρά το εξουθενωτικό εμπάργκο που της είχε επιβληθεί, από τις νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις, στο τέλος του πρώτου π. π, κατάφερε να αναθερμάνει την οικονομία της χώρας της, με την οποία απείλησε την παγκόσμια ελευθερία. Επίσης και οι Σαρακηνοί, για μια χιλιετία, κυριάρχησαν με το δικό τους νόμισμα.

Τα χρήματα των τοκογλύφων θα τα επιστρέφαμε με τόκους και πανωτόκια. Ενώ τώρα παίρνουν μαμούκαλα οι τοκογλύφοι και το προτεινόμενο, στη νέα μορφή κράτους μας, παίρνει 100% το κεφάλαιο των χορηγουμένων δανείων, που, όπως είπαμε δεν ξεπερνά το 5% η δαπάνη εκτύπωσης και τα υλικά των νομισμάτων του Εθνικού μας Νομισματοκοπείου. Ο επιχειρηματικός κόσμος μας δεν πληρώνει ίχνος επιτοκίου, τόκους και άλλα κερατιλίκια. Και το σπουδαιότερο γίνεται ανταγωνιστικός στη σύγχρονη διεθνή ανοικτή αγορά.

Διάβασα στην εφημερίδα Αντίκτυπος που εκδίδεται από την Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ το παρακάτω πίνακα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα:

Δημόσιοι υπάλληλοι

Μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι 631.738 άτομα και 56.262 υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Αναλυτικότερα, από τους μονίμους απασχολούνται στους παρακάτω τομείς:

1. Στις υπηρεσίες των Υπουργείων και της περιφέρειας 93.000

2. Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 90.000

3. Στους τρεις βαθμούς της Εθνικής Εκπαίδευσης 203.000

4. Στα Δημόσια Νοσοκομεία διοικητικοί, νος/τές, ιατροί 95.000

5. Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου 47.000

6. Στρατιωτικοί 83.000

7. Σώματα Εθνικής Ασφαλείας………………………………………… 66.000

8. Κληρικοί ……………………………………….. 11.000

Από τους ανωτέρω το 49% είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου και ανωτέρων σπουδών. Το 80% αμείβεται με μηνιαίο μισθό από 800 έως 1500 ευρώ και είναι μικρότεροι από το μέσο όρο των μισθών της Ε.Ε που αντιστοιχεί στο 11% του ΑΕΠ της χώρας. Η Δανία δίδει το 18,9% του ΑΕΠ στους δημόσιους υπαλλήλους της, η Γαλλία το 12,8%, η Φιλανδία το 13%, η Σουηδία το 15,1%.

Οι παραπάνω χώρες υπερέχουν στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία, στη παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, για τους φτωχούς, τους άνεργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: